Ziare.com

Care este logo-ul Romaniei pentru presedintia UE. Rares Bogdan, Dana Grecu si Bogdan Chirieac, printre cei care au decis

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 16:27

   

Care este logo-ul Romaniei pentru presedintia UE. Rares Bogdan, Dana Grecu si Bogdan Chirieac, printre cei care au decis
Logo-ul Romaniei pentru presedintia Uniunii Europene va fi lupul dacic, decizia fiind luata in urma unui concurs organizat de MAE.

Din juriul concursului au facut parte 19 persoane, printre care Rares Bogdan, Dana Grecu, Bogdan Chirieac si Bogdan Naumovici, relateaza Adevarul.

Conform unor surse diplomatice, au fost realizate 122 de variante de logo, dintre care au fost selectate, in prima faza, 19 si apoi patru in finala.

"Unul dintre argumente a fost ca acest logo a primit multe voturi pe Facebook. Unii membri ai juriului au incercat sa explice ca logo-ul Romaniei trebuie sa insemne ceva si pentru restul cetatenilor UE, dar votul final a fost covarsitor in favoarea lupului. Oricum, varianta pe care o vedeti acum e una imbunatatita. In prima faza, scrisul era gresit si culorile erau inversate", conform acestor surse.

Astfel, 80% dintre membrii juriului au votat pentru lup, potrivit altei surse.Juriul a fost format din:

- Alina Bargaoanu, decan al Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti;
- Rares Bogdan, realizator al emisiunii "Jocuri de putere", Realitatea TV;
- Andrei Bortun, presedinte "The Institute";

- Dan Carbunaru, director "Calea Europeana";
- Bogdan Chirieac, analist politic;
- Oana Cociasu, presedinte Consiliul Roman pentru Publicitate;
- Mihai Coman, fondator si decan al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti;
- Bogdan Deleanu, membru fondator "Europuls";
- Victor Dobre, director executiv International Advertising Association;
- Mircia Dumitrescu, grafician, pictor si sculptor, membru corespondent al Academiei Romane, sectia de Arte, Arhitectura si Audiovizual;

- Bogdan Enoiu, manager general McCann Erickson Bucuresti;
- Laura Frunzeti, director executiv Consiliul Roman pentru Publicitate;
- Dana Grecu, realizator al emisiunii "Adevaruri Ascunse", Antena 3;
- Sabina Iosub, realizator al emisiunii "Be EU", Antena 3;
- Bogdan Naumovici, managing partner "23 Communication Ideas";
- Anne Marie Obretin, director executiv Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania;
- Gabriel Patru, presedinte Asociatia Industriei de Marketing si Publicitate Online din Romania;
- Maria Predoiu, presedinte International Advertising Association Romania;
- Iuliana Rada, director de program, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Platforma RO 2019.

Iata cele 19 propuneri selectate inainte de finala:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5047 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Unde-i Coloana Infinitului ?

Cred ca era bine sa fie expus in acest logou coloana infinitului care sustine stindardul dacic reprezentat prin lupul care seamana mai mult a peste decat a lup. Ca si cum ar spune: " Romanul se zbate ca pestele pe uscat"... Personal nu sunt de acord cu logoul fara coloana infinitului, ce reprezinta cultura si civilizatia romaneasca carpatina.
S-auzim numai de bine,
Ariana din Carpati

 

De acord cu lupul, de acord cu grafismul fluid, de acord cu

simbolismul istoric evident :)

Dar... "varianta pe care o vedeti acum e una imbunatatita. In prima faza, scrisul era gresit si culorile erau inversate".

Pai culorile sunt inversate si acum: rosul este dominant, iar lectura naturala, de sus in jos, ne aduce la "rosu, galben si albastru", ceea ce mi se pare o eroare impardonabila. Ba chiar si o oroare...

 

DDC 0521

Simbolul are o semnificatie politica clara, fiind utilizat de curentele radicale de dreapta din Romania. Este un simbol istoric, care are insa si semnificatie politica si nu poate fi utilizat pentru reprezentarea Romaniei la nivel international.

Argumentul conform caruia a avut o buna sustinere pe internet, nu este sustenabil pentru ca se stie ca in general radicalismul politic este foarte vocal si vizibil pe internet.

Evident, nu neaga nimeni contributia radicalilor de dreapta la consolidarea democratiei in Romania, dar, in raporturile diplomatice, simbolurile care reprezinta Romania trebuie sa fie APOLITICE. E o chestiune de diplomatie si nimic mai mult.

In mod normal juriul ar trebui sa aiba atita competenta incit sa discearna in aceast tip chestiuni, mai ales fiind vorba de un juriu format in cadrul MAE. Faptul ca acest discernamint a lipsit, indica faptul ca juriile realizate arbitrar, nu se ridica la un nivel suficient de inalt incit sa poata sa-si indeplineasca menirea in mod corect.

Practic toate deciziile juriilor care se formeaza si urmeaza sa decida in chestiunile de interes public trebuie avizate prin dezbatere publica. Dezbaterea publica include Facebook dar nu se reduce la Facebook. A existat deja un precedent in ce priveste alegerea logoului pentru Bucuresti, care a fost un fiasco total.

Acest logo nu este acceptabil sub nici o forma si pentru nici un motiv.

Trebuie sa vedem si cum s-a ajuns la componenta acestui juriu. Intrebarea este de ce lipsesc membrii Academiei Romane si ai universitatilor de top din Romania din juriu (profesori de istorie etc.) ? Academia Romana si mediul universitar nu sint reprezentative pentru Romania sau ce ?

Coloana infinitului poate fi o idee buna, Brancusi fiind cunoscut in Europa. Evident ca pot exista si alte variante.

 

DDC 0521(2)

O problema legata de modul in care se publica informatia de presa de catre autoritatile statului este urmatoarea:

De ce filmele si alte materiale ale autoritatilor statului sint publicate doar pe Facebook si nu si pe site-urile acestor institutii ? N-au decit sa fie si pe retele de socializare, dar vorbim totusi de un comunicat oficial si de informatii care au caracter public.

Toate comunicatele institutiilor de stat, cu materiale foto sau video, trebuie publicate pe site-urile acestor institutii sau macar pe site-urile agentiilor de presa romanesti(INCLUSIV AGERPRES), ale caror pagini sint accesibile pentru publicul larg si nu doar pentru cei care au conturi pe reteaua X sau Y. Ca institutiile publice au si conturi pe retelele de socializare, asta e foarte bine, dar activitatea institutiilor statului nu se poate muta cu totul pe retelele de socializare. Nu e normal.

Modul in care se publica informatia de interes public din partea autoritatilor statului trebuie regindit si pus la punct, pentru a fi, CORECT, COMPLET si ACCESIBIL oricui.

 

Bravo

O inițiativă frumoasă, finalizată frumos, nici nu-ți vine să crezi că așa ceva se mai poate intampla in Romania.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor