Violenta rasiala, un fenomen in continua crestere in Europa

Joi, 08 Iulie 2010, ora 17:24
2007 citiri
Violenta rasiala, un fenomen in continua crestere in Europa
Foto: Arhiva

Comisia Europeana impotriva Rasismului si Intolerantei este ingrijorata de cresterea numarului de acte de violenta rasiala in Europa, un raport al comisiei lansat joi arata ca rasismul impotriva negrilor persista, musulmanii sunt in continuare discriminati, iar rromii sunt supusi excluziunii sociale.

Comisia Europeana impotriva Rasismului si Intolerantei (ECRI) din cadrul Consiliului Europei si-a exprimat ingrijorarea cu privire la cresterea generala a violentei rasiale in Europa.

"In ultimul an a crescut numarul dezbaterilor asupra imigratiei, dar si al atitudinilor xenofobe si intolerante in general, inclusiv numarul atacurilor verbale virulente si al incidentelor violente", a declarat Nils Muiznieks, presedintele comisiei.

Reprezentantii comisiei si-au exprimat regretul pentru faptul ca 29 dintre statele membre ale Consiliului Europei nu au ratificat inca Protocolul 12, care interzice discriminarea in general, la Conventia Europeana pentru Drepturile Omului. ECRI le cere celor 29 de state sa ratifice protocolul cat mai curand posibil.

Potrivit raportului anual al ECRI, care examineaza principalele tendinte in rasism, discriminare rasiala, xenofobie, antisemitism si intoleranta in Europa, climatul negativ al opiniei publice, alimentat cu sporirea discursului politic xenofob, a dus la situatia in care imigrantii sunt considerati responsabili pentru somaj si deteriorarea securitatii.

Comisia si-a exprimat in raport ingrijorarea cu privire la efectele crizei economice asumra grupurilor vulnerabile.

Rromi sunt in continuare exclusi

Raportul concluzioneaza ca rromii si turistii continua sa experimenteze ostilitate si excluziune sociala, ca rasismul impotriva negrilor persista in Europa , prin dese atacuri impotriva acestei comunitati si insulte mai ales la evenimentele sportive.

Statele europene trebuie sa incurajeze mai mult toleranta diversitatii religioase, spune ECRI, in conditiile in care musulmanii continua sa fie discriminati, mai ales in domeniul angajarilor si educatiei, iar antisemitismul persista in Europa.

Atacurile asupra sinagogilor si cimitirelor evreiesti si negarea Holocaustului continua sa provoace ingrijorarea comisiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#crestere violenta Europa, #comportament xenofob antisemit , #stiri Europa
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Evreii vor fi iarasi tapii ispasitori intr-o Europa saraca. Nu se vede nici o cale de crestere economica sustinuta intr-o Europa dezbinata si lipsita de resurse.