In Suedia, coronavirusul ar fi ajuns in noiembrie, anunta Agentia de sanatate publica

Marti, 05 Mai 2020, ora 19:37
5840 citiri
In Suedia, coronavirusul ar fi ajuns in noiembrie, anunta Agentia de sanatate publica
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia de sanatate publica suedeza a anuntat marti ca este probabil ca in Suedia cazuri individuale de COVID-19 sa se fi produs in noiembrie 2019, insa a precizat ca in prezent tara nu urmareste identificarea primelor cazuri.

Acest anunt survine unei relatari din Franta conform careia un barbat a fost infectat cu noul coronavirus pe 27 decembrie, cu cateva zile inaintea raportarii primelor cazuri in China.

Pacientul a fost diagnosticat cu pneumonie, dar o proba prelevata la acea data a fost acum testata pozitiv cu noul coronavirus. Barbatul respectiv s-a vindecat complet de COVID-19, dar nu are nicio idee despre cum a contractat virusul.

Detalii - Primul caz de COVID-19 in Franta ar data de la sfarsitul lunii decembrie. Reactia OMS

Epidemiologul-sef al Suediei, Anders Tegnell, a afirmat ca la acea data au existat probabil si in Suedia persoane infectate cu noul coronavirus, relateaza site-ul de stiri thelocal.se.

"Nu a existat nicio raspandire (a infectiei) in afara orasului Wuhan pana cand am vazut-o in Europa ulterior. Dar eu cred ca ati putea gasi cazuri individuale printre calatorii in Wuhan care au fost acolo in noiembrie pana in decembrie anul trecut. Acest lucru nu suna deloc ciudat, ci mai degraba foarte natural", a spus Tegnell.

Primul caz din Suedia confirmat cu COVID-19 este o femeie din orasul Jonkoping testata pozitiv pe 31 ianuarie dupa o calatorie recenta in China. Femeia s-a vindecat complet.

La finalul lunii octombrie, la Wuhan s-au desfasurat Jocurile mondiale militare de vara 2019, unde au participat si in jur de 100 de membri ai armatei suedeze. Acestia au stat in Wuhan timp de doua saptamani. Mai multi dintre cei care au concurat s-au simtit rau si au fost testati pentru coronavirus, desi niciunul nu a fost raportat ca fiind testat pozitiv.

A cunoaste momentul si modul in care s-au produs primele cazuri de COVID-19 intr-o tara poate contribui la intelegerea raspandirii infectiei. Totusi, in Suedia nu exista planuri pentru o testare pe scara larga a pacientilor care au primit asistenta medicala pentru probleme respiratorii sau gripa anul trecut pentru a vedea daca au avut coronavirusul.

"Nu este ceva despre care se discuta intr-o maniera structurata. Pentru moment nu dorim sa incarcam sistemul de sanatate cu acest tip de investigatie. Acest sistem are o multime de alte lucruri de facut. In schimb, ar fi interesant de aflat cum s-a propagat virusul in China si cum s-a comportat in primele stadii ale raspandirii sale, daca a fost vorba de o raspandire individuala de la un animal la o persoana sau s-a raspandit la un grup de oameni intr-o perioada de timp mai mare", a spus Tegnell.

Vezi si Coronavirus: Situatie "dramatica" in azilurile de batrani din Anglia, cu peste 6.000 de morti

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Suedia coronavirus noiembrie 2019 , #Suedia
Comentarii
Poza Revelare
Revelare
rank 1
Au mai constatat asta și prin alte țări din astea deștepte...