Ziare.com

Romania a preluat presedintia Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 22:47

   

Romania a preluat presedintia Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Radu Podgorean, a participat vineri la reuniunea ministrilor Afacerilor Externe din statele participante la SEECP, ocazie cu care s-a consemnat preluarea de catre Romania a presedintiei in exercitiu a SEECP.

Evenimentul a fost organizat de Republica Macedonia, in calitate de presedintie in Exercitiu a Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP). Alaturi de delegatiile statelor membre ale SEECP, la reuniune au participat si o serie de invitati speciali printre care si reprezentanti ai Pristinei, se precizeaza intr-un comunicat al MAE.

Discutiile au vizat evaluari asupra situatiei din regiune, stadiul procesului de extindere al UE, rolul SEECP in consolidarea cooperarii regionale. In cadrul reuniunii ministeriale au fost adoptate doua declaratii.

In prima dintre acestea, "Declaratia ministeriala SEECP de la Ohrid", se mentioneaza, printre altele, importanta mentinerii politicii "usilor deschise" a NATO. In finalul declaratiei se consemneaza preluarea presedintiei in exercitiu a SEECP de catre Romania.

A doua declaratie adoptata de sefii delegatiilor statelor participante reitereaza angajamentele acestora privind cooperarea la nivel regional in domeniul combaterii dezastrelor si a schimbarilor climatice.

Podgorean a reiterat sustinerea ferma a Romaniei pentru integrarea europeana a tuturor statelor regiunii, cu indeplinirea criteriilor de aderare, se mai arata in sursa citata.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 260 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

BUUUUUN...

Si acum ca prea luat-o,ha,ha,cat dureaza pana o declara falimentara?

 

Cine injura comunismu' pentru lozincile de prost gust: Cooperativa

Agricola de Productie, Asociatia Mestesugarilor bla, bla, bla...Asociatia cooperativelor, bla, bla, bla...

Traisca revolutia capitalista si drumul ei spre comunism...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor