Ungaria acuza Romania ca pericliteaza siguranta energetica din regiune

Joi, 28 Iunie 2018, ora 18:59
6722 citiri
Ungaria acuza Romania ca pericliteaza siguranta energetica din regiune
Foto: Pixabay (Arhiva)

Furnizarea energiei in Europa Centrala este o problema de securitate si ea va fi tratata in mod adecvat numai daca dezvoltarea infrastructurilor necesare este realizata cu ajutorul finantarii de la Uniunea Europeana sau SUA, a declarat miercuri, la Washington, ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto.

Potrivit oficialului ungar, citat de MTI, securitatea energetica a Europei Centrale si nevoia acestei regiuni de a se pune capat unei dependente de un singur furnizor reprezinta probleme recurente in randul principalilor actori politici globali, dar lipsesc investitiile in infrastructura finantate de UE sau Statele Unite care ar face posibil acest lucru, a spus seful diplomatiei ungare.

"Pana cand SUA sau Uniunea Europeana vor furniza finantare pentru dezvoltarea infrastructurilor energetice majore central-europene, perspectivele ca tarile central-europene sa importe gaz din SUA sau din alta parte a lumii vor ramane un doar un vis. Iata de ce este important sa se puna capat folosirii dublului limbaj si dublelor standarde", a adaugat Szijjarto.

El a estimat ca a sosit timpul pentru se exercita presiuni internationale sporite asupra tarilor din regiune care isi incalca angajamentele, astfel incat sa se asigure reversibilitatea fluxurilor de gaz prin interconectoarele lor, oficialul ungar dand ca exemple Romania si Croatia.

De asemenea, Peter Szijjarto a mentionat ca este important sa se mentina presiunea asupra Romaniei pentru a incepe extragerea gazului din rezervele sale din Marea Neagra incepand din 2022.

"In plus, trebuie sa se exercite presiuni internationale pentru a se asigura construirea unor terminale LNG in Europa Centrala", a adaugat ministrul de Externe ungar.

Szijjarto se afla in capitala SUA pentru a se intalni cu ministrul american al energiei Rick Perry si cu reprezentanti ai principalei companii de energie si are prevazut un discurs la conferinta World Gas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ungaria Romania siguranta energetica , #Ungaria