Ziare.com

Jobbik: Ungaria a tradat maghiarii din Ardeal sprijinind aderarea Romaniei la UE

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 19:00

   

Jobbik: Ungaria a tradat maghiarii din Ardeal sprijinind aderarea Romaniei la UE
Deputatul Jobbik Szavay Istvan, responsabil cu politica nationala a partidului, s-a declarat dezamagit ca, dupa intalnirea ministrilor de Externe, Martonyi Janos si Ivan Mrkic, Guvernul de la Budapesta sustine aderarea neconditionata a Serbiei la Uniunea Europeana, asa cum a facut-o si cu Romania in 2005.

"Este revoltator si inimaginabil ca partea ungara nu va conditiona in niciun fel aderarea Serbiei la UE. Jobbik a subliniat in repetate randuri ca Parlamentul nu poate comite o noua tradare, asa cum a facut-o fata de maghiarii din Ardeal in 2005, cand nu a conditionat in niciun fel aderarea Romaniei la UE.

Parlamentar Fidesz: Autonomie si protectorat Transilvaniei. Romanii au ajuns aici dupa secolul 13!

Sprijinirea aderarii Serbiei la UE este o posibilitate unica ca Ungaria sa isi valorifice interesele nationale in zona, cum ar fi interesele comunitatii maghiare din Serbia, o posibilitate la care nu poate renunta un Guvern ce se declara national.

Este inacceptabil ca in timp ce sarbii din Kosovo au obtinut o autonomie unica in Europa, Ungaria nu solicita drepturi similare pentru comunitatea maghiara din Serbia", sustine Szavay Istvan, intr-un comunicat postat de hirhatar.hu.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 884 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor