Atac virulent in presa ungara: Romania este neguvernabila si ridicola chiar si la nivel balcanic

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 17:43
7457 citiri
Atac virulent in presa ungara: Romania este neguvernabila si ridicola chiar si la nivel balcanic

Jurnalistii de la Budapesta lauda Guvernul Orban pentru decizia de a acorda cetatenia ungara inclusiv romanilor si critica in termeni duri politica Guvernului Ponta fata de minoritatea maghiara.

"Pentru o politica nationala de succes este nevoie de o demonstratie de forta. Initiativa Guvernului ungar de a acorda cetatenie ungara este mai mult decat fructoasa. Este geniala. Marim cu cateva sute de mii numarul maghiarilor, aflat oricum in scadere. Pentru maghiarii din Romania exista un dublu castig.

Romanii care dobandesc cetatenia ungara nu vor fi niciodata nationalisti insetati de sange. Apoi romanul vrea cetatenia ungara ca sa plece mai usor la cules capsuni in Spania sau Italia. Cei mai multi nici nu se mai intorc", noteaza jurnalistii de la Magyar Hirlap.

Jobbik: Ungaria a tradat maghiarii din Ardeal sprijinind aderarea Romaniei la UE

"Romanii efectiv nu stiu ce sa faca cu Tinutul Secuiesc indaratnic. Se afla in mijlocul tarii, nu este romanesc, iar tara arata precum o moneda gaurita, cam cat valoreaza ea in realitate.

De la formarea Romaniei Mari, in decurs de aproape un secol au fost desfiintati sau asimilati cu succes bulgarii, turcii, polonezii, ucrainenii, tatarii si restul nationalitatilor, doar cu secuii nu au reusit. Daca as fi roman si pe mine m-ar deranja acest lucru. In disperare de cauza, Guvernul roman incearca o lovitura de ultim moment.

Romania este neguvernabila si ridicola chiar si la nivel balcanic. Vanzand sectorul energetic spre exterior, ea si-a pierdut si ultima iluzie de suveranitate. Spre interior trebuie vanduta iluzia statului national unitar. Nimic in afara orbirii analfabetilor nu poate tine unita aceasta tara formata din diferite natiuni si culturi, un conglomerat intamplator de regiuni de sine statatoare", mai scriu jurnalistii maghiari.

"Pentru a castiga timp se doreste crearea unor regiuni artificiale, desfiintarea regiunilor nationale si spalarea banilor furati. Nu putem permite asta. Este momentul pentru o demonstratie de forta, Trebuie sa ne delimitam de o imitatie de stat corupt, las si inspaimantat.

Singura solutie este autonomia Tinutului Secuiesc. Ungaria sa isi asume statutul de protectorat, daca este nevoie. Nu are nimic de pierdut, doar de castigat. Si este si responsabilitatea ei. Sa rezolve problema pe cale diplomatica...exista cai. Prima data libertate, apoi pace", concluzioneaza cei de la Magyar Hirlap.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...