MAE: Atentionare de calatorie in Croatia, din cauza vremii nefavorabile

Marti, 12 Februarie 2013, ora 19:20
1863 citiri
MAE: Atentionare de calatorie in Croatia, din cauza vremii nefavorabile
Foto: Arhiva

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, marti, o atentionare de calatorie in Croatia.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, institutia informeaza ca autoritatile locale au emis o avertizare de cod portocaliu de ninsoare in regiunile Karlovac si Gospic, cod portocaliu de ploi in regiunea Dubrovnik, cod galben de ninsoare in regiunea capitalei Zagreb si cod galben de vand puternic si ploi in regiunile Istria si Split.

In prezent, circulatia rutiera este inchisa din cauza caderilor masive de zapada pe drumul national D3, pe portiunea cuprinsa intre localitatile Kikovice, G. Jelenja si Sopaca si pe drumul national D501C, pe portiunea cuprinsa intre localitatile Jelenje si Ostrovica.

Din cauza conditiilor meteo din tarile invecinate (Slovenia, Austria si Italia) la aceasta ora exista restrictii de trafic catre Slovenia in ceea ce priveste autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, iar la punctul de frontiera Pasjak (Croatia - Slovenia) este permisa doar trecerea automobilelor personale.

In zonele de coasta ale Marii Adriatice, rafalele puternice de vant au dus la suspendarea mai multor linii de feribot si catamaran pe liniile Valbiska-Lopar, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Losinj, Rijeka-Mali Losinj, Rijeka-Novalja, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis si Split-Hvar-Korcula.

Momentan nu exista autostrazi, cai ferate, porturi sau aeroporturi inchise, insa traficul se desfasoara in conditii de iarna.

MAE recomanda cetatenilor romani sa isi echipeze autovehiculele corespunzator conditiilor de trafic pe timp de iarna si, cu precadere in cursul noptii, sa detina provizii suficiente de combustibil si alimente.

"Reamintim cetatenilor romani care calatoresc pe soselele din Republica Croatia ca, in zonele afectate de caderile de zapada, echiparea mijloacelor de transport cu anvelope de iarna este obligatorie.

De asemenea, conducatorii de vehicule de transport marfa sunt sfatuiti sa consulte permanent paginile de internet indicate, deoarece in prezent exista restrictii de circulatie pentru acest tip de vehicule pe drumurile afectate de caderile de zapada", se mai arata in comunicat.

C.P.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#avertizare calatorie Croatia, #atentionare calatorie Croatia, #MAE atentionare calatorie Croatia , #tari Europa