Medic roman condamnat in Elvetia pentru rapirea unui copil

Vineri, 25 Mai 2012, ora 23:38
2187 citiri
Medic roman condamnat in Elvetia pentru rapirea unui copil
Foto: Arhiva

O doctorita psihiatru din Elvetia a fost condamnata, vineri, la trei ani de inchisoare pentru rapirea unui copil roman in octombrie 2009.

Doctorita, in varsta de 40 de ani, este de origine romana si sufera de tulburari mintale. Ea era obsedata de ritualurile samanice, motiv pentru care a decis, in urma cu doi ani, sa rapeasca o fetita din Romania, copil despre care credea ca reprezinta reincarnarea mamei sale. Doctorita avea deja doi copii.

Conform portalului 20 Minuten, femeia a reusit sa-si convinga si sotul sa o ajute, un specialist IT in varsta de 50 de ani. Astfel, pe 18 octombrie 2009, cuplul a ajuns cu masina la Timisoara, de unde a rapit o fetita din Spitalul pentru Copii. Cei doi s-au intors apoi la Zurich, unde au inregistrat copilul ca fiind al lor, cu ajutorul unor acte false.

Doua luni dupa rapire, politia romana a reusit sa-i depisteze pe rapitori, cazul ajungand imediat pe masa justitiei elvetiene. Cei doi si-au recunoscut faptele.

"A fost o idee nebuneasca", au declarat rapitorii.

Procurorii au cerut ca fiecare dintre soti sa primeasca patru ani si jumatate de inchisoare. Apararea a incercat sa o scape de puscarie pe doctorita, invocand problemele sale de natura psihiatrica. Insa, judecatorul nu s-a lasat induplecat. "Sa lasi parintii fara copilul lor este cel mai rau lucru care li se poate intampla", a spus acesta. El a argumentat ca actiunea celor doi a fost "cruda si egoista", incadrand-o pe acelasi palier cu crimele.

In urma deciziei tribunalului elvetian, doctorita va petrece urmatorii trei ani in inchisoare, fara posibilitatea de a fi internata intr-un azil psihiatric, de teama ca ar putea recidiva. Sotul acesteia, care si-a justificat actiunile prin teama ca va fi parasit de nevasta, a fost condamnat la doi ani cu suspendare.

De asemenea, parintii fetitei rapite vor primi despagubiri in valoare de 52.000 de dolari.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sentinta Elvetia rapire copil , #stiri Europa