Articol citit de 10011 ori
Intotdeauna e vina conducatorilor! Cand sunt slugi nu fac nimic!
N-am vazut in articol de ce Romania nu a intrat in Schengen cu Wernner si Ciolos cu suportul "romanilor" de la Bruxelles Macovei si Preda! Astia au facut ceva pentru Romania?
care este situatia
Romania trebuie sa isi dezvolte mai mult orasele sub 100.000 de locuitori si comunele ca sa ne mentinem cresterea economica. Romania sa exporte bunuri si servicii in afara Europei, sa cumpere putin gaz din Rusia, putine produse din China. Iohannis sa reactioneze la atacurile din partea lui Dodon pro rus. In urma Romaniei sunt tarile balcanice, Turcia, Belarus, R. Moldova, Rusia, tarile din Caucaz. Daca vrem Unire cu R. Moldova trebuie dezvoltate judetele din Moldova.
Adevarul
Cand in tara au ramas doctori in toate disciplinele cu diplome luate pe spagi, sex, cumetri, nepotisme au mai ramas spagarii,hotii, puscariabilii, coruptii, milogii, pupincuristii, puturosii ,cersetorii, incompetentii,betivii, saracii si flamanzii ce randament poti sa ai ? Face-ti si voi o analiza la ce oameni traiesc in rromanika si aveti raspunsul .
Coruptie...
In Romania coruptia este mult mai profunde decit in celelalte exemple pe care le dati. Coruptia in Romania este politica de stat, este implementata de servicii, prin o multitudine de protocoale, si de parlament, prin proiecte de legi asupra justitiei, care devine un simulacru si un travesti de drept.
Si, nu cred ca trebuie sa comparati Romania cu Mexicul. O avea Romania un PIB de 24.000 usd / capita, dar acestia sint obtinuti cu marea contributie a ajutoarelor europene. Nu vorbesc de banii de la diaspora, pentru ca acolo poate sintem la egal cu Mexicul...
"inadecvarea, lenea si uneori chiar prostia conducatorilor",
intr-un cuvant, o educatie schioapa sau, mai bine zis, o altfel de civilizatie si civilitate strans legata de "explicatia stupida" cu ortodoxia.
Pariez ca si Croatia va fi mai repede acolo unde noi doar visam (atunci cand va fi fost primita in UE).
Croatia e catolica
Va inteleg patriotismul, dar realitatea este clara si nu o putem nega, in mod subiectiv, din considerente nationaliste si traditional-ortodoxe.
mda
Croatii sunt deja economic sub Rumania in ciuda grelei mosteniri greo-bizantine pe care o avem...din 2017, i-am intrecut la mai toti indicaeconomici... In ciuda, repet, agrelei mosteniri greco-bizantine...
De ce oare?
Atata timp cat romanii vor accepta să fie conduși de această "clică politica" care s-a instalat la putere pe cadavrele celor 1500 de cetățeni masacrați după lovitura de stat nu se va schimba nimic.
La baza acestui regim stă minciuna lui Iliescu și a acoliților lui, care a impiedicat dezvoltarea unei democrații reale in Romania și a impus, ceea ce avem acum, promovarea hoților, borfașilor, incompetenților și a impostorilor.
Am ajuns la culmea de a avea un prim ministru incapabil să citească cursiv un text, pe care de altfel nu-l ințelege deloc.
Să avem un șef de grup mafiot, care uzurpă instituțiile statului in interes propriu.
Sper să nu mai treacă multă vreme pană cand cetățenii acestei țări vor ințelege, ca trebuie să-și ia soarta in propriile maini.
Aceasta "clica politica" sunt toti care s-au perindat la puter
Nu a mai ramas nimeni care sa fie incercat. Am ajuns la fundul sacului.
Nu a mai ramas nimeni care sa fie incercat. Am ajuns la fundul sacul
Exemplificare perfectă a ideii pe care incearcă să o transmită autorul. Cu greu puteai găsi o aberație mai elocventă.
Aproape la fel de eficientă ca aia cu:
"toți sunt la fel, așa că hai să-i votam pe ăia de fură mai cu spor și mint mai frumos"...
nu voi obosi sa scriu aceste cuvinte:
aflatorii la conducerea tarii mele nu doresc sa faca nimic pentru tara doresc doar sa stea pe scaun si sa ia banii. Nu se vede asta in fiecare zi?
sa dau si exemple? cu nume si pronume?
Raspuns la intrebările din finalul articolului: Liviu Dragnea, cel
care conduce azi Romania in baza votului popular, ințelege foarte bine jocul Budapestei, de umilire a Romaniei. Insă pentru el interesul personal de a-și menține controlul asupra Parlamentului cu ajutorul voturilor UDMR și de a evita pușcăria prevalează asupra intereselor Romaniei. Iar dacă maine ar avea loc alegeri generale, tot PSD ar ieși pe primul loc. Pentru că majoritatea romanilor optează pentru iluzoriul interes material imediat. In lucrarea sa Din psihologia poporului roman sociologul Dimitrie Drăghicescu aprecia că prima noastră trăsătură este abuleia (din greaca veche), adică neimplicarea in treburile cetății.
Neincrederea in balcanismul ortodox
O problema foarte grea si delicata. Grea si delicata in primul rand pentru ca nu este recunoscuta pe fata nici de occident (dintr-o diplmatie falsa, asa cum este in general diplomatia) si nici de popoarele balcanice (din mandrie).
Poate va soca ceea ce voi spune in continuare, dar este o realitate istorica, o realitate ale carei consecinte le vedem si in ziua de astazi.
