Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Situatie dramatica in Europa, din cauza COVID-19. Germania, Olanda, Italia, Austria, Belgia, Elvetia si Suedia, in carantina inainte de Sarbatori

Autor: C.V.
Sambata, 19 Decembrie 2020, ora 23:46
9744 citiri
Situatie dramatica in Europa, din cauza COVID-19. Germania, Olanda, Italia, Austria, Belgia, Elvetia si Suedia, in carantina inainte de Sarbatori
Creste alarmant numarul de cazuri de imbolnaviri cu Covid-19 in toata Europa

Mai multe tari din Europa inaspresc masurile anti-Covid 19 inainte de Craciun, din cauza cresterii alarmante a numarului de infectari. Dupa Germania si Olanda, intra din nou in carantina Italia, Austria, Belgia, Elvetia si Suedia. In aceeasi situatie ar putea fi Spania si Regatul Britanic, unde sunt asteptate masuri similare.

MAREA BRITANIE. Premierul britanic a anuntat sambata, 19 decembrie, ca Londra si sud-estul Angliei intra in carantina stricta de duminica, din cauza noii tulpini a virusului, care se raspandeste cu o viteza cu 70% mai mare. Astfel, persoanele vizate de masurile de carantina nu vor mai avea voie sa organizeze de Craciun reuniuni de familie.

Pe de alta parte, ministrul Sanatatii din Africa de Sud a declarat ca si acolo a fost identificata o "noua varianta" a virusului.

FRANTA. Emmanuel Macron, presedintele Frantei, a transmis primul mesaj dupa ce a facut diagnosticat cu COVID-19. "Am aceleasi simptome ca ieri: oboseala, dureri de cap si o tuse seaca, la fel ca sute de mii dintre voi, care ati trecut ori treceti acum prin asta.

Ramaneti precauti! Alaturi de mine, alti 18.000 de francezi au fost testati pozitiv ieri. Absolut nimeni nu e la adapost. Am respectat masurile sanitare, distantarea, port masca, imi dezinfectez mainile des. Si totusi, am luat virusul", a precizat Macron, care se afla in izolare intr-o resedinta oficiala de langa Paris.

GERMANIA. Si in Germania situatia este extrem de grava, Berlinul confirmand sambata inca 31.300 de teste pozitive.

Steffen Seibert, purtator de cuvand al guvernului germana declarat: "Trebuie sa ne pregatim pentru cele mai dificile luni ale pandemiei: ianuarie si februarie".

ITALIA. Guvernul italian a decis sa reinstituie carantina nationala stricta, tot din cauza cresterii numarului de imbolnaviri. In acest sens, Giuseppe Conte, prim-ministrul italian: "Pentru a impiedica o crestere a contaminarilor, intreaga tara va fi declarata zona rosie de sarbatori".

Toate localurile si magazinele neesentiale din Peninsula vor fi inchise in perioadele: 24 - 27 decembrie si 31 decembrie - 6 ianuarie.

SUEDIA. Si premierul suedez a anuntat vineri seara, 18 decembrie, cele mai dure masuri luate pana acum in regatul scandinav. Stefan Lofven a precizat ca "vanzarile de alcool sunt interzise incepand cu ora 20. Se introduce un numar maxim de persoane in centrele comerciale si salile de sport, iar mastile sunt obligatorii in transportul in comun".

BELGIA, care reusise sa reduca considerabil rata imbolnavirii, dupa instaurarea celei de-a doua carantine, a pierdut din nou controlul asupra cazurilor de infectare.

Alexander De Croo, prim-ministrul belgian a declarat: "Observam ca scaderea ratei de infectare s-a oprit. Ar putea fi inceputul unui al treilea val! Nu va recomandam sa calatoriti, chiar va indemn sa n-o faceti! In cele mai multe tari, situatia e mai rea decat la noi".

ELVETIA. La carantina revine si Elvetia, din cauza unei noi accelerari a pandemiei.

Alain Berset, ministrul sanatatii din Elvetia a spus ca "incepand de marti (22 decembrie), activam noi masuri. Se inchid restaurantele si salile de sport. Magazinele se vor inchide la ora 19. Restaurantele vor fi inchise si in statiunile de ski. Ramane decizia autoritatilor locale din statiuni daca deschid ori nu telecabinele. Cumpaniti atent pentru ca spitalelele sunt pline!"

Sebastian Kurz, cancelarul austriac, a declarat ca tara intra in carantina totala intre 26 decembrie - 24 ianuarie: "Am decis sa celebram Craciunul conform planurilor, dar, incepand din 26 decembrie, vom inaspri masurile pentru a reduce cifrele cat mai mult posibil".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost...
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Mai multe țări, inclusiv Franța, sunt reticente în a se despărți de sistemele lor de apărare avansate, chiar dacă secretarul general al NATO a încurajat capitalele europene să transfere...
#coronavirus, #Europa, #Italia, #Franta, #Germania, #Austria, #suedia, #pandemie, #epidemie , #stiri Europa