Olanda ia în calcul reintroducerea restricțiilor anti Covid după ce le-a relaxat în urmă cu o lună

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 22:37
2576 citiri
Olanda ia în calcul reintroducerea restricțiilor anti Covid după ce le-a relaxat în urmă cu o lună

Olanda a eliminat la sfârșitul lunii septembrie majoritatea măsurilor anti-COVID, dar în nici o lună, numărul infectărilor a crescut mai mult decât se anticipa, spitalele sunt deja sub presiune, iar guvernul se gândește să reimpună unele restricții.

Numărul de infectări cu coronavirus se află în creştere de o lună şi a atins în ultimele zile cel mai ridicat nivel înregistrat după luna iulie, iar spitalele au de îngrijit tot mai mulți pacienți.

În aceste condiții, ministrul sănătății, Hugo de Jonge, a declarat luni că guvernul ar putea impune noi restricţii antiepidemice, anunță agenția Reuters, preluată de Agerpres. Noul val de infectări a mărit numărul de pacienţi în spitale mai rapid decât se anticipa şi multe spitale deja își restrâng din nou serviciile medicale obişnuite pentru a trata cazurile de COVID, a arătat ministrul sănătăţii.

Guvernul a cerut grupului său de experţi în sănătate să recomande posibile noi măsuri, urmând să decidă asupra politicii sale în data de 2 noiembrie, a spus De Jonge, fără a preciza opţiunile luate în considerare. „Nu este uşor să fie găsite noi măsuri care funcţionează, pentru că mai ales persoanele nevaccinate sunt cele care necesită îngrijire, care au cel mai mare risc de a se infecta şi de a-i infecta pe alţii”, a explicat el.

Patru din cinci pacienţi cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă nu au fost vaccinaţi, anunţa săptămâna trecută Institutul naţional de Sănătate Publică.

Guvernul a relaxat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 la 25 septembrie şi a introdus certificatul verde - care face dovada vaccinării sau a unui test negativ recent - pentru accesul în baruri, restaurante, cluburi sau la evenimente culturale.

Între timp, numărul de infectări a crescut, duminică fiind anunţate 6.350 de noi cazuri, cu 75% în plus faţă de aceeaşi zi a săptămânii anterioare. Totodată, bilanţul deceselor a crescut de peste două ori în weekend, ajungând la 25.

Conform datelor guvernamentale, 84,5% din populaţia adultă a Țărilor de Jos s-a vaccinat cu schema completă. Olanda are o populație de circa 17 milioane de locuitori.

Citeste si:
Antivaccinist italian, în stare gravă la spital. ”În mod clar, viziunea mea s-a schimbat” VIDEO
Antivaccinist italian, în stare gravă la spital. ”În mod clar, viziunea mea s-a schimbat” VIDEO
Lorenzo Damiano este liderul mișcării anti-vaccin împotriva Covid-19 din Italia însă acum crede în știință. Acesta le-a spus jurnaliștilor italieni că se va vaccina după ce a ajuns...
Raport COVID 3 decembrie. 1.031 de pacienți internați la ATI. Peste 170 dintre cei decedați erau nevaccinați
Raport COVID 3 decembrie. 1.031 de pacienți internați la ATI. Peste 170 dintre cei decedați erau nevaccinați
Autoritățile au emis vineri, 3 decembrie, un nou raport privind evoluția epidemiologică a pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 1.673 de...