Ziare.com

Romania, in dezbaterea PE: Viviane Reding, atacata de sustinatorii USL in lipsa lui Ponta

de Camelia Badea
Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 17:40

   

Romania, in dezbaterea PE: Viviane Reding, atacata de sustinatorii USL in lipsa lui Ponta
Parlamentul European a dezbatut miercuri situatia politica din Romania. Premierul Ponta nu a dorit sa participe pentru a exprima punctul de vedere al guvernului sau, dar europarlamentarii USL si colegii lor din grupurile parlamentare europene au atacat-o foarte dur pe Viviane Reding, comisarul european pe justitie.

Reprezentantul Comisiei Europene a vorbit despre incalcarea statului de drept in Romania si despre necesitatea introducerii unui mecanism de supraveghere a respectarii regulilor democratice si independentei justitiei in statele membre UE dupa aderare, apreciind totodata ca "procedurile de infringement sunt prea lente" in cazul in care se doreste aplicarea unor sanctiuni.

In acord cu afirmatiile sale s-au situat europarlamentarii PDL Cristian Preda si Monica Macovei, precum si colegii lor din grupul PPE. Cristian Preda l-a criticat pe premierul Ponta ca nu a fost prezent la dezbatere si i-a cerut demisia atat pentru actiunile politice neconstitutionale din aceasta vara, cat si pentru scandalul de plagiat.

De partea cealalta a "baricadei" ridicate in PE de criza politica de la Bucuresti s-au aflat europarlamentarii PSD si USL, precum si cei din familiile lor politice.

Acestia au sustinut la unison ca actiunile politice prin care s-a incercat destituirea lui Traian Basescu au fost constitutionale, iar presedintele nu mai este legitim dupa ce a primit 7, 5 milioane de voturi impotriva, cerandu-se chiar alegeri prezidentiale simultan cu cele parlamentare, din aceasta toamna. Viviane Reding a fost acuzata ca a devenit "agent electoral" al lui Traian Basescu, insinuandu-se chiar ca a imbracat special un sacou portocaliu, pentru a transmite acest mesaj.

O figura aparte a facut europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, care a felicitat-o pe Viviane Reding pentru ca spune lucrurilor pe nume, sustinand ca in Romania toate alegerile au fost furate, el a fost impiedicat sa ajunga presedinte, tara noastra fiind o colonie americana condusa de CIA.

Ziare.com a transmis in format live text principalele declaratii facute la Strasbourg:

17.30 - Viviane Reding revine la microfon pentru a da raspunsuri la acuzatii si pentru a incheia dezbaterea.

"Dezbaterea a fost condusa de interese de partid. Presedintele CE e gardiantul tratatelor, noi actionam cu corectitudine si impartial. Cand se incalca legislatia comunitara, CE trebuie sa ramana ferma in actiuni.(...) In 2009 am inceput procedura de infrigement pentru incalcarea reglementarilor in comunicatii. Era guvern de dreapta. Si pentru Ungaria am actionat la fel.

Ce se intampla cu statul de drept, cu independenta justitiei? CE trebuie sa joace rolul de gardian al tratatelor. Toate incalcarile minore conteaza foarte mult, ce sa mai vorbim de cele majore?

Trag doua invataminte: Avem nevoie de o abordare independenta si obiectiva. Justitia trebuie sa fie oarba, sa nu cunoasca culorile partidelor, ci sa reactioneze conform statului de drept.

In al doilea rand, vedem ca nu avem mecanisme pentru imbunatatirea statului de drept. Daca vom fi confruntati cu o astfel de situatie intr-o alta tara UE? Suntem foarte stricti in respectarea criteriilor de la Copenhaga, dar odata ce un stat a aderat nu mai avem niciun mecanism de a interveni.

Cred ca trebuie sa punem in aplicare un mecanism obiectiv care sa poata evalua sistemele justitiei in toate cele 27 de state, procedurile de infringement sunt prea lente pentru a putea reactiona, si e nevoie de un mecanism mai tintit.

Propun sa se adauge la jaloanele economice semestriale si un mecanism pentru sistemele judiciare din toate statele membre. Expertii care lucreaza pentru noi dezvolta un tablou de bord pentru justitie care sa fie aplicabil la toate statele membre. Voi discuta cu PE, cu ministrii de justitie in urmatoarele saptamani.

