Celebrul miliardar francez Olivier Dassault a murit intr-un accident de elicopter

Duminica, 07 Martie 2021, ora 22:27
4963 citiri
Celebrul miliardar francez Olivier Dassault a murit intr-un accident de elicopter
Olivier Dassault FOTO Facebook

Omul politic francez miliardar, Olivier Dassault, unul dintre mostenitorii grupului de aviatie Dassault - producatorul avioanelor Falcon, Mirage si Rafale - si-a pierdut viata duminica in urma unui accident de elicopter in timpul unui zbor privat in apropiere de Deauville (nord-vest), relateaza AFP si Reuters, citand surse parlamentare si apropiate anchetei.

Deputatul Olivier Dassault era fiul lui Serge Dassault, cunoscut industrias in domeniul aviatiei si armamentului.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, pilotul elicopterului a murit si el in accidentul care a avut loc in jurul orei locale 18:00, in Touques, langa Deauville, pe coasta Normandiei. Conform acelorasi surse, alte persoane nu se aflau la bordul elicopterului.

Macron a adus un omagiu deputatului Republicanilor

Intr-o postare pe Twitter, presedintele Emmanuel Macron a adus un omagiu deputatului Republicanilor (Les Republicains, LR,), in varsta de 69 de ani. "Olivier Dassault a iubit Franta. Capitan de industrie, deputat, ales local, comandant in rezerva in fortele aeriene: de-a lungul vietii sale, el nu a incetat niciodata sa-si serveasca tara, valorificandu-i atuurile. Moartea sa brutala este o mare pierdere. Gandurile mele se indreapta spre familia sa si persoanelor lui dragi ", a scris seful statului in mesaj.

Delphine Mienniel, procurorul din Lisieux, a confirmat pentru AFP decesul lui Olivier Dassault si al pilotului, deplasandu-se la locul accidentului.

Mai multe personalitati au adus un omagiu fiului lui Serge Dassault, fostul patron al grupului aviatic Dassault decedat in 2018, si nepot al lui Marcel Dassault, fondatorul grupului, considerat ca detinatorul uneia dintre cele mai mai mari averi din Franta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
IPJ Hunedoara a anunțat că un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat că pe o stradă din Orăştie, judeţul Hunedoara, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui tânăr. Poliţiştii...
#Olivier Dassault, #deces, #accident, #elicopter , #stiri Europa