Premierul Ungariei a venit in Romania sa vorbeasca de pericolul care ameninta Europa

Sambata, 25 Iulie 2015, ora 13:32
4419 citiri
Premierul Ungariei a venit in Romania sa vorbeasca de pericolul care ameninta Europa
Foto: Arhiva Facebook/Orban Viktor

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vorbit sambata, la lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, despre fenomenul migrationist, despre care a spus ca este o amenintare la adresa Ungariei si Europei si pune in pericol siguranta cetateanului, intrucat contribuie la raspandirea terorismului si la cresterea somajului.

Seful Guvernului de la Budapesta a spus ca una dintre problemele cu care Europa se va confrunta este aceea a terorismului, intrucat "este o relatie clara intre imigrantii ilegali care vin in Europa si intarirea terorismului".

Orban a punctat faptul ca din marea masa de oameni nu pot fi identificati "teroristii dusmanosi" si a sustinut ideea premierului britanic David Cameron, care a spus ca acestia trebuie identificati de la inceput, cand isi parasesc tara natala.

O alta problema care, in opinia lui Orban Viktor, are legatura cu fenomenul migrationist este una economica, intrucat imigrantii contribuie la cresterea somajului.

Premierul Ungariei a spus ca acest lucru este evident din 2008, de cand Europa se confrunta cu o criza continua si, chiar daca acest lucru este trecut sub tacere, statisticile arata ca in tarile europene unde numarul imigrantilor este mare, creste si rata somajului, dar si rata criminalitatii, iar siguranta cetatenilor este afectata.

El a facut referire la o statistica din 2012, din Italia, care arata ca in aceasta tara una din patru crime a fost savarsita de imigranti.

In context, Viktor Orban a vorbit si despre problema identitatii nationale, sustinand ca multiculturalismul, despre care multi europeni au crezut, in urma cu 30 ani, ca este raspunsul la probleme sociale, reprezinta acum o cauza a problemelor.

Orban a punctat faptul ca, vazand rezultatele acestui "experiment" din alte tari, Ungaria nu doreste sa-l repete si ca are tot dreptul pentru asta.

"Toate laolalta ma fac sa spun ca imigratia ilegala ameninta si Ungaria, si Europa, este un pericol pentru valorile comune, pentru cultura comuna (...), ameninta siguranta cetatenilor si rezultatele economice", a spus Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale.

Seful Guvernului de la Budapesta a sustinut ca in tara sosesc valuri de imigranti si "din Vest intentia este ca imigrantii ilegali sa fie intorsi in Ungaria", aceasta fiind o problema complexa care poate fi rezolvata doar daca in comunitate exista un consens.

Totodata, Orban a spus ca in Ungaria s-a realizat o consultare publica legata de fenomenul migrationist, la care au participat cetatenii cu drept de vot, iar majoritatea celor chestionati, respectiv 66 la suta, au spus ca imigrantii reprezinta o problema, le pun in pericol nivelul de trai si siguranta locului de munca, iar politica Bruxelles-ului legata de aceasta problema a esuat.

De asemenea, acelasi sondaj, spune Orban, a aratat ca 80 la suta dintre oameni sunt de parere ca ar trebui sa existe legi care sa permita arestarea persoanelor care trec ilegal granita, ca acestea ar trebui sa-si acopere costurile de existenta pana la rezolvarea situatiei lor.

"Majoritatea societatii din Ungaria nu doreste sa aiba migranti ilegali si nu mai doreste sa continue politica Bruxelles-ului, care a esuat. Iata: majoritatea respondentilor au spus ca noi dorim sa fim o societate puternica, bazata pe consens, care doreste sa solutioneze cele mai arzatoare probleme, printre care si problema migratiei", a spus Orban.

Premierul Ungariei a criticat si partidele de stanga de la Budapesta, care sustin ca fenomenul imigratiei nu reprezinta un pericol, ci o oportunitate si le-a spus celor prezenti ca, daca partidele de stanga ar fi castigat alegerile in 2014, atunci "nu am mai recunoaste Ungaria, am fi o tabara de refugiati".

El a mai afirmat ca acest fenomen este urmarea unor intamplari nu prea indepartate si are legatura cu faptul ca Africa de Nord nu mai reprezinta acel bastion, acea linie de aparare care apara Europa.

"Miza este Europa, modul de viata al cetateanului european, valorile Europei si pur si simplu existenta sau disparitia popoarelor europene. Sau, mai bine zis, o schimbare a popoarelor din Europa care va duce la o transformare in urma careia nu vom mai putea recunoaste popoarele din Europa sau ce va mai ramane din ele. (...) Avem nevoie de vointa tuturor popoarelor din Europa (...) Noi avem nevoie de Europa asa cum este si dorim sa pastram Ungaria ungurilor", a mai spus Viktor Orban.

Premierul Ungariei participa la o dezbatere la cea de-a 26-a editie a Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, alaturi de europarlamentarul FIDESZ Tokes Laszlo si presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt. La dezbatere asista aproximativ 1.400 de persoane.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...