Noi am construit o comunitate de drept, nu trebuie sa permitem ca el sa ramana obiectul jocurilor de partid. Contez pe PE sa ma sustina in aceasta incercare".

17.18 - Europarlamentraul Corneliu Vadim Tudor o felicita pe Viviane Reding pentru ca spune lucrurilor pe nume spunand ca toate alegerile din ultimii ani au fost fraudate in Romania de "mafia" care l-a impiedicat pe el sa ajunga presedinte.

"Romania e o colonie americana, ce democratie, ce drepturi ale omului? Va rugam sa ne ajutati printr-un control international la alegerile parlamentare. Muchas gracias senor presidente", a incheiat Vadim nu inainte de a spune ca in Romania dicteaza CIA si serviciile secrete.

17.27 - Europarlamentarul PNL Renate Weber spune ca Traian Basescu nu mai are niciun fel de legitimitate.

17.15 - Corina Cretu (PSD): "CE s-a situat pe pozitia de aliat politic al presedintelui Basescu si nu pe pozitia de arbitru. Nu v-am vazut doamna Reding pozitia in cazul Ungariei. Ati ignorat ani de zile abuzurile guvernului PDL. Dubla masura pe care o aplicati fortelor politice din Romania este atat de evidenta incat nu e de mirare ca increderea romanilor in UE a scazut cu 10% in ultimele doua luni".

17.15 - Macovei raspunde: Cifrele sunt din presa si din declaratiile procurorului sef DNA. E foarte importanta justitia, daca nu exista incredere in ea....

17.15 - Victor Bostinaru (PSD) o intreaba pe Monica Macovei de unde are aceste date.

17.10 - Vorbeste Monica Macovei. "Am intrat in UE ca sa fim liberi, ca sa avem o justitie dreapta, ceea ce nu se intampla inainte. Multumim CE petnru ajutor. Procurorii sunt laudati in rapoarte, ei nu fac politica. Ce s-a intamplat in Romania a fost pentru a opri anchetele in care sunt implicati politicieni.

Sunt acum peste 500 de dosare in fraudarea referendumului, sunt alegatii de 1,5 milioane de voturi fraudate. Trebuie finalizate dosarele, trebuie mentinuti procurorii pentru ca se incearca darea lora afara. Fraudarea unui vor este forma cea mai urata de coruptie"

16.55 - Comisarului Viviane Reding i se cere sa spuna daca in Romania a fost sau nu incalcat statul de drept. Iau cuvantul mai multi europarlamentari straini.

16.50 - Europarlamentarul PNL Norica Nicolai spune ca referendumul a fost validat si de CCR si de popor. "Poate pentru dumneavoastra doamna Reding popoarele nu conteaza, pentru majoritatea celor din aceasta sala, da.

Interventia dumneavoastra doamna Reding in aceasta vara nu a facut decat sa dezbine oamenii. Vom fi mai puternici atunci cand vom sti ce inseamna diversitate culturala, cand vom cunoaste ceva despre tarile pe care le judecam si cand vom respecta drepturile fundamentale ale popoarelor", a spus Nicolai.

16.47 - Europarlamentarul PSD Catalin Ivan ii cere comisarului Viviane Reding sa spuna de ce votul a 8 milioane de cetateni nu a contat pentru ea in aceasta vara, cum a ajuns sa fie numit puci parlamentar decizia luata de 6 din cele 8 grupuri politice din parlamentul roman.

"Ati fost un agent electoral al lui Traian Basescu, aratati si cu haina portocalie pe care o imbracati, ati reusit sa umiliti un popor intreg, sa amputati dreptul parlamentului roman.

Va felicit pentru ca ati creat un precedent periculos: ati reusit sa impuneti un presedinte de stat impotriva vointei propriului popor. Mai sunt 26 de state in UE. E o intrebare pentru colegii din celelalte state, daca se vor putea baza pe sprijinul doamnei Reding cand vor avea alegeri", a spus el.

16.43 - Cristian Preda (PDL): "Actiunile din 3-6 iulie au creat stupoare. Ce pot face europenii atunci cand o majoritate tiranica dintr-o tara destituie Avocatul poporului, destituie presedintii camerelor? Cum sa reactionezi atunci cand cetatenilor din Romania care muncesc sau studiaza in alte tari li se contesta dreptul de vot? Nu e absurd sa se conteste listele electorale dupa referendum?

