Premierul Ungariei se afla in Romania: "In Transilvania, acasa"

Vineri, 24 Iulie 2015, ora 21:00
11010 citiri
Premierul Ungariei se afla in Romania: "In Transilvania, acasa"
Foto: Facebook/Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, participa la cea de-a 26-a editie a Universitatii de Vara "Tusvanyos", el sosind deja in statiunea harghiteana Baile Tusnad.

Premierul ungar va participa sambata la o dezbatere, alaturi de europarlamentarul FIDESZ Tokes Laszlo, discutia urmand sa fie moderata de presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt.

Viktor Orban a postat o fotografie pe o retea de socializare, in care se afla pe o terasa, in Baile Tusnad, alaturi de o fetita, cel mai probabil fiica sa, insotita de mesajul: "Erdelyben, otthon" (In Transilvania, acasa - n.red).

Potrivit unor surse locale, la fel ca si in anii precedenti, premierul Ungariei va avea, in cursul serii de vineri o intalnire cu usile inchise, cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, in cadrul careia vor fi abordate probleme care vizeaza comunitatea maghiara din Romania. De asemenea, Orban ar urma sa aiba o discutie si cu alti reprezentanti ai maghiarilor din Ucraina, Croatia sau Serbia, care se afla la Baile Tusnad.

Ungurii, asupriti in Romania? Cum il face Iohannis sa para "penibil" pe Viktor Orban

La cea de-a 26-a editie a Universitatii de Vara si Taberei Studentesti de la Baile Tusnad au fost invitati aproximativ 200 de lectori, reprezentanti ai Guvernului de la Budapesta, specialisti, profesori universitari, oameni de afaceri, cercetatori sau diplomati, cu precadere din Ungaria, dar si din Romania. Au fost abordate subiecte politice, economice, culturale si au avut loc numeroase concerte.

Organizatorii sustin ca pe toata perioada taberei, numarul total al participantilor va ajunge la 45-50.000.

Evenimentul de la Baile Tusnad este organizat de Fundatia Pro Minoritate Budapesta si de Consiliul Tineretului Maghiar din Romania, in parteneriat cu mai multe asociatii si fundatii din cele doua tari.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Viktor Orban vizita Romania, #Viktor Orban Transilvania acasa, #Viktor Orban Baile Tusnad , #Ungaria