Juncker a castigat - e propus sef al CE. Cand afla Romania ce portofoliu primeste

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 21:02
17066 citiri
Juncker a castigat - e propus sef al CE. Cand afla Romania ce portofoliu primeste

Liderii europeni de state si guverne l-au propus vineri, la Bruxelles, pe luxembrughezul Jean-Claude Juncker ca sef al Comisiei Europene (CE), care a fost sustinut de majoritatea statelor membre, in afara de Marea Britanie si Ungaria.

Summit-ul a marcat primele decizii privind viitorul UE de dupa alegerile europarlamentare din luna mai.

Dupa cum se anuntase, dimineata a avut loc ceremonia de semnare a Acordului de Asociere cu Georgia si Republica Moldova si completarea procesului de semnare cu Ucraina.

Dupa-amiaza l-a gasit pe favoritul la sefia presedintiei Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, intr-un pub, asteptand relaxat si increzator votul liderilor UE in ceea ce il priveste. Si nu s-a inselat.

Chiar daca decizia nu a fost una in unanimitate, el este acum, oficial, propunerea Consiliului pentru sefia CE, urmand sa primeasca votul Parlamentului European, pe 16 iulie, pentru a-si prelua mandatul.

Dupa acest vot, liderii UE vor discuta si despre celelalte functii de top la nivel european. Atunci va afla si tara noastra ce portofoliu va primi.

Romania a fost reprezentata la summit-ul de la Bruxelles de presedintele Traian Basescu.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT ce s-a intamplat la summit-ul de la Bruxelles:

20.01 - Matteo Renzi, premierul Italiei, a precizat ca l-a votat pe Juncker deoarece a existat un acord politic in ceea ce priveste esenta mandatului sau. "Pentru prima data, UE se axeaza pe crestere", a spus liderul de la Roma. Initial, aceasta tara avea rezerve in a-l sustine pe luxemburghez la sefia CE.

19.57 - Cotidianul german Der Spiegel titreaza ca votul acordat de Consiliul European a fost mai degraba unul anti-Cameron decat pro-Juncker.

19.55 - Presa bulgara aminteste ca posturile de comisari europeni nu au fost aduse, joi, in discutie. Cancelarul german Angela Merkel a mentionat anterior ca celelalte functii de top la nivel european vor fi discutate in cadrul summit-ului care va avea loc pe 16 iulie, dupa ce eurodeputatii isi vor exprima votul referitor la numirea lui Juncker ca sef al CE.

19.52 - Premierul ceh Bohuslav Sobotka a mentionat ca Juncker este un politician cu experienta si ca nu este nici populist, nici nationalist.

19.50 - Comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei Europene, a comparat momentul in care Jean-Claude Juncker a fost propus sef al CE cu alegerea noului papa.

19.36 - Jean-Claude Juncker a declarat pe contul sau de Twitter ca se simte "mandru si onorat" pentru votul de incredere dat de Consiliul European.

19.31 - Politicianul laburist Ed Miliband il critica pe David Cameron. "A devenit un premier toxic", referindu-se la opozitia vehementa pe care seful Guvernului de la Londra a aratat-o fata de Jean-Claude Juncker. "De fiecare data cand incearca sa apere interesele noastre in Europa, el reuseste mereu sa ne alunge aliatii", a conchis Ed Miliband.

19.23 - Premierul britanic David Cameron il va sustine pe omologul sau danez Helle Thorning Schmidt la sefia Consiliului European.

19.10 - Francois Hollande vrea ca Franta sa obtina o pozitie de vicepresedinte al Comisiei Europene.

19.00 - La finalul conferintei de presa, premierul britanic David Cameron a mentionat ca "Marea Britanie va fi greu de mentinut in UE". Mai mult, liderul Guvernului de la Londra nu este de acord cu procesul prin care Juncker a fost ales candidatul Consiliului European la sefia CE.

18.58 - In ceea ce priveste situatia din Ucraina, Traian Basescu a spus ca "daca luni se constata ca nimic nu s-a facut si nu exista progres, va fi convocat Consiliul European care va analiza situatia si va decide asupra drumului de urmat. S-a ajuns la punctul in care Consiliul European este in situatia de a agrava sanctiunile impotriva Federatiei Ruse".

18.53 - Presedintele Traian Basescu a declarat ca a fost impresionat de faptul ca premierul moldovean Iurie Leanca a sustinut discursul in limba romana.

"Premierul Leanca si-a tinut jumatate de discurs in franceza si apoi a anuntat ca va folosi limba oficiala a tarii lui si una dintre limbile oficiale ale UE si a vorbit in limba romana, ceea ce pentru mine a fost un lucru extrem de important", a declarat Traian Basescu.

Basescu, concluzii dupa Consiliul European: Ce l-a impresionat legat de Moldova

18.49 - Pe de alta parte, premierul britanic David Cameron a insistat asupra faptului ca este o zi proasta pentru Europa. " (Numirea lui Juncker ca sef al CE - n.red.) reprezinta o subminare a pozitiei guvernelor nationale si o subminare a puterii parlamentelor nationale", a spus el. "Uneori esti nevoit sa pierzi o batalie pentru a castiga razboiul", a adaugat acesta.

18.34 Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a felicitat pe Juncker, amintind ca au lucrat impreuna in ultimii 20 de ani. El considera ca luxemburghezul este un politician cu experienta la nivel european si stie ca va reusi sa faca o tranzitie usoara intre aceasta Comisie Europeana si urmatoarea.

18.33 - Oficialul de la Berlin a explicat ca ideea unei UE cat mai apropiate nu inseamna o Europa cu o singura viteza. In plus, a mentionat ca in declaratia finala a summit-ului au fost adaugate cateva puncte foarte importante pentru Marea Britanie.

18.30 - Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca va fi organizat un nou summit in seara de 16 iulie, cand Parlamentul European ar trebui sa voteze numirea lui Juncker ca sef al CE, in care se vor discuta propunerile pentru celelalte functii.

18.23 - Herman Van Rompuy, intr-o conferinta de presa, a reluat informatia conform careia Juncker este propus oficial ca viitorul presedinte al CE. Doar Ungaria si Marea Britanie au fost impotriva. El a mai anuntat ca Parlamentul European va supune la vot nominalizarea lui pe 16 iulie.

18.18 - Cancelarul german, Angela Merkel, a mentionat, intr-o declaratie de presa, ca il sustine fara rezerve pe Juncker. "Liderii europeni nu au votat doar o persoana, ci o intreaga agenda strategica", a spus seful cancelariei de la Berlin.

18:08 - Britanicul David Campbell Bannerman, europarlamentar din partea conservatorilor, sustine ca numirea lui Juncker in aceasta functie marcheaza iesirea tarii sale din UE.

17:57 - BBC confirma: 26 de state membre UE au votat pentru Juncker, in vreme ce doua au optat pentru premierul britanic, David Cameron. Acesta din urma a obtinut, pe langa propriul sau vot, sprijinul prim-ministrului ungar, Viktor Orban.

17:40 - Consiliul European l-a propus pe Jean-Claude Juncker presedinte al Comisiei Europene. Anuntul a fost facut de Herman Van Rompuy pe contul sau de Twitter.

17:37 - Analistii sustin ca premierul danez, Helle Thorning-Schmidt, ar putea deveni viitorul presedinte al Consiliului European, daca Juncker va fi numit seful CE, relateaza portalul thelocal.dk. Prim-ministrul Danemarcei ar putea fi sustinut de Marea Britanie, dar nu si de Franta.

17:29 - David Cameron le-a spus liderilor europeni ca "intelegerea din culise" de a-l "incorona" pe Jean-Claude Juncker este "un moment trist pentru Europa". El a mai avertizat ca numirea luxemburghezului la conducerea CE este o greseala foarte serioasa, care va impinge Regatul Unit mai aproape de iesirea din UE, scrie The Guardian.

17:18 - Premierul britanic le-a spus liderilor europeni ca acestia ar putea regreta numirea lui Juncker in functia de presedinte al CE. "Intotdeauna voi apara interesele Regatului Unit", a mai notat el intr-o postare pe Twitter.

