Eurodeputatul polonez care a insultat femeile a fost penalizat de PE

Marti, 14 Martie 2017, ora 19:06
2337 citiri
Eurodeputatul polonez care a insultat femeile a fost penalizat de PE
Foto: Facebook/Socialists and Democrats Group in the European Parliament

Eurodeputatul polonez de extrema dreapta Janusz Korwin-Mikke (neafiliat vreunui grup europarlamentar) va fi privat de 9.210 de euro, reprezentand suma indemnizatiei de prezenta pentru o perioada de 30 de zile, si va fi suspendat de la activitatile Parlamentului European timp de 10 zile, ca urmare a declaratiilor ofensatoare facute la adresa femeilor, a anuntat marti presedintele PE, Antonio Tajani.

De asemenea, eurodeputatul polonez nu va putea reprezenta Parlamentul European timp de un an.

"Prin insultarea tuturor femeilor", domnul Korwin-Mikke "a calcat in picioare valorile noastre fundamentale", a subliniat Tajani, in plenul Parlamentului European reunit in sesiune plenara la Strasbourg.

"Duritatea sanctiunilor este proportionala cu gravitatea afirmatiilor care au fost proferate. Prin atacarea egalitatii de gen in cursul unei dezbateri referitoare la femei, in sesiune plenara, dezbatere care a fost prezidata de o femeie, toate femeile au fost ofensate", a adaugat presedintele PE.

Eurodeputatul in varsta de 74 de ani, care nu este la primele derapaje sexiste sau rasiste, a facut la 1 martie declaratii jignitoare fata de femei, pe care le-a calificat drept inferioare barbatilor.

"Desigur, femeile trebuie sa castige mai putin decat barbatii, intrucat ele sunt mai slabe, sunt mai mici si sunt mai putin inteligente", afirmase Janusz Korwin-Mikke intr-o minisesiune plenara a PE desfasurata la 1 si 2 martie la Bruxelles.

Declaratiile europarlamentarului polonez au provocat un val de indignare, in special in tara sa de origine, unde 700.000 de persoane au semnat o petitie in care au cerut sanctionarea lui Korwin-Mikke.

In iulie anul trecut, acesta a fost de asemeni sanctionat de Parlamentul European dupa ce a declarat ca sosirea masiva a migrantilor in Europa este comparabila cu o "deversare de excremente". El a fost privat pentru 10 zile de indemnizatia de prezenta in PE si suspendat din orice activitate europarlamentara timp de cinci zile.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Eurodeputat sanctionat jignit femei, #eurodeputat polonez jignit femei amenda, #eurodeputat Polonia suspendat jignit femei, #Janusz Korwin Mikke suspendat , #stiri Europa