Ziare.com

Lavinia Sandru cere masuri pentru diminuarea efectelor dezastrului din Ungaria

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 13:48

   

Lavinia Sandru cere masuri pentru diminuarea efectelor dezastrului din Ungaria
Presedintele PIN si coordonator al Fundatiei Ecologica, Lavinia Sandru, ii solicita ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, sa trateze cu maxima responsabilitate problemele de mediu cauzate, pe Dunare, de unda de poluare avand ca sursa uzina de alumina Ajka din Ungaria.

In cadrul unui comunicat de presa remis Ziare.com, Lavinia Sandru ii cere prim-ministrului Emil Boc sa ia toate masurile pentru diminuarea efectelor pe care dezastrul ecologic din Ungaria il are asupra cetatenilor si firmelor romanesti si sa previna accidente similare care pot avea loc in Romania.

Borbely: Nu exista pericol ca Dunarea sa fie poluata in Romania (Video)

"Pentru realizarea obiectivelor solicitate, Guvernul trebuie sa realizeze de urgenta si sa faca publica evaluarea daunelor provocate de accidentul ecologic din Ungaria pe teritoriul Romaniei.

De asemenea, Guvernul are datoria sa identifice in cel mai scurt timp vulnerabilitatile similare existente in Romania si sa acceseze fondurile europene disponibile pentru prevenirea dezastrelor ecologice in tara noastra", afirma Lavinia Sandru.

Presedintele PIN considera ca Guvernul Romaniei si ministrul UDMR al Mediului si Padurilor trebuie sa adopte o "atitudine europeana fata de aceasta problema, evitand circul international creat de Guvernul maghiar acum 10 ani, cand a avut loc accidentul de la Baia Mare".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1138 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lavinia Sandru !

Daca nu ar fi fost o apropiata a cunoscutului agent de influenta al Rusiei,Gusa,nu ar fi fost bagata in seama de3 nimeni!.Spun asta ca sa puteti observa ,cat de implicate si sunt serviciile de securitate rusesti in presa si in viata politica romaneasca.Ne mai miram de ce tara nu poate evolua de 20 de ani?

 

Lavinia Shancru

Da, da... agenturilii... de aia nu "evoluam" noi.

D-na Sanru-Gusata ...

...nu cumva vrei si o masura de 25-28 cm ...in stare calma...!!??


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor