Fost presedinte al R. Moldova, despre unificarea cu Romania: Niciodata!

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 11:42
6545 citiri
Fost presedinte al R. Moldova, despre unificarea cu Romania: Niciodata!

Fostul presedinte interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, a declarat presei, cu ocazia summitului Parteneriatului Estic al Uniunii Europene, tinut la Vilnius, Lituania, ca nu vom avea "niciodata" o unire cu Romania.

"Niciodata (never in engleza - n.red)! Moldovenii au identitatea lor, dupa aproape 23 de ani de independenta, sondajele arata ca 80% se considera moldoveni", a raspuns in engleza Lupu, unul din liderii coalitiei de guvernare unei intrebari in aceasta limba despre unificarea cu Romania.

Basescu vrea unirea cu Republica Moldova: Sangele apa nu se face! (Video)

Liderul Partidului Democrat, fost presedinte al Parlamentului Republicii Moldova, considera ca parafarea Acordului de Asociere al tarii sale la Uniunea Europeana reprezinta un moment istoric pentru moldoveni si deschide drumul integrarii europene a statului de peste Prut.

Intrebat despre eventuale reactii ale Rusiei la aceasta parafare, cum ar fi recunoasterea independentei Transnistriei, Lupu nu crede ca acest lucru este posibil.

Un alt lider al Republicii Moldova, premierul Iurie Leanca, a cerut voie, dupa parafarea acordului de asociere, sa vorbeasca in limba romana, transmitandu-le concetatenior sai ca incepe drumul European al statului de peste Prut.

Miercuri seara, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca urmatorul proiect fundamental al Romaniei, dupa aderarea la NATO si UE, trebuie sa fie unirea cu Republica Moldova.

Nu este un proiect care va fi realizat imediat, insa, avertizeaza Basescu, poate veni un moment cand cele doua natii isi vor dori acest lucru.

"Toate actiunile mele fata de Moldova in cele doua mandate au fost cu gandul ca, poate, vreodata, ne vom uni. Sangele apa nu se face", a afirmat Basescu, miercuri seara, la TVR 1.

Citeste si:
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
În România sunt mulți oameni onești, civilizați, morali, cu dragoste de semeni și de națiune, cu educație solidă și cu studii serioase (indiferent nivelul lor), cu experiență de muncă...
Ce spune Nelu Tătaru despre noul președinte al PNL, Florin Cîțu. ”Schimbarea este singura cale spre progres”
Ce spune Nelu Tătaru despre noul președinte al PNL, Florin Cîțu. ”Schimbarea este singura cale spre progres”
Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, este de părere că alegerea lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte al partidului într-o perioadă plină de provocări reflectă încrederea...
Sursa: Ziare.com