Iarna revine in Europa: Zapada, scoli si aeroporturi inchise, trafic blocat (Video)

Marti, 12 Martie 2013, ora 14:40
5366 citiri
Iarna revine in Europa: Zapada, scoli si aeroporturi inchise, trafic blocat (Video)
Foto: DPA

Iarna revine in forta in vestul Europei, unde zeci de mii de locuinte au ramas fara curent electric, sute de oameni sunt blocati in masini din cauza zapezii si cateva aeroporturi au fost inchise din cauza ninsorilor abundente.

Peste 68.000 de locuinte au ramas fara curent electric in Franta si sute de oameni blocati in masini dupa ce o furtuna de zapada a lovit tara, transmite agentia AFP, citata de France 24.

Un accident produs din cauza poleiului pe o autostrada din apropiere de orasul Lille, din nordul Frantei, in care au fost implicate trei autovehicule, s-a soldat cu 14 raniti, printre care 6 pompieri.

O avertizare de cod portocaliu de ninsori a fost emisa pentru 26 de regiuni din nord-vesul si nordul Frantei, agentia nationala de meteorologie transmitand ca ninsorile sunt "remarcabile pentru aceasta perioada din cauza cantitatii de zapada care este asteptata si a duratei lor".

Luni, aproape 500 de masini au ramas blocate in apropiere de Cherbourg, in nordul tarii, pe malul Canalului Manecii. Aici, zapada a ajuns pana la 60 de centimetri, iar vantul sufla cu peste 100 de kilometri pe ora.

Din cauza conditiilor meteo severe, oficialii aviatiei civile au cerut companiilor aeriene sa anuleze pana la 25 la suta din zborurile de pe aeroporturile Roissy si Orly, din Paris. Lufthansa, a doua companie aeriana ca marime din Europa, si-a anulat 186 de zboruri.

Vremea urmeaza insa sa se imbunatateasca miercuri.

BBC transmite ca aeroporturile din insulele Guernsey si Alderney, din nord-vestul Frantei, care apartin de coroana britanica, au fost inchise din cauza ninsorilor abundente.

In plus, scolile din Guernsey, insula cu o populatie de 65.000 de locuitori, au fost inchise si vor ramane inchise si marti, la fel si cele din Alderney.

Din cauza ninsorilor si temperaturilor scazute au avut loc zeci de accidente rutiere in Germania, marti dimineata, in vestul tarii, scrie Deutsche Welle. In nordul tarii, zapada care a cazut inca de luni dimineata masoara 30 de centimetri. In plus, mii de copii au ramas acasa, marti, dupa ce scolile au fost inchise din cauza zapezii si poleiului de pe strazi.

Totodata, marti a fost inchis si aeroportul din Frankfurt, al treilea cel mai aglomerat din Europa, din cauza ninsorii abundente, anunta France 24, in timp ce compania feroviara Eurostar a suspendat cursele ferate dupa ce a fost nevoita sa inchida sectiunile sale de mare viteza, din cauza "conditiilor meteo severe", in nordul Frantei si in Belgia.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a emis chiar o avertizare de calatorie in Belgia, unde circulatia este afectata de caderile de zapada. Astfel potrivit MAE, in urma ninsorilor, circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate pe autostrazi, pe o singura banda, iar in Flandra occidentala politia a solicitat camioanelor sa ramana sau sa se retraga in locurile de parcare amenajate.

In Bruxelles, transportul in comun de suprafata se desfasoara cu dificultate, in timp ce la reteaua de metrou si in traficul feroviar s-au constatat intarzieri fata de graficul afisat. In prezent, cursele aeriene sunt afectate in mod semnificativ, inregistrandu-se intarzieri si anulari pe toate aeroporturile, mai transmite MAE.

Vremea rea din aceasta tara vine dupa ce, saptamana trecuta, temperaturile au urcat pana la 20 de grade in unele zone.

Alte tari care au fost lovite de ninsorile din ultimele zile sunt cele din Peninsula Scandinava.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#cod portocaliu ninsoare Franta, #aeroporturi inchise zapada Marea Britanie, #ninsori Europa, #zapada Franta, #ninsori Germania, #avertizare calatorie ninsoare Belgia , #tari Europa
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Traiasca incalzirea globala! Acu' Europa se-nverzeste...