Primul roman in Parlamentul maghiar, dupa 20 de ani

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 22:27
2280 citiri
Primul roman in Parlamentul maghiar, dupa 20 de ani

Gheorghe Simonca este primul roman care intra in Parlamentul de la Budapesta dupa 1990. Acesta nu va reprezenta insa minoritatea romana, el castigand alegerile parlamentare din sectorul 7 al judetului Bichis ca membru al partidului Fidesz.

La al doilea tur al alegerilor, din 25 aprilie, Simonca a adunat 57,46% din totalul de voturi, castigand astfel in fata primarului din Batania, Karsai Jozsef (MSZP) si Devenyi-Dabrowsky Geza Daniel (Jobbik).

Gheorghe Simonca este primar al comunei Otlaca-Pusta, incepand din toamna anului 2006. A fost ales ca primar independent, iar functia de primar o indeplineste fara salariu. Are 35 de ani si este intreprinzator in domeniul agriculturii, informeaza Romanian Global News.

In calitate de deputat parlamentar, romanul isi propune sa lupte pentru dezvoltarea zonei din sudul judetului Bichis, pentru crearea noilor locuri de munca, pentru sprijinirea intreprinderilor, construirea de drumuri. Gheorghe Simonca este de nationalitate romana si de religie ortodoxa, iar ca primar a acordat un spijin deosebit bisericii ortodoxe romane din Otlaca.

"Este un sentiment de bucurie pentru mine sa fiu primul roman de dupa 1990, care va fi deputat in Parlamentul din Budapesta. Pe de alta parte, sunt foarte mandru ca fiind un om simplu din satuletul Otlaca-Pusta, am ajuns sa devin membru al Parlamentului. Este o mare onoare pentru mine. Totodata stiu ca am primit si o mare incredere din partea alegatorilor si le voi fi recunoscator pentru asta.

Sunt constient si de faptul ca sunt primul roman din Ungaria, care a ajuns in Parlament, dupa 1990. Daca voi primi incredere din partea noului Guvern maghiar si din partea comunitatii romanesti de aici, voi face tot posibilul sa devin un punct de legatura intre cele doua popoare, intre cele doua tari, Romania si Ungaria", sustine Gheorghe Simonca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri Ungaria, #alegeri roman, #parlamentar roman Ungaria , #Ungaria