In urma marii schisme religioase din jurul anului 1000, prin despartirea bisericii catolice de biserica ortodoxa, a aparut (n-o sa va vina sa credeti) Europa cu doua viteze. Un termen cunoscut, nu-i asa? In vest, biserica catolica, reformata in mai multe randuri si stimuland descoperirile geografice peste Ocean, a determinat o dezvoltare si civilizare mai rapida. In schimb, biserica ortodoxa din est, nereformata, ramasa habotnica si mistica, a provocat ramanerea in urma a popoarelor respective. Inclusiv in sanul blocului comunist s-a observat acest lucru. Intr-un fel a fost comunismul in tari cu religie catolica (Polonia, Cehoslovacia, Ungaria, inclusiv in Iugoslavia - catolica in partea ei vestica) si altfel a fost in Romania si Bulgaria ortodoxe (la fel in Uniunea Sovietica, partea ei europeana fiind preponderent ortodoxa).
In general, statele care au avut istoric la baza biserica catolica (inclusiv estica Polonie) s-au dezvoltat si s-au civilizat mai bine si mai repede decat cele cu biserica ortodoxa.
Im dau seama ca vorbele mele au o duritate greu de acceptat din punct de vedere traditional-nationalist si vor crea nemultumiri si reactii de respingere, dar este o realitate pe care o vedem si o simtim, atat ca nivel de civilizatie, cat si ca perceptie a acestor tari si popoare in mod diferit de catre Occidentul capitalist. Intotdeauna popoarele preponderent catolice din vest vor privi cu mai multa incredere popoarele preponderent catolice din est, fata de cele preponderent ortodoxe. Observam ca si Grecia ortodoxa este privita cu mai multe rezerve. Grecia a ajuns in zona Euro pentru ca a prins niste momente favorabile la inceput, nefiind inclusa in grupul statelor foste comuniste care au trebuit sa stea la coada. Sansa Greciei a fost ca nu a avut comunism.
Ca un facut, cel mai mult au avut de suferit (si au fost pozitionate in coada) tarile foste comuniste de rit ortodox: Romania, Bulgaria, dar si Serbia despre care nici nu se pune problema de aderare. Singurele state din fosta Iugoslavie care au intrat in Uniunea Europeana sunt Slovenia si Croatia - catolice (97% Slovenia, 85% Croatia).
In privinta Ungariei si a maghiarilor, cum sa priveasca momentul de la 1918 ca pe o sarbatoare, cand pentru ei a fost o mare infrangere si o mare pierdere? Probabil cea mai mare infrangere in intreaga lor istorie. Ce sa faca "oamenii buni" care conduc Romania? Sa declare razboi Ungariei? Pe cine credeti ca va prefera (sprijini) Occidentul? Pe catolicii unguri sau pe ortodocsii romani?
Ortodoxia
Aveti dreptate, din pacate nici macar acum , in sec XXI, popii ortodoxi nu vor sa se civilizeze, sa evolueze....sunt in urma cu o mie de ani si vor sa pastreze toata societatea asa... S-a facut un studiu...biserica, in general, a franat evoluttia omenirii cam cu 800 (opt sute ) de ani. Iti vine sa urli cand vezi cata prostie si troglodism exista printre ortodoxi...
Nu mai vorbi prostii!
Ortodocsii nu-s mai inapoiati decat catolicii, e doar o impresie, din cauza conditiilor istorice. In vremea cruciadelor, cea mai dezvoltata civilizatie era cea bizantin-ortodoxa. Catolicii cand au descoperit-o, au facut ce fac barbarii: au jefuit Constantinopolul.
Problema inapoierii dintre est si vest sta in invazia musulmana. Secole intregi tarile est-europene ortodoxe au luptat sa-si pastreze autonomia si credinta, iar cele catolice s-au putut dezvolta. Cand atata timp singurul obiectiv e sa te aperi de invadatori, cand sa mai creezi civilizatie sau sa descoperi ceva?
Dovada e ca dupa caderea imperiului otoman, ne-am dezvoltat exact in acelasi mod ca occidentalii, am creat valori si am ocupat locul I in Europa in multe privinte, de exemplu, am fost granarul Europei, leul-aur avea valoare si industria petroliera era de top. Am dat oameni de stiinta si cultura recunoscuti pe plan mondial. Nu-i insir, ca-i stie toata lumea. Dar a venit comunismul si a distrus tot. Respectul fata de munca, stiinta si creatie, a fost inlocuit cu lenea, smecheria, si minciuna. Dovada e faptul ca multi laureati Nobel sau oameni de stiinta si cultura din occident si alte tari au origini romanesti. Au fost formati de scoala romaneasca, dar in tara nu s-au putut afirma. De ce? De ce milioane de romani sunt apreciati si rasplatiti in tarile adoptive, iar la noi au fost neica nimeni? Ei au ramas ortodocsi in tari catolice sau protestante, de unde si concluzia, nu religia e motivul inapoierii, ci conditiile economico-sociale si istorice.
aertger
Noroc ca ti-am dat eu niste puncte altfel era 1...... ai 100% dreptate! Ortodoxia e o religie a lea fugii fata de viata, a ineficientei , a dezinteresului fata de economie..daca si pe intreprisi smecherii greci i-a pus un pic pe butuci, e clar ca e o problerma pentru modernizare... o permite, dar mai incet
State comuniste cum sunt Ungaria sau Polonia
Sunt deseori criticate in Occident alaturi de celelate: Iran, Coreea de Nord. Ce legatura are Guvernul nostru cu ele?
Si mai e amestecul in afacerile de aici. In traduceri chiar guverne au intervenit in libera concurenta, Ministerul Culturii oferind tuturor doritorilor diplome de traducatori si coborand pretul si falimentand profesionistii cu facultate si firme.