Presedintele Ungariei a fixat data alegerilor generale

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 21:33
1645 citiri
Presedintele Ungariei a fixat data alegerilor generale

Presedintele Janos Ader a fixat pentru 6 aprilie data desfasurarii alegerilor legislative in Ungaria.

Seful statului ungar a subliniat sambata, la Budapesta, ca toate alegerile democratice din Ungaria de dupa 1990 au fost organizate la inceputul lunii aprilie si ca a dorit sa respecte traditia.

"Am desemnat ziua de 6 aprilie ca data oficiala a alegerilor legislative", a declarat presedintele Ader, intr-un comunicat.

El a precizat ca a ales cea mai apropiata data cu putinta pentru a permite tarii sa aiba cat mai repede un nou guvern. "Este o asteptare indreptatita a cetatenilor Ungariei ca aceasta campanie electorala sa nu fie mai lunga decat este nevoie si decat se justifica", a mai precizat Ader in comunicat.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, realizate la inceputul lui ianuarie, partidul Fidesz al premierului conservator Viktor Orban se afla in fruntea intentiilor de vot, cu un procent de 47%.

Potrivit institutului de cercetare Sonda-Ipsos, socialistii (MSZP), aflati pe locul doi, sunt creditati cu 27% din intentiile de vot, iar alte doua formatiuni de opozitie - Impreuna 2014 (E-14) si coalitia democratica (DKP), ar obtine 5% din voturi. Partidul de extrema dreapta Jobbik s-ar situa pe pozitia a treia, cu 11% din intentiile de vot.

Opozitia ungara de stanga a ales un candidat unic si o lista electorala comuna pentru scrutinul legislativ din primavara, informa recent EFE, citand presa de la Budapesta. Cel care-l va infrunta pe premierul conservator Viktor Orban va fi Attila Mesterhazy, presedintele Partidului Socialist Ungar (MSZP).

De profesie economist si in varsta de 40 de ani, Mesterhazy a ajuns in fruntea socialistilor ungari dupa alegerile din anul 2010, cand partidul conservator Fidesz a obtinut in parlament o majoritate zdrobitoare, de peste doua treimi.

Sondajul Sonda-Ipsos nu tine totusi cont de aceasta alianta a partidelor din opozitia democratica, partide care au decis sa formeze respectiva alianta cu o lista electorala comuna pentru a-si spori sansele. Primele sondaje care sa includa si aceasta variabila sunt asteptate catre sfarsitul lunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alegeri Ungaria, #data alegeri Ungaria , #Ungaria