Atac la adresa romanilor in presa maghiara: Invadatori negriciosi au profanat steagul secuiesc

Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 21:30
8926 citiri
Atac la adresa romanilor in presa maghiara: Invadatori negriciosi au profanat steagul secuiesc
Steagul secuiesc de la Miercurea Ciuc, despre care kuruk.info scrie ca a fost profanat. Foto: kuruk.info

In prima zi de Craciun, portalul maghiar Kuruc.info, apropiat partidului de extrema dreapta Jobbik, a lansat un atac virulent la adresa romanilor, pe motiv ca in Noaptea de Ajun, mai multi turisti romani ar fi profanat steagul secuiesc din centrul orasului Miercurea-Ciuc.

"Cadou de Craciun din partea invadatorilor cu fete afumate: au profanat steagul secuiesc in Miercurea-Ciuc. Olahii care au invadat piata centrala din Miercurea Ciuc, Tinutul Secuiesc, au profanat steagul secuiesc de mari dimensiuni.

Steagul a fost arborat in Miercurea-Ciuc in februarie la solicitarea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania pentru a creste constiinta secuiasca si a fost batjocorit de "membrii minoritatii invadatoare".

Steagul de 4,8 metri, arborat la o inaltime de 8 metri, a fost rupt si calcat in picioare. Organizatia PPMT Ciuc va depune o plangere la Politia Romana pentru gasirea si pedepsirea autorilor necunoscuti", mai scrie Kuruc.info.

Conform itthon.ma, consilierul local PPMT Miercurea-Ciuc, Toke Ervin, a reparat si arborat din nou steagul in cursul zilei de 26 decembrie.

#miercurea ciuc, #steag secuiesc, #maghiari, #Romania, #profanare , #Ungaria