CE a intervenit sa blocheze aceste lucruri, de aceea ii multumim. Acuzat de plagiat, domnul Ponta nu a avut curajul sa vina aici sa explice, ci a preferat de la Bucuresti sa acuze CE. Un asmenea politician reprezinta trecutul, nu prezentul, de aceea ii cer demisia".

16.40 - Eurodeputati independenti: "Dezbaterea este o jignire la adresa poporului roman. Este o situatie inacceptabila fata de poporul roman care a fost supus la privatiuni dramatice", spune un alt eurodeputat, in timp ce altul sustine ca Romania creeaza impresia unei republici bababiere. "Este rezultatul alegerilor alegatorilor din Romania, UE nu ar trebui sa se implice in aceste dispute", a mai spus el, care ii critica e Barroso, Reding si pe cei care s-au amestecat in criza politica din Romania.

16.33 - Ia cuvantul reprezentantul Miscarii Verzilor.

16.31 - Ia cuvantul Graham Watson (ELDR) care critica biografia presedintelui Traian Basescu, despre care spune ca a fost securist.

"Suntem de acord cu preseidintele Emil Constantinescu in scrisoarea sa catre pres. Schulz. Numirile la CCR sunt politice, nu este prima data cand domnul Basescu a fost supus unui referendum, a schimbat legea, iar prietenul sau, Avocatul Poporului, a refuzat sa o conteste la CCR. De ce se insista pe cvorum? In orice alt stat, daca majoritatea voteaza ca un presedinte sa plece, pleaca. In Europa PPE vrea sa isi consolideze puterea si primeste in randul sau lideri ca Berlusconi si Basescu",m a spus acesta.

Cel mai bun lucru pentru Romania ar fi noi alegeri, parlamentare si prezidentiale, si apoi stabilirea de noi reguli", a mai spus Watson.

16.30 - Swoboda: "Inteleg ca nu va convine ca PSD si PNl sunt la putere in Romania, dar propaganda pe care o faceti nu imi place. Nu accept sa fie spuse in aceasta institutie neadevaruri si oricum 7,5 mil inseamna mai mult decat 3,5 milioane".

16.29 - Petru Luhan (PDL) il intreaba pe Swoboda daca a fost pus la curent cu ce s-a intamplat si daca stie ca 7,5 mil nu inseamna majoritatea alegatorilor din Romania.

16.25 - Ia cuvantul liderul PES, Hannes Swoboda. Ii critica pe Weber si Joseph Daul ca "au luat partea" presedintelui Basescu. Swoboda spune ca nu a fost o lovitura de stat parlamentara in Romania, pentru ca este o contradictie in sine.

"A avut loc un referendum si stiti ca Basescu stia la ce sa se astepte, de aceea a insistat asupra introducerii cvorumului. Ponta si-a respectat promisiunea, a respectat cvorumul. Mi se pare nedrept sa vorbim de o lovitura de stat. De ce nu s-a reactionat cu luni inainte fata de faptele lui Basescu? CE a tacut malc. Nu e o reflectare a obiectivitatii", a spus Swoboda, reamintind ca Traian Basescu a fost ales cu 5 milioane de voturi si respins cu 7 milioane.

"Asta ne spune cat de impopular este un presedinte. Iar boicotul vorbeste de la sine", a mai adaugat liderul socialistilor.

16.23 - Presedintele de sedinta face apel la calm si cere sa se ramana in limitele dezbaterii.

16.22 - Weber: Nu noi avem dreptul sa stabilim daca CCR actioneaza politic. PES a decis sa nu mai faca Congresul la Bucuresti, rezolvati-va problema.

16.20 - Ioan Mircea Pascu (PSD) il intreaba pe M.Weber cum se poate restabili increderea in CCR, care actioneaza politic.

16.19 Ia cuvantul Manfred Weber din partea PPE. El critica inlocuirea Avocatului Poporului independent in Romania si reducerea atributiilor CCR.

"Au existat multe ilegalitati in ceea ce priveste modul in care s-a desfasurat referendumul", a mai spus acesta, starnind nemultumirea europarlamentarului PSD Ioan Mircea Pascu.

"Premierul Ponta i-a promis presedintelui Barroso, dar nu a intreprins pasii ceruti ci a incercat sa creeze o atitudine impotriva UE", a mai spus Weber.

16.18- Viviane Reding: "Comisia si-a exprimat ingrijorarile in raportul asupra Romaniei in raportul din 18 iulie. Nu toate recomandarile s-au bucurat de o reactie sau au fost remediate. CE va continua sa monitorizeze situatia si sa mentina contactul cu autoritatile romane", a mai spus Reding, reamintind ca presedintele Basescu se va intalni cu presedintele Barroso, la fel si premierul Ponta, iar ministrul Justitiei, Mona Pivniceru va avea o intalnire cu comisarul pe justitie.

Reding a mai spus ca CE face apel la toate partidele din Romania sa contribuie la stabilizarea situatiei din Romania.

16.13 - Reding face apel la clasa politica sa renunte la atacurile la persoana, sa respecte statul de drept si independenta justitiei intr-un mod durabil. "Situatia din Romania ramane una fragila, e nevoie de atentia noastra", a mai punctat ea.

16.12 Sedinta a inceput, din partea Comisiei Europene ia cuvantul comisarul pe justitie Viviane Reding: "S-a pus sub semnul intrebarii statul de drept, echilibrul democratic. Noi am construit Europa pe independenta justitiei. CE are misiunea de a supraveghea respectarea normelor constitutionale.

In Romania, legile si OUG au fost adoptate impotriva practicilor constitutionale pentru a reduce echilibrul democratic. Judecatorii si procurorii au facut obiectul unor intimidari si presiuni din partea partidelor politice.

Reding a reamintit ca Guvernul Romaniei si-a asumat angajamente ca urmare a celor 11 puncte cerute de la Bruxelles. "Referendumul, din nefericire, nu a pus capat crizei politice. Dupa referendum s=-au produs din nou probe de presiune asupra procurorilor si judecatorilor si incercari de a influenta rezultatul. In 10 august presedintele Barroso si-a exprimat din nou ingrijorarea intr-o scrisoare trimisa premierului Ponta", a reamintit comisarul european, amintind si actiunile si declaratiile reprezentantilor Comisiei de la Venetia.

Romania sub lupa Europei

Europarlamentarul Cristian Preda a explicat pentru Ziare.com ca dezbaterea a fost convenita de majoritatea grupurilor din PE, dupa ce socialistii si liberalii europeni se opusesera pe 2 iulie, la ultima reuniune a plenului european inaintea vacantei de vara, sa se discute despre Romania.

La dezbatere vor fi prezenti reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Consiliului Uniunii Europene. In mod surprinzator, premierul Ponta nu a dorit sa participe si sa sustina punctul de vedere al guvernului si al USL, desi ar fi avut posibilitatea sa ceara acest lucru, asa cum a facut premierul Viktor Orban cand Ungaria a intrat in vizorul deputatilor europeni.

"Guvernul se plange ca in Europa e difuzata o interpretare a faptelor care nu e cea corecta, iar atunci cand are posibilitatea sa se exprime nu o face", a comentat Preda.

Cristian Preda: E stupefiant ca Ponta nu merge la dezbaterea din PE

In schimb, mai multi lideri USL au anuntat conferinte de presa la Strasbourg, in care vor apara punctul de vedere al parlamentului si guvernului de la Bucuresti, dar ei nu au acces la sedinta de plen a PE.

La dezbateri se vor auzi insa opiniile europarlamentarilor romani din PSD si PNL, precum si ale colegilor lor de grup din parlamentul european. Din partea PDL vor vorbi Cristian Preda si Monica Macovei.

Dezbaterea nu se va incheia cu o rezolutie, in schimb este de asteptat sa fie facut public un punct de vedere institutional al Comisiei Europene, dar si al Parlamentului European, fata de evenimentele politice din aceasta vara de la Bucuresti.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14257 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
84 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Lasul si trădătorul de poantă răsuflată si-a luat coada intre

picioare si-a fugit in brate la ilici.

Acasă latră-n gura mare iar la bruxelles stă cu mana-ntre picioare.