16:55 - Un jurnalist BBC transmite ca discutiile liderilor UE asupra presedintie CE s-ar putea finaliza pana la ora locala 17:00 (18:00, ora Romaniei), dupa cum ar fi cerut cancelarul german Angela Merkel, pentru ca atunci trebuie sa plece.

16:46 - Intre timp, Juncker asteapta intr-un pub din Bruxelles decizia liderilor UE privind sefia Comisiei Europene. El pare relaxat si increzator, intr-un selfie facut alaturi de redactorul-sef al publicatiei La Libre Belgique, Lovens Pierre.

16:34 - Seful Departamentului politic al tabloidului britanic Daily Mail, James Chapman, a publicat meniul de pranz al participantilor la summit-ul de la Bruxelles: supa de rosii, calcan cu legume si prajitura cu ciocolata si caise.

16:25 - David Cameron a spus, in timpul discutiilor de la masa de pranz, ca numirea lui Jean-Claude Juncker in functia de presedinte al Comisiei Europene ar fi un lucru "profund gresit", in contextul in care 26 din 28 de state membre UE il sustin pe fostul premier luxembrughez.

16:14 - Liderul partidului nationalist Ukip, Nigel Farage, l-a acuzat pe premierul britanic, David Cameron, ca are mai putina influenta la Bruxelles decat orice alt prim-ministru european din ultimii 40 de ani, relateaza BBC.

16:10 - Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat ca Acordurile semnate vineri de Ucraina, Georgia si Republica Moldova sunt niste evenimente extrem de importante "in istoria Europei ca un intreg".

"In Kiev si in alte locuri, oamenii si-au dat viata pentru aceasta apropiere de Uniunea Europeana. Nu ii vom uita. Legaturile politice si economice mai puternice vor aduce o stabilitate si o prosperitate mai mari intregului continent european", a spus Van Rompuy.

15:53 - Armistitiul din estul Ucrainei a expirat vineri, insa autoritatile l-au prelungit, in prima etapa, cu cateva ore.

15:37 - Porosenko a mai spus ca, in cursul zilei de vineri, va decide daca va prelungi cu trei zile armistitiul din estul tarii, ce trebuia sa se incheie azi. O prelungire este probabila, intrucat ar coincide cu termenul acordat de Consiliul Rusiei pentru a nu-i impune noi sanctiuni.

15:13 - Presedintele ucrainean, in schimb, a tinut o conferinta de presa: "Principala mea impresie de la summit-ul de azi este ca intreaga Europa a demonstrat solidaritate cu Ucraina si doreste sa coopereze si sa sustina reformele din Ucraina".

"Practic, pentru mine, e ca si cum Ucraina e al 29-lea stat membru al UE", a mai spus Porosenko.

15:03 - Liderii UE s-au indreptat abia acum spre masa de pranz, in cursul careia se va pune in discutie numirea lui Juncker.

14:55 - Discutiile pe marginea crizei din Ucraina din Consiliul European s-au prelungit cu doua ore peste programul initial. La final au fost date publicitatii concluziile Consiliului, si sunt de natura sa-l nemultumeasca pe Vladimir Putin.

Consiliul European regreta ca armistitiul, respectat de partea ucraineana, nu a dus la incetarea ostilitatilor militare, si cere Federatiei Ruse sa isi foloseasca influenta asupra gruparilor armate ilegale si sa opreasca fluxul de arme si militanti peste granita, pentru a obtine rezultate rapide in de-escaladarea crizei.

Documentul se incheie cu ceea ce poate fi considerat un ultimatum pentru Rusia. Consiliul aminteste ca s-a lucrat pe marginea unor sanctiuni tintite si acestea pot fi aplicate neintarziat. "In acest sens, Consiliul European se asteapta ca pana luni, 30 iunie, sa fie facuti urmatorii pasi:

* un acord cu privire la un mecanism de verificare, monitorizat de OSCE, pentru armistitiu si controlul granitei;

* retunarea catre autoritatile ucrainene a trei puncte de control la granita (Izvarino,

Doljanskii, Krasnopartizansk) ;

* eliberarea ostaticilor inclusiv toti observatorii OSCE;

* lansarea de negocieri substantiale pe marginea implementarii planului de pace al presedintelui Porosenko".

Consiliul aminteste ca va evalua situatia si, daca e nevoie, va lua decizia de impunere de noi sanctiuni asupra Rusiei.

14:20 - Jurnalistii prezenti la summitul de la Bruxelles spun ca discutiile dintre liderii de state si guverne nu au ajuns inca la numirea lui Juncker. Se discuta inca Ucraina si eventualitatea prelungirii sanctiunilor pentru Rusia.

14:05 - Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, saluta semnarea Acordului de Asociere cu UE de catre Moldova, Ucraina si Georgia. Aceasta va "adanci semnificativ legaturile politice si economice intre UE si cei trei parteneri estici", arata Rasmussen, care mai spune ca NATO impartaseste scopurile expuse in acest document si le sustine prin propriul parteneriat cu aceste state.

13:51 - Discutiile de la Bruxelles pe marginea numirii lui Jean Claude Juncker se prelungesc. In Marea Britanie, al carei premier se opune acestei numiri, doua tabloide au publicat "pe surse", in ultimele zile, faptul ca s-a adus in discutie, in negocierile dintre liderii europeni, "problema cu bautura" pe care ar avea-o Juncker. Reprezentantii fostului premier luxemburghez au negat categoric ca ar fi avut loc in ultimele zile asemenea discutii.

13:30 - Adrian Niculescu, profesor SNSPA, a declarat la postul B1TV ca asistam la un moment istoric. "Este o zi istorica, sa ne amintim ca pe 26 iunie 1940 a avut loc cedarea Basarabiei si nu putem sa nu remarcam acest fapt. E un fel de revansa a istoriei - semnarea acordului are loc la mai bine de 70 de ani de la acele zile, 26-28 iunie din nefastul an 1940".

Intrebat care crede ca va fi reactia Rusiei, istoricul a spus ca si in ceea ce priveste R.Moldova "pot exista anumite reactii negative", dar "problema este Ucraina".

"Ei pe Ucraina ar vrea sa se razbune, sunt nesatisfacuti de ce au facut pana acum in Crimeea, Luhansk, Donetk... Ucraina au amenintat-o foarte ferm. In cazul Moldovei, probabil ca vor mai ridica glasul, dar in momentul de fata Rusia a cam lasat-o putin mai moale. Parlamentul rus ca prin minune a renuntat acum doua zile la anumitul drept de interventie in Ucraina, cu un singur vot impotriva", a reamintit Adrian Niculescu.

13:05 - Senatorul Viorel-Riceard Badea, membru al Delegatiei romane la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, s-a adresat presedintelui Ucrainei, Petro Porosenko. Senatorul roman i-a solicitat liderului de la Kiev ca, in procesul de elaborare a legislatiei privind protectia persoanelor apartinand minoritatilor nationale, sa nu mai fie prevazuta limba moldoveneasca ca limba regionala sau minoritara intrucat exista o decizie a Curtii Constitutionale din Republica Moldova care statueaza ca limba oficiala a acestui stat este limba romana.

In replica, presedintele ucrainean a mentionat faptul ca acest aspect se circumscrie procesului de descentralizare care va incepe in Ucraina, subliniind totodata reprezentarea minoritatii romane, inclusiv in Delegatia Parlamentului ucrainean la APCE, prin detinerea functiei de presedinte al delegatiei. Porosenko a adaugat ca respectarea drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale va reprezenta una dintre prioritatile autoritatilor de la Kiev intrucat promovarea adecvata a acestor drepturi contribuie in mod semnificativ la mentinerea unitatii poporului ucrainean.

13:01 - Presedintele rus, Vladimir Putin, in prima reactie dupa semnarea Acordului de Asociere de catre Ucraina, a spus ca eforturile de a face Ucraina sa aleaga intre Europa si Rusia au dus la divizarea tarii. Putin a mai spus ca regiunea de sud-est a tarii se confrunta cu o "reala catastrofa umanitara" si este nevoie de un armistitiu durabil si negocieri pe marginea unui acord de pace.

