O delegatie a PE vine joi in Romania pentru a vedea ce-i nemultumeste pe romani

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 18:29

   

O delegatie a PE vine joi in Romania pentru a vedea ce-i nemultumeste pe romani
Europarlamentari din Comisia pentru petitii a Parlamentului European se vor afla joi si vineri in Romania pentru a se informa direct in legatura cu problemele ridicate de romani in petitiile adresate forului european.

Delegatia este condusa de Erminia Mazzoni (PPE, Italia), presedintele Comisiei pentru petitii.

Membrii delegatiei se vor intalni cu petitionarii din Romania, vor face vizite la fata locului, de pilda la Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti si in Dobrogea.

De asemenea, membrii Comisiei pentru petitii din Parlamentul European vor avea un schimb de puncte de vedere cu parlamentarii romani din Comisiile pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii ale Senatului si Camerei Deputatilor, precum si cu Avocatul Poporului, in cadrul reuniunii comune pe care o vor avea joi, 24 noiembrie 2011, la Palatul Parlamentului.

Deputatii europeni se vor intalni, de asemenea, cu reprezentanti ai Ministerului Mediului, tinand cont de faptul ca multe din petitiile primite din Romania s-au referit la chestiuni care tin de protectia mediului (proiectul Rosia Montana, parcul eolian din Dobrogea etc), precum si cu alte autoritati nationale si locale.Delegatia se va folosi de aceasta ocazie pentru a prezenta procesul de depunere a unei petitii si pentru a consolida canale de comunicare si cooperare cu autoritatile nationale si locale din Romania, cu Comisiile pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii ale Senatului si Camerei Deputatilor, care au un rol decisiv in identificarea solutiilor la problemele semnalate in petitiile cetatenilor romani.

Delegatia va fi compusa si din parlamentarii din Romania care sunt membri ai delegatiei Comisiei pentru petitii, Elena Basescu (PPE, Romania), Cristian Dan Preda (PPE, Romania),Victor Bostinaru (S&D, Romania), Adina-Ioana Valean (ALDE, Romania).
Sursa: rNews

Articol citit de 739 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
zmeutza
rank 5
Rmgc respecta normele UE
Foarte bine ca aceasta comisie este interesata de proiectul RMGC. Poate asa se va lamuri mai multa lume ca proiectul respecta normele stricte ale Uniunii Europene si se bazeaza pe project management modern.
laurici
rank 2
stii..
cei care nu au vrut sa inteleaga pana acum nu vor intelege nici in alta zi din pacate. dar sa nu ne descurajam, oricum nu cei care nu inteleg vor lua deciziile!
laurici
rank 2
offf
Din pacate romanii vor fi in stare sa iasa cu furci si topoare in strada ca sa arate ce-i nemultumeste, ca inca nu am coborat cum trebuie din bananieri.
rmgc ar trebui sa cam inchida portile celor nemultumiti ca aceia vor fi in stare sa le ia si pielea de pe ei, doar pentru ca ofera forta de munca sau aur.
dar da, e bine ca totusi isi dau silinta sa ne multumeasca. au mai multa rabdare chiar si decat cei care asteapta sa lucreze pt ei de atatia ani..
gabriel43
rank 2
foarte bine
Ma bucur ca vin, poate acum o sa inteleaga si toti ecologisti transformati peste nopate si toate ong-urile care se opun ca proiectul asta respecta niste norme stricte si este un proiect bun
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor