Planurile secrete ale Germaniei pentru Uniunea Europeana

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 11:28
4772 citiri
Planurile secrete ale Germaniei pentru Uniunea Europeana

Germania a intocmit planuri secrete pentru a impiedica Marea Britanie sa organizeze un referendum care sa solicite schimbarea Uniunii Europene, de teama ca acesta ar putea pune in pericol pachetul de salvare a eurozonei.

Cancelarul german, Angela Merkel, urmeaza sa aiba o intalnire, vineri, cu premierul britanic, David Cameron, in care ii va spune ca Marea Britanie nu are nevoie de un referendum pentru a obtine schimbarea tratatelor UE, cu toate ca politicienii conservatori cer ca tara sa ia inapoi mai multe puteri cedate Uniunii, scrie Telegraph.

Documentul intrat in posesia jurnalistilor britanici, redactat de ministerul german de Externe, dezvaluie existenta unor planuri radicale pentru infiintarea unui nou organism european, care va putea sa controleze economiile tarilor cu probleme din eurozona.

Planul, scriu jurnalistii britanici, va da nastere temerilor ca Germania intentioneaza sa rezolve criza din eurozona printr-o serie de masuri ce vor conduce la erodarea suveranitatii nationale si vor deschide calea unui "super stat" european, cu propriile impozite si planuri de cheltuieli stabilite la Bruxelles.

Cea mai mare economie din UE se pregateste pentru eventualitatea ca un numar de tari europene, prea mari pentru a fi salvate, sa intre in faliment. Marea Britanie va fi plasata intr-un nou grup de state membre UE care nu se afla in interiorul eurozonei.

Documentul de sase pagini vorbeste, asadar, despre crearea unui Fond Monetar European, care implica un transfer de suveranitate de la statele membre.

Fondul va avea puterea de a prelua tarile cu probleme si a le conduce economiile. Mai mult, documentul declara ca schimbarile de tratat sunt o prima etapa "prin care UE se va dezvolta intr-o uniune politica". "Dezbaterea pe marginea caii de a merge inainte trebuie sa inceapa de indata ce este stabilit cursul catre uniune", conchide acesta.

Documentul examineaza si modalitatile in care pot fi limitate schimbarile tratatelor, pentru a urgenta reformele - ii recomanda lui Merkel sa-i ceara lui Cameron sa renunte la planurile privind un referendum in Marea Britanie.

Intre timp, contagiunea din eurozona da frisoane liderilor europeni, dupa ce criza a ajuns la Spania si Franta - in cazul Spaniei, dobanzile la care se imprumuta guvernul au ajuns la punctul de criza, dincolo de care alte state au avut nevoie de interventie de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marea Britanie cere Israelului să nu recurgă la represalii împotriva Iranului: ”Să fie duri, dar şi inteligenţi”
Marea Britanie cere Israelului să nu recurgă la represalii împotriva Iranului: ”Să fie duri, dar şi inteligenţi”
David Cameron, ministrul de externe britanic, a îndemnat Israelul să nu riposteze după atacul Iranului cu drone şi rachete în weekend, afirmând că ar trebui să gândească atât cu inima,...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Angela Merkel, #David Cameron, #Merkel Cameron UE, #viitor UE, #criza UE , #stiri Europa