Ce arată primele analize toxicologice, după explozia din Germania soldată cu cel puțin cinci morți

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 19:12
2571 citiri
Ce arată primele analize toxicologice, după explozia din Germania soldată cu cel puțin cinci morți

Autoritățile sanitare din Germania au făcut publice primele analize ale unor particule chimice răspândite în mediu în urma exploziei la o instalaţie de tratarea deşeurilor, care a avut loc marţi, 27 iulie, și s-a soldat cu cel puţin cinci morţi.

Autoritățile au anunțat că analizele se dovedesc liniştitoare.

”În pofida unor temeri, nu s-a găsit niciun nivel critic de dioxină şi de PCB”, a anunţat într-o conferinţă de presă Ulrich Quass, un oficial de la Departamentul însărcinat cu Natura, Mediul şi Protecţia Consumatorilor (LANUV) în landul Renania de Nord-Westfalia.

El precizează că o cantitate ”non neglijabilă” de particule a căzut în apropierea instalaţiei Currenta de la Leverkusen (vest).

Însă s-au măsurat doar ”niveluri foarte slabe de bifenili policloruraţi (PCB) şi de hidrocarburi aromatice policiclice (HAP)”, precizează colega sa, Angelika Notthoff.

Alte analize mai detaliate sunt în curs, ale căror rezultate sunt aşteptate săptămâna viitoare.

PRECAUŢII, ÎN CONTINUARE

Până atunci, autorităţile sfătuiesc populaţia acestui oraş cu aproximativ 160.000 de locuitori să continue să respecte anumite precauţii - şi anume să nu consume fructe sau legume din grădini şi să evite intrarea în contact a copiilor cu aceste particule, mai ales în spaţii de joacă din oraş.

”Noi nu cunoaştem încă durata acestor măsuri, pentru că ele depind de avansarea anchetei, şi sperăm ca aceasta să fie scurtă”, a anunţat Ulrich Quass.

Măsurători cu privire la aer efectuate începând de marţi nu au relevat nici ele anomalii în privinţa altor substanţe comune incendiilor.

Locuitorii din Leverkusen au fost îndemnaţi iniţial să se închidă în case.

Bilanţul acestei explozii, care a fost auzită pe o rază de până la 40 de kilometri şi care a produs o imensă coloană de fum negru, se ridică pentru moment la cinci morţi şi 31 de răniţi în rândul angajaţilor instalaţiei.

Două persoane erau în continuare căutate, în pofida faptului că nu există speranţe să fe găsite în viaţă, au anunţat miercuri reprezentanţi ai companiei, o fostă filială Bayer.

Această detonare puternică a avut loc în zona indistrială Chempark din Leverkusen, în care se află numeroase uzine chimice.

Rezervoare cu solvenţi cloruraţi au luat foc în instalaţia de tratarea deşeurilor a întreprinderii Currenta.

Investigaţii se află în curs în vederea stabilirii cauzei acestui incident chimic.

Citeste si:
Patru persoane au murit într-un accident pe DN2. Traficul este blocat
Patru persoane au murit într-un accident pe DN2. Traficul este blocat
Patru persoane au decedat miercuri dimineaţă într-un accident în lanţ produs pe DN 2, între localităţile Moviliţa şi Sineşti, traficul fiind blocat la acest moment. Conform primelor...
Dezamăgirea diplomației germane în criza submarinelor: ”Este iritant şi decepţionant, nu numai pentru Franţa”
Dezamăgirea diplomației germane în criza submarinelor: ”Este iritant şi decepţionant, nu numai pentru Franţa”
Ministrul german al afacerilor externe Heiko Maas a calificat ca "iritant şi decepţionant" comportamentul SUA în criza submarinelor. Declarația a fost făcută marţi, 21 septembrie, pe...
Sursa: Ziare.com