Cel putin 3,06 milioane de europeni, vaccinati cu prima doza imporiva COVID-19. Ce procent din populatia continentului a fost imunizata

Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 18:28
3259 citiri
Cel putin 3,06 milioane de europeni, vaccinati cu prima doza imporiva COVID-19. Ce procent din populatia continentului a fost imunizata
Angajata in sistemul sanitar vaccinata contra COVID-19 FOTO Hepta

Cel putin 3,06 milioane de locuitori ai Uniunii Europene (UE) au fost vaccinati cu o prima doza de vaccin impotriva COVID-19.

Cei 3,06 milioane de vaccinati reprezenta abia 0,69% din populatia europeana, potrivit unui bilant intocmit de catre AFP

Acest nivel, care pare mic, ingrijoreaza Organizatia Mondiala Sanatatii (OMS).

Potrivit OMS, numai zece tari administreaza in prezent aproximativ 95% dintre vaccinurile impotriva covid-19.

Potrivit unei harti intocmite de "Our world in data", vaccinarea in Europa este eterogena.

Conform acestui site de analiza a datelor, cele zece tari in care se concentreaza 95% din vaccinari sunt Statele Unite, China, Regatul Unit, Israelul, Emiratele Arabe Unite (EAU), Italia, Rusia, Germania, Spania si Canada.

Acest site "open data" isi actualizeaza datele vaccinarii in Europa.

Finantat prin donatii incepand din 2014, Our World in Data este o intreprindere nonprofit, infiintata in colaborare cu Universitatea Oxford.

Pandemia covid-19 a ucis cel putin 1.979.596 de oameni in lume.

Statele Unite sunt cea mai afectata tara atat ca numar cazuri si au inregistrat 384.784 de morti, urmate de Brazilia (205.964), India (151.727), Mexic (136.917) si regatul Unit (84.767).

Aproximativ zece milioane de oameni au fost vaccinati cu o pima doza a unuia dintre cele doua vaccinuri autorizate in Statele Unite, au anuntat miercuri autoritatile santare americane.

Acest numar reprezinta doar 3% din populatia americana, la o luna de la lansarea celei mai mari campanii de vaccinare din istoria tarii.

Potrivit unor experti, se atinge o imunitate colectiva dupa ce se vaccineaza 75% din populatie.

Programul vaccinarii a inregistrat o intarziere considerabila.

Administratia Trump a stabilit un obiectiv ambitios de 20 de milioane de doze - adica dublu fata de nivelul actual - pana la sfarsitul lui decembrie.

Statele Unite vizeaza in mod oficial sa imunizeze 100 de milioane de persoane pana la sfarsitul primului timestru al lui 2021, adica pana la sfarsitul lui martie, peste doua luni si jumatate.

Vaccinurile autorizate in prezent in Statele Unite sunt vaccinurile aliantei americano-germane Pfizer-BioNTech si Moderna, care se administreaza in doua doze, la un interval de trei, respectiv, patru saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat joi, 18 aprilie, ”îngrijorarea enormă” faţă de răspândirea în creştere a tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare la noi...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#vaccin, #vaccin covid europa, #procent vaccinari europa, #OMS, #vaccin COVID , #UE