Cel mai mare las al Romaniei

 

Liberalul Watson-Mandat ilegal-Alte alegeri prezidentiale

Liberalul Watson cel mai bun diagnostic;Mandatul lui basescu este ILEGAL.Trebuie sa se desfasoare alte alegeri prezidentiale odata cu cele parlamentare.

 

...

Democratia in romania a fost spulberata de Traian Basescu in momentul in care a decis sa se intoarca la Cotroceni cu voturile a 7, 5 milioane de romani impotriva sa.

 

....

Cuvantul a 7,5 milioane de romani, aproape 90% dintre cei care au votat nu au contat in fata acestu personaj Basescu, tinut in brate de alte personaje precum Zegrean si Reding. Este incredibil ce s-a putut intampla intr-o tara membra a U.E.

 

...

Cu sigurnta USL-ul a avut motive sa se confrunte cu dansa. Avand in vedere ca ei doresc binele acestei tari, au demonstrat asta, mi se pare normal sa lupte pentru imbunatatirea traiului.

 

Ma asteptam ca Preda sau Macovei sa aminteasca de MRU...

Rebeliunea USL-ista impotriva guvernului MRU trebuia expusa, iar USL-ul trebuia sa justifice in urma carei logici a rasturnat guvernul MRU. Mobilul acestei lovituri de palat e foarte trnsparent acum. Cu USL a inceput destabilizarea Romaniei.

 

Multumesc doamnei Reding...

Nu stiu ca este asa, dar sper ca PE este in posesia copiilor documentelor dupa sedintele din Parlamentul Romaniei, ale hotararilor guvernamentale, ale documentelor publicate in MO si ale inregistrarilor video cu delaratiile publice ale actorilor principali ale acestor vremuri. Asa se judeca o stare de fapt.
Partea USL-ista cu bufonul VT au canalizat (cu tupeul si nesimtirea deja verificate pe plaiuri mioritice) discutiile spre Basescu. Basescu nu exista in aceste dezbateri; putea sa fie oricine altcineva. In dicutie a fost respectarea statului de drept.
USL s-a aparat ca in Duma de Stat, inclusiv cu atacuri la persoana prin insinuari calomnioase, prin erijarea in exponenti ai poporului roman (desi nu stiu cine ar mai vrea sa auda de urmasii directi ai partidului bolsevicului asasin Iliescu).
A fost o lectie buna pentru PE si reprezentantii tarilor europene; au vazut cu ochii lor si au auzit cu urechile lor prestatiie celor care revendica puterea in Romania.
Tratati asa cum se cuvine aceste evenimente altfel va veti mai intalni cu ele.
Dati, va rog, romanilor un semnal ferm!!!

 

Doamna Vivian am asa o stima pentru ce exprimati parca ati fi....

o noua teoreticeana a marxismului utopic. Teoretic nu se poate pune nimeni cu domia voastra. Numai ca ardeti gazul de pomana prin CE in timp ce europenii nu au ce muncii.Juridic vorboind va exprimati ca o cunoscatoare a tot ce va apartine numai ca nu sunt bunurile tale. Spui ca totul merge lent dar de ce nu ai intervenit mai din timp pentru accelerarea ritmului de integrare!. Acum cand este guvern ce nu-ti impatraseste ideea spui ca totul merge lent? Te apreciez ca o persoana dura si obiectiva dar cred ca de acesta data ai sarit calul. Justitia trebuie sa reprezinte drepturile "OMULUI" asa ca ,atata timp ce se fofileaza de la realitate este un instrument de constrangere al celor aflati la conducere.Nici Marx si nici Engels nu au pus in practica o doctrina care teoretic ar functiona bine , dar in realitate este o utopie sau o amagire. Acelasi lucru se intampala si cu legile care nu raspund prezentului, maselor care stiu si ei justitie, nu numai voi ce va credeti justitionari.

 

Taratura asta de Reading are un clontz formidabil...

... impotriva noastra.
Hodoronc-tronc!

Dar, problemul este: de unde i se trage isteria, din senin din iarba verde?

Ca daca intrebai pe oricine, mai acu vreo cteva luni, cinei-i babaciunea de Reading, raspunsul era ... kanci!

Cine-a "inventat-o" peste noapte pe taratura asta, marea "proteguitoare" a leprelor din CCR si Consiliul Magistraturii?

