Europa sub ape: Inundatii, evacuati, morti, disparuti (Video)

Luni, 03 Iunie 2013, ora 08:53
4688 citiri
Europa sub ape: Inundatii, evacuati, morti, disparuti (Video)

Mii de case au fost evacuate din calea inundatiilor, dupa ce ploi masive au cazut, in ultimele zile, peste Germania, Cehia, Austria si Elvetia, iar raurile au iesit amenintator din matca.

In Praga a fost instaurata starea de alerta, duminica seara, iar Germania si Austria au scos armata in strada pentru a-i ajuta pe evacuati, relateaza BBC.

Inundatiile au facut si victime: doi oameni au murit in Cehia si un altul in Austria, langa Salzburg.

In Cehia, decesele au fost inregistrate dupa ce inundatiile au distrus mai multe case. Doi oameni mai sunt inca dati disparuti, dupa ce apele le-au distrus casele.

Luni dimineata, pompierii au inceput sa monteze bariere din metal in calea apelor, pe raul Vltava, care se asteapta sa iasa din matca in capitala Cehiei, Praga.

Autoritatile nu cred totusi ca inundatiile vor fi atat de severe precum in 2002, cand mari parti din oras au fost devastate.

Nici in sudul Germaniei situatia nu este mai calma. Mare parte din centrul vechi al orasului Passau din Bavaria este sub ape.

Doua orase au declarat stare de urgenta: Passau si Rosenheim. Autoritatile locale au anuntat ca Dunarea va ajunge la un nivel de 10,5 metri si au cerut ajutorul armatei.

Europa Centrala, amenintata de inundatii, dupa ploi

Tot in Germania, orase precum Saxony, Thuringia si Baden-Wuerttemberg sunt inundate. Cancelarul Angela Merkel a vorbit la telefon cu premierii landurilor afectate de inundatii.

In Austria, un barbat a fost gasit mort, langa Salzburg, el fiind luat de ape in timp ce incerca sa curete calea de acces in propria-i curte. Doua alte persoane sunt date disparute in zona Salzburgului, iar o a treia, in Vorarlberg.

Armata austriaca a fost chemata in ajutorul autoritatilor locale din Taxenbach, un orasel de langa Salzburg. In regiunea Pinzgau a fost declarata stare de urgenta.

Citeste si:
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Sursa: Ziare.com