Patrule antiimigranti supravegheaza granita Ungariei cu Serbia

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 20:15
3742 citiri
Patrule antiimigranti supravegheaza granita Ungariei cu Serbia
Foto: captura YouTube

Ungaria se pregateste sa construiasca un gard impotriva imigrantilor la granita cu Serbia, insa, intre timp, gardienii rurali patruleaza zona pentru a respinge imigrantii, relateaza Europe 1, in pagina electronica.

Miercuri, Guvernul ungar a optat pentru o modalitate mai dura de a face fata afluxului de imigranti din Serbia, ministrul de Externe anuntand inchiderea frontierei cu aceasta tara, precum si construirea unui zid de patru metri inaltime pe toata lungimea frontierei de 175 de kilometri care separa cele doua tari.

Ungaria s-a saturat de imigranti: Ridica un gard inalt de-a lungul unei granite (Video)

Dar acest proiect nu este singurul pus in aplicare de Budapesta. Garzi rurale inarmate patruleaza de acum pentru a urmari imigrantii, asa cum a constatat trimisul special al Europe 1.

Cu alura impozanta si pistoale de noua milimetri la centura, acesti agenti comunali nu sunt nici politisti, nici militari. Ei sunt simpli agenti comunali, dar misiunea lor este precisa: de a urmari grupurile de imigranti pe strada si de a le impiedica sa traverseze Ungaria.

Criza imigrantilor in UE: Italia ameninta ca le face vize Schengen si le da drumul in Europa

Agentii comunali, abordati de un afgan in varsta de 13 ani, fac exces de zel si cheama politia, intrucat nu vor sa vada niciun imigrant. "Ajung aici intre 400 si 500 pe zi", explica unul dintre ei.

Criza imigrantilor extracomunitari: Papa Francisc cere sa fie respectata demnitatea umana

"Daca inchidem aceasta parte a frontierei, vor trece prin Romania sau Croatia", adauga el. "Eu sunt pentru amplasarea unor garduri si acolo si sa se supravegheze totul mult mai ferm", a continuat el.

Printre ultimii din grupul de imigranti se afla doi ivorieni care merg pe jos de 15 zile. Dupa ce au traversat Grecia si Macedonia, unde sustin ca au fost jefuiti, au ajuns in spatiul Schengen. Cu toate acestea, ei stiu ca au toate sansele sa fie expulzati.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#patrule antiimigranti Ungaria Serbia , #Ungaria
Comentarii
Poza Maramu1976
Maramu1976
rank 1
Nu stiu ce cauta o tara cu mentalitatea Ungariei....
Poza nesatula
nesatula
rank 1