Doi cetateni romani, cooptati de Jobbik in congresul Ungariei Mari

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 14:33
5426 citiri
Doi cetateni romani, cooptati de Jobbik in congresul Ungariei Mari

Dupa ce si-a lansat opt filiale pe teritoriul Romaniei, partidul de extrema dreapta din Ungaria, Jobbik, isi continua expansiunea. Organizatia de baza a partidului a decis marirea numarului membrilor cu drept decizional de la 60 la 65, cooptand cate un membru din Ucraina, Slovacia, Serbia si doi din Romania.

"Prin decizia de a asigura posibilitatea unor confrati din tarile vecine sa se alature muncii noastre, Jobbik a inceput deja in interiorul sau ruperea blestemului numit Trianon, care pana in ziua de astazi ne-a ciopartit natiunea", a declarat deputatul Szavay Istvan, responsabil cu politica nationala a Partidului Jobbik.

Jobbik este primul partid din Ungaria care a aprobat in statut ca grupurile partidului din afara granitelor pot avea delegat cu drept decizional la congresul national. Astfel s-a decis ca Transilvania si Tinutul Secuiesc sa aiba cate un delegat.

Unul dintre ei este liderul filialei Jobbik Salaj, Torkos Zoltan (28 de ani). "Unificarea si intarirea comunitatii maghiare din bazinul carpatic pot fi obtinute doar cu sprijinul unei tari-mame puternice, iar de asta este capabil doar un Guvern Jobbik. Multumesc colegilor pentru votul de incredere.

Este o mare bucurie sa contribui la construirea unui viitor mai maghiar, mai frumos si mai fericit. Aici, la limita batjocurii din diaspora, este nevoie sprijinirea unei tari mame puternice, pentru nemurirea comunitatii maghiare, astfel incat cuvantul maghiar sa persiste si peste 100 de ani", a declarat Torkos pentru alfahir.hu.

"Jobbik este singurul partid al tarii ciopartite care prin suflet, inima, intentie si actiune lucreaza pentru interesul comun de a pastra si uni natiunea maghiara. Ca maghiar si ca secui sunt mandru sa fac parte din aceasta mare familie.

Este o onoare ca am fost ales sa transmit mesajul Tinutului Secuiesc la Budapesta. Vom pune mana pe steag si vom continua marsul", a declarat Kisgyorgy Levente din Targu-Mures, dupa alegerea sa in congresul national al Jobbik.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea...
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
#Ungaria Jobbik romani conducere, #Jobbik romani congres Ungaria Mare, #Tinutul Secuiesc Jobbik , #Ungaria