Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ungaria pregateste gardul de la granita cu Romania: S-au pus deja primii stalpi (Video)

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 16:56
3588 citiri
Ungaria pregateste gardul de la granita cu Romania: S-au pus deja primii stalpi (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ungaria a initiat masuratori in vederea eventualei construiri a unui gard metalic la frontiera cu Romania, dar lucrarile propriu-zise pentru instalarea barierei metalice nu au inceput, anunta miercuri Ministerul ungar al Apararii.

Potrivit televiziunii publice ungare, citata de site-ul HungaryToday.hu, autoritatile ungare ar fi instalat stalpi pe linia frontierei cu Romania, in zona Berekboszormeny, in dreptul localitatilor romanesti Cheresig, Toboliu si Girisu de Cris.

"Este vorba de marcarea cu precizie a frontierei de stat a Ungariei cu Romania, dar constructia propriu-zisa a gardului nu a inceput", a transmis Ministerul ungar al Apararii.

"Vrem doar sa marcam cu exactitate linia frontierei", a precizat institutia.

Autoritatile din Ungaria monitorizeaza cu atentie frontiera cu Romania si sunt pregatite sa adopte urgent masuri pentru blocarea imigratiei masive, afirma pe 28 martie Zsolt Halmosi, director adjunct al Politiei ungare.

"Continuam sa monitorizam cu atentie toate rutele alternative de tranzit al imigrantilor si suntem pregatiti sa blocam orice tentativa de trecere ilegala a frontierei dintre Romania si Ungaria", declara Halmosi.

Guvernul Ungariei are ca prioritate consolidarea securitatii de-a lungul frontierei cu Romania si masuri suplimentare pe granitele cu Serbia si Croatia, pentru oprirea imigrantilor, spunea, la inceputul lunii martie, Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Viktor Orban, despre cat de bine e protejata Ungaria: Sunt necesare pregatiri la granita cu Romania

In ultimele luni, Guvernul Ungariei a semnalat de mai multe ori ca va construi gard metalic de-a lungul frontierei cu Romania, pentru oprirea imigratiei. "Migratia va reincepe din primavara si probabil ca vor fi exercitate presiuni asupra frontierelor noastre. Trebuie sa fim pregatiti pentru acest lucru si pentru a construi gard la frontiera cu Romania. Anul 2016 va fi unul greu in materie de imigratie ilegala. Suntem supusi presiunilor si securitatea tarii este amenintata", declara Janos Lazar in februarie.

Oficialii maghiari se pregatesc de ce e mai rau: Ungaria, posibila tinta a Statului Islamic

In contextul valului de imigranti extracomunitari, Ungaria a construit deja garduri metalice la frontierele cu Serbia si cu Croatia, semnaland de mai multe ori ca ar putea lua masuri similare pe segmente ale granitei cu Romania.

Autoritatile ungare au anuntat in septembrie 2015 intentia de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu Romania, in contextul in care imigrantii s-ar putea infiltra pe la capatul barierei construite la granita ungaro-sarba.

Ungaria imparte Europa in doua, cu un gard de 450 de kilometri

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, declara pe 15 septembrie ca "gardul ar urma sa inceapa de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/Romania si sa continue pe o distanta rezonabila daca presiunea migratiei se muta spre Romania".

Gardul construit de Ungaria de-a lungul granitei sarbe se termina in zona localitatii ungare Kubekhaza, situata la frontiera cu Serbia si cu Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#gard refugiati Ungaria Romania , #Ungaria