Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Victorie in justitia belgiana pentru Delphine Boel: Fostul rege Albert al II-lea, obligat la un test genetic

Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 21:54
3839 citiri
Victorie in justitia belgiana pentru Delphine Boel: Fostul rege Albert al II-lea, obligat la un test genetic
Foto: Arhiva Hepta.ro

Justitia belgiana a dispus la sfarsitul lui octombrie ca fostul rege Albert al II-lea, in varsta de 84 de ani, sa se supuna pana in februarie unui test genetic, oferindu-o astfel o victorie lui Delphine Boel in indelungata sa lupta judiciara vizand sa-l determine sa recunoasca faptul ca este tatal sau biologic, relateaza AFP.

Informatia - dezvaluita de presa belgiana - a fost confirmata luni pentru AFP de catre unul dintre avocatii lui Boel, Marc Uyttendaele.

Delphine Boel, o artista plasticiana belgiana in varsta de 50 de ani, afirma ca s-a nascut in urma indelungatei relatii pe care au avut-o in anii '60 si '70 mama sa, Sibylle de Selys Longchamps, si Albert, la acea vreme print mostenitor, casatorit din 1959 cu Paola Ruffo di Calabria.

Fostul suveran, care a domnit din 1993 in 2013 si care este tatal actualului rege al belgienilor, Philippe, a negat intotdeauna aceasta filiatie a lui Boel.

Aceasta din urma a declansat, in 2013, o procedura de recunoastere a paternitatii, la Tribunalul de prima instanta de la Bruxelles, ceea ce a condus la un adevarat foileton judiciar, cu o serie de rasturnari.

Initial, in 2017, justitia nu a autorizat-o pe Delphine Boel sa conteste paternitatea industriasului Jacques Boel, etapa initiala a procedurii.

Intr-o hotarare, la 25 octombrie, Curtea de Apel de la Bruxelles a invalidat aceasta hotarare si a "stabilit ca Jacques Boel nu este tatal legal sau biologic al lui Delphine" si a "dispus ca Albert al II-lea sa se supuna unui test ADN", au anuntat avocatii reclamantei intr-un comunicat.

Curtea, au adaugat ei, a insarcinat totodata un expert de la un spital universitar de la Bruxelles "sa procedeze, in termen de trei luni, la o expertiza genetica care sa permita sa se stabileasca filiatia intre Delphine si Albert al II-lea".

Cele doua parti se intalnesc din nou la Curte in 14 februarie, in vederea reluarii dezbaterilor.

"Daca Albert al II-lea refuza sa se supuna testului, acest lucru va putea fi considerat un indiciu foarte clar ca el este tatal", a declarat Uyttendaele pentru AFP.

Avocatul a salutat o hotarare care-i da "in intregime dreptate" clientei sale in acest stadiu al procedurii, "dupa esecul tuturor demersurilor amiabile pentru ca identitatea sa si a copiilor sai sa fie recunoscuta in mod legal".

In aceasta procedura, a amintit agentia de presa Belga, Jacques Boel nu a contestat actiunea de dezavuare a paternitatii lansata de fiica sa impotriva sa. El a efectuat un test ADN care a aratat ca el nu este tatal biologic.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#rege Albert test genetic , #stiri Europa