Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alstom va furniza garnituri pentru metroul din Budapesta

Luni, 11 Iulie 2011, ora 16:28
945 citiri
Alstom va furniza garnituri pentru metroul din Budapesta
Foto: Arhiva

Municipalitatea din Budapesta a ajuns la un acord cu producatorul francez Alstom pentru livrarea de garnituri de metrou.

Potrivit unor surse citate de agentia MTI, cele doua parti au ajuns in sfarsit la un acord, dupa indelungate negocieri, asupra ultimului punct din cele 12 aflate pe lista alcatuita de municipalitatea din Budapesta.

Potrivit acestui punct, daca Alstom nu va reusi sa obtina aprobarile necesare din partea Autoritatii Nationale de Transport, contractul va fi anulat.

Directorul general de la Alstom, Patrick Kron, este asteptat sa soseasca la Budapesta pe data de 20 iulie pentru a semna un acord cu municipalitatea din Budapesta.

Potrivit unui contract semnat in luna mai 2006, Alstom urma sa livreze 22 de trenuri in valoare de 150 milioane de euro pentru a doua linie de metrou din Budapesta si 22 de trenuri in valoare de 114 milioane de euro pentru noua linie de metrou (a patra) din capitala Ungariei.

In luna octombrie 2010, insa, Compania de transport din Budapesta (BKV) a anulat contractul, dupa ce Alstom nu a obtinut aprobarile necesare din partea Autoritatii Nationale de Transport.

Alstom este lider mondial in infrastructura pentru productia si transportul energiei electrice, ca si pentru transportul feroviar.

Grupul are 93.500 de angajati in 100 de tari si a realizat o cifra de afaceri de peste 20,9 miliarde euro in 2010/2011.

La inceputul acestei luni, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a declarat ca s-a ajuns la un acord cu societatea franceza Alstom pentru reducerea costurilor de mentenanta la metroul bucurestean.

Reducerea costurilor de mentenanta la metrou cu 30% este prevazuta in Memorandumul de intelegere incheiat de Fondul Monetar International cu Guvernul Romaniei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Alstom furniza garnituri metrou Ungaria, #Alstom contract metrou Ungaria , #Ungaria