Gest simbolic la Bruxelles - Porosenko semneaza cu pixul lui Ianukovici: Istoria e inevitabila

12:28 - Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a intarit simbolismul zilei aducand cu sine la Bruxelles, pentru a semna Acordul de Asociere cu UE, stiloul cu care fostul presedinte Viktor Ianukovici trebuia sa semneze acelasi document, in noiembrie 2013. In cele sapte luni ce au trecut de la semnarea ratata de atunci au avut loc o revolutie, o schimbare de regim, anexarea Crimeii de catre Rusia si o miscare de secesiune in estul Ucrainei.

12:18 - Glaziev nu este singura voce critica. Acordul de asociere economica semnat vineri de Ucraina, Republica Moldova si Uniunea Europeana va avea "consecinte grave", a avertizat un diplomat rus de rang inalt citat de Interfax. "Incheierea unui acord atat de serios tine, desigur, de suveranitatea fiecarui stat", a declarat Grigori Karasin, un adjunct al ministrului rus de Externe.

Consilier al lui Putin: Porosenko este un nazist, acordul cu UE este ilegitim

12:08 - Kremlinul se distanteaza de declaratiile incendiare ale unui consilier de rang inalt al presedintelui rus Vladimir Putin, Serghei Glaziev, care a declarat, vineri, ca presedintele ucrainean prooccidental Petro Porosenko este un "nazist", iar semnarea Acordului de Asociere al Ucrainei cu UE este "ilegitima".

11:53 - Summit-ul de la Bruxelles se desfasoara pe fondul unui mini-protest Greenpeace. Patru militanti ai organizatiei ecologiste, echipati cu franghii si casti, s-au legat de ultimul etaj al fatadei imobilului in constructie de langa cladirea unde se desfasoara summitul.

Acest imobil este viitorul sediu al presedintiei Consiliului European. Greenpeace a precizat ca a vrut sa protesteze fata de "continuarea dependentei Europei" fata de energia fosila, "poluanta, scumpa si provenita de la furnizori straini care nu sunt de incredere, precum Rusia".

11:46 - Fostul premier moldovean, Vlad Filat, a declarat, pentru RFI Romania, ca nu intelege pozitia Rusiei, in contextul semnarii Acordului de Asociere cu UE. "Eu sper foarte mult ca noi vom fi in stare - si aici contam foarte mult si pe respectul dreptului nostru suveran din partea Federatiei Ruse - sa revenim la un dialog bazat pe normalitate si bazat pe respectarea drepturilor nationale, in asa fel incat presiuni de ordin economic, presiuni asupra oamenilor nostri, spre exemplu, care muncesc in Federatia Rusa sa nu aiba loc. Eu totusi sper ca ratiunea va fi cea care va determina relatiile noastre de viitor".

In orice caz, Moldova are scenarii pentru eventualitatea in care vor aparea probleme in relatia cu Rusia: "Sa stiti ca noi avem in vedere si scenarii in baza carora lipseste ratiunea si masuri cu care sa venim in cazul in care vor aparea probleme (...). Noi avem in fata scenariile posibile si avem in acest sens si parteneriate functionale, care sa faca in asa fel incat sa fie diminuat impactul eventual".

11:33 - Jurnalistii occidentali prezenti la Bruxelles scriu pe Twitter ca premierul britanic, David Cameron, si-a scos jacheta si pare ca se pregateste de batalia impotriva lui Junker. Insusi Cameron a scris ulterior pe Twitter: "Stiu ca am sanse putine la summit-ul UE de azi - dar voi continua sa-mi sustin principiile".

11:05 - Acordurile de Asociere sunt acum semnate de toti reprezentantii statelor membre UE.

11:03 - Ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, saluta "pasul istoric" de la Bruxelles. "Suntem martorii unui pas istoric, parte a celui mai ambitios proiect politic la care s-a angajat Republica Moldova de la dobandirea independentei - acela de a deveni intr-o buna zi membru cu drepturi depline al Uniunii Europene", arata Corlatean intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

"Romania ramane in continuare ferm angajata, alaturi de Guvernul si de cetatenii Republicii Moldova, pentru atingerea acestui obiectiv strategic, de integrare europeana a statului vecin. Astept cu incredere acest moment care ne va aduce implinirea asteptarilor noastre comune!", incheie seful diplomatiei romane.

10:57 - Cele trei tari semneaza in ordine alfabetica Acordul de Asociere cu UE. Moldova si Georgia sunt reprezentate de premieri, Ucraina de presedinte.

10:56 - Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a spus ca "UE este o idee. Raspunsul corect pentru Europa". In plus, "in sfarsit suntem aici azi, toata Ucraina, inclusiv Crimeea".

10:55 - Premierul Georgiei, Irakli Garibashvili, a spus: "Tara noastra nu a pierdut niciodata legatura cu valorile europene in pofida provocarilor. Georgienii au ales democratia. Acest Acord istoric va face ca visul european in tarile noastre sa devina realitate".

10:49 - Premierul moldovean, Iurie Leanca, s-a adresat Consiliului mai intai in franceza, apoi in limba romana. "Dragi concetateni, ziua de azi e istorica, dar in scrutinul parlamentar din toamna va trebui sa aratam ca am ales viitorul si ne-am rupt de trecut. (...) Vom continua parcursul european. Moldova se intoarce in Europa, Moldova se intoarce acasa".

10:46 - Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a aratat ca "aceste Acorduri nu sunt impotriva nimanui. Suntem constienti ca partenerii nostri vor sa mearga mai departe, aceste acorduri nu sunt punctul final al colaborarii cu partenerii nostri".

10:34 - Presedintele ucrainean Petro Porosenko a salutat "o zi istorica" pentru tara sa, la sosirea la Bruxelles. "Este o zi istorica pentru tara mea, cea mai importanta de la (proclamarea) independentei", a declarat Porosenko, care si-a exprimat satisfactia fata de "solidaritatea" de care a dat dovada UE in criza ucraineana.

Porosenko, inainte de semnarea Acordului de Asociere cu UE: Este o zi istorica

10:24 - Prezent la Consiliul European de la Bruxelles, presedintele Traian Basescu si-a exprimat satisfactia cu privire la faptul ca s-a ajuns pana in acest punct si multumirea ca Romania "a avut ce sustine", in cazul Republicii Moldova, care si-a mentinut parcursul european. "Filat a inceput, Leanca a continuat si noi i-am sustinut", a punctat presedintele.

10:15 - Ambasadorul Moldovei la Bucuresti, Iurie Renita, a aratat importanta zilei de 27 iunile pentru moldoveni: "E important ca odata cu semnarea acordului azi, motiv pentru care avem cele mai multe motive de bucurie, aproape 80 la suta din prevederile acordului intra imediat in vigoare, ceea ce va ajuta integrarea economiei moldovene in spatiul european".

10:10 - Presedintele Traian Basescu a ajuns la reuniunea de la Bruxelles.

Summit crucial pentru UE si Romania la Bruxelles, pe fundalul razboaielor marunte de la Bucuresti

Juncker, viitor sef al Comisiei Europene?

Consiliul European examineaza, vineri, nominalizarea candidatului Parlamentului European la presedintia Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, candidatul Partidului Popular European, care a castigat cele mai multe mandate la alegerile europarlamentare.

Cel mai vehement critic al candidaturii lui Juncker este premierul britanic David Cameron, care a cerut un vot in Consiliu pentru Juncker.

Contracandidatul lui Juncker la sefia CE, socialistul Martin Schulz, ramane presedinte al Parlamentului, in urma unui acord intre populari si social-democrati.

Leanca: Asocierea Republicii Moldova la UE si liberul schimb cu CSI nu ar fi incompatibile

Moldova, Ucraina si Georgia

Republica Moldova, mai aproape de UE: Presa rusa critica semnarea Acordului de Asociere

Un moment important al reuniunii la nivel inalt de la Bruxelles tine de politica externa a UE, anume semnarea Acordurilor de Asociere. Presedintele rus, Vladimir Putin, a amenintat atat Ucraina, cat si R.Moldova ca vor avea de suferit consecinte grave daca se apropie de UE.

Rusia ameninta din nou R.Moldova: Cum are de suferit daca semneaza Acordul cu UE

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Consiliu European Moldova Ucraina, #Consiliu European Basescu , #Uniunea Europeana