Va dau un nume, care incepe cu BAS si se termina cu SESCU!
Banuiesc io c-a "uns-o" pe taratura cu bani grei, ca sa manance spanac cu ambele maini!
De unde banii?
Iete ca din impozitele si taxele pe care le platiti, fraierilor!
Doar nu din averea personala a Flatulescului, hai sa fim seriosi ca nu-i vindea pent-house-ul "aleia mari" pentr-o asa de marunta misculatie de media!

BLEAH!

 

Absolut previzibila prestatia USL

Erijati in reprezentanti ai poporului, fac caz de "cultura" popoarelor.
Aflati USL-istilor ca nu am cunostinta ca poporul roman ar avea in cultura lui furtul (de orice natura ar fi el). Cine v-a trimis de la Moscova v-a informat gresit!

 

ma gandesc...

cat de iresponsabili au fost unii sa-l voteze pe Vadim sa ne reprezinte in PE....ala cand deschide gura parca e tzatza Veta din fundul gradinii cand se cearta cu vecina din cauza gainilor!!!!!!!!

 

Tot mai multi papagali politici...

se lauda cu titluri universitare si doctorate in stiinte politice.Inteleg ca aceasta universitate este un fel de Stefan Gheorghiu,cu alta denumire.Ca si cum ai spune ca,Monica Macovei nu mai bea urina cu vodca,ci vodca cu urina,dupa reteta mentorului sau intru purificare spirituala(sau SPIRTUALA),guru'Bivolaru.

 

De unde stii tu ma'?

Ai ciocnit si tu un pahar cu ea?
Ti-a turnat si tie un pahar?

 

in sfarsit,

o dezbatere1 IN SFARSIT, audiatur et altera pars!in sfarsit, o raza de speranta! dincolo de faptul ca basescu a reusit sa intinda scandalul si dezbinarea la nivel de PE, sedinta de astazi, da poporului roman speranta ca nu este aneantizat! este pentru prima data cand se pune in discutie votul de la referendum, optiunea romanilor, cand se face referire la existenta si vointa lui!pentru prima data, dupa luni de umilinta si disperare, romanii pot crede, ca totusi PE, nu este doar un instrument in mana celor interesati economic, si ca democratia, libertatea si viata inseamna ceva!nu ma pot impiedica sa nu remarc ca, in sfarsit, cineva, pomeneste si interpreteaza marea escrocherie, BOICOTUL LA REFERENDUM!si, nu in ultimul rand, pentru prima data auzim si europarlamentarii USL, care se dovedesc a fi competenti si convingatori! o lovitura de imagine, decisiva pentru USL! slava domnului, poate ca totusi, adevarul iese la lumina!

 

In sfarsit ai auzit aceeasi placa a USL.

Despre argumentele USL ce zici?
Care argumente? Pai aia ma intreb si eu...

Toti romanii care au asistat le dezbaterile...

din PE,au putut constata ca,PDL-ul care a impus aceasta tema,a fost facut"tandari",asa cum ii place guvernatorului Basescu sa se exprime.Pe de alta parte,nefericitii Preda,profesor universitar(!?!)si propagandista comunista,Macovei,si-au cam incheiat cariera europarlamentara.Pina si parlamentarii PPE,si-au dat seama ca au avut de a face cu niste impostori mincinosi si calomniatori si nu prea s-au mai "inghesuit" sa-l apere pe protejatul lor.Singurul aparator bezmetic al necioplitei Reding a fost C.V.Tudor,care si-a expus si el singura idee,dar fixa,ca toate formatiunile politice postdecembriste au complotat si comploteaza(de 23 de ani)sa-l fure pe EL la alegeri.

 

sa nu fim rai .....

Vadim juca in alt film.....oricum de departe a fost cel mai tare....a mai destins atmosfera,mai lipsea sa spuna: Medicamente.....

Tot circul a fost planuit la Bucuresti !!!

Din aceasta cauza Victor Ponta a refuzat sa mearga la Parlamentul European ! Ca sa minta ca de fiecare data ca el nu are legatura cu acest scandal.Nu uitati ca la fel se disculpa cand parlamentul roman incalca constitutia la suspendarea Presedintelui Basescu ,spunand ca el este seful guvernului si nu stie ce face parlamentul,desi este si deputat si seful coalitiei majoritare in parlament. Probabil o sa-l creada Gadea & .

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor