Ziare.com

Romania, in dezbaterea PE: Viviane Reding, atacata de sustinatorii USL in lipsa lui Ponta

de Camelia Badea
Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 17:40

   

Romania, in dezbaterea PE: Viviane Reding, atacata de sustinatorii USL in lipsa lui Ponta
Parlamentul European a dezbatut miercuri situatia politica din Romania. Premierul Ponta nu a dorit sa participe pentru a exprima punctul de vedere al guvernului sau, dar europarlamentarii USL si colegii lor din grupurile parlamentare europene au atacat-o foarte dur pe Viviane Reding, comisarul european pe justitie.

Reprezentantul Comisiei Europene a vorbit despre incalcarea statului de drept in Romania si despre necesitatea introducerii unui mecanism de supraveghere a respectarii regulilor democratice si independentei justitiei in statele membre UE dupa aderare, apreciind totodata ca "procedurile de infringement sunt prea lente" in cazul in care se doreste aplicarea unor sanctiuni.

In acord cu afirmatiile sale s-au situat europarlamentarii PDL Cristian Preda si Monica Macovei, precum si colegii lor din grupul PPE. Cristian Preda l-a criticat pe premierul Ponta ca nu a fost prezent la dezbatere si i-a cerut demisia atat pentru actiunile politice neconstitutionale din aceasta vara, cat si pentru scandalul de plagiat.

De partea cealalta a "baricadei" ridicate in PE de criza politica de la Bucuresti s-au aflat europarlamentarii PSD si USL, precum si cei din familiile lor politice.

Acestia au sustinut la unison ca actiunile politice prin care s-a incercat destituirea lui Traian Basescu au fost constitutionale, iar presedintele nu mai este legitim dupa ce a primit 7, 5 milioane de voturi impotriva, cerandu-se chiar alegeri prezidentiale simultan cu cele parlamentare, din aceasta toamna. Viviane Reding a fost acuzata ca a devenit "agent electoral" al lui Traian Basescu, insinuandu-se chiar ca a imbracat special un sacou portocaliu, pentru a transmite acest mesaj.

O figura aparte a facut europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, care a felicitat-o pe Viviane Reding pentru ca spune lucrurilor pe nume, sustinand ca in Romania toate alegerile au fost furate, el a fost impiedicat sa ajunga presedinte, tara noastra fiind o colonie americana condusa de CIA.

Ziare.com a transmis in format live text principalele declaratii facute la Strasbourg:

17.30 - Viviane Reding revine la microfon pentru a da raspunsuri la acuzatii si pentru a incheia dezbaterea.

"Dezbaterea a fost condusa de interese de partid. Presedintele CE e gardiantul tratatelor, noi actionam cu corectitudine si impartial. Cand se incalca legislatia comunitara, CE trebuie sa ramana ferma in actiuni.(...) In 2009 am inceput procedura de infrigement pentru incalcarea reglementarilor in comunicatii. Era guvern de dreapta. Si pentru Ungaria am actionat la fel.

Ce se intampla cu statul de drept, cu independenta justitiei? CE trebuie sa joace rolul de gardian al tratatelor. Toate incalcarile minore conteaza foarte mult, ce sa mai vorbim de cele majore?

Trag doua invataminte: Avem nevoie de o abordare independenta si obiectiva. Justitia trebuie sa fie oarba, sa nu cunoasca culorile partidelor, ci sa reactioneze conform statului de drept.

In al doilea rand, vedem ca nu avem mecanisme pentru imbunatatirea statului de drept. Daca vom fi confruntati cu o astfel de situatie intr-o alta tara UE? Suntem foarte stricti in respectarea criteriilor de la Copenhaga, dar odata ce un stat a aderat nu mai avem niciun mecanism de a interveni.

Cred ca trebuie sa punem in aplicare un mecanism obiectiv care sa poata evalua sistemele justitiei in toate cele 27 de state, procedurile de infringement sunt prea lente pentru a putea reactiona, si e nevoie de un mecanism mai tintit.

Propun sa se adauge la jaloanele economice semestriale si un mecanism pentru sistemele judiciare din toate statele membre. Expertii care lucreaza pentru noi dezvolta un tablou de bord pentru justitie care sa fie aplicabil la toate statele membre. Voi discuta cu PE, cu ministrii de justitie in urmatoarele saptamani.

Noi am construit o comunitate de drept, nu trebuie sa permitem ca el sa ramana obiectul jocurilor de partid. Contez pe PE sa ma sustina in aceasta incercare".

17.18 - Europarlamentraul Corneliu Vadim Tudor o felicita pe Viviane Reding pentru ca spune lucrurilor pe nume spunand ca toate alegerile din ultimii ani au fost fraudate in Romania de "mafia" care l-a impiedicat pe el sa ajunga presedinte.

"Romania e o colonie americana, ce democratie, ce drepturi ale omului? Va rugam sa ne ajutati printr-un control international la alegerile parlamentare. Muchas gracias senor presidente", a incheiat Vadim nu inainte de a spune ca in Romania dicteaza CIA si serviciile secrete.

17.27 - Europarlamentarul PNL Renate Weber spune ca Traian Basescu nu mai are niciun fel de legitimitate.

17.15 - Corina Cretu (PSD): "CE s-a situat pe pozitia de aliat politic al presedintelui Basescu si nu pe pozitia de arbitru. Nu v-am vazut doamna Reding pozitia in cazul Ungariei. Ati ignorat ani de zile abuzurile guvernului PDL. Dubla masura pe care o aplicati fortelor politice din Romania este atat de evidenta incat nu e de mirare ca increderea romanilor in UE a scazut cu 10% in ultimele doua luni".

17.15 - Macovei raspunde: Cifrele sunt din presa si din declaratiile procurorului sef DNA. E foarte importanta justitia, daca nu exista incredere in ea....

17.15 - Victor Bostinaru (PSD) o intreaba pe Monica Macovei de unde are aceste date.

17.10 - Vorbeste Monica Macovei. "Am intrat in UE ca sa fim liberi, ca sa avem o justitie dreapta, ceea ce nu se intampla inainte. Multumim CE petnru ajutor. Procurorii sunt laudati in rapoarte, ei nu fac politica. Ce s-a intamplat in Romania a fost pentru a opri anchetele in care sunt implicati politicieni.

Sunt acum peste 500 de dosare in fraudarea referendumului, sunt alegatii de 1,5 milioane de voturi fraudate. Trebuie finalizate dosarele, trebuie mentinuti procurorii pentru ca se incearca darea lora afara. Fraudarea unui vor este forma cea mai urata de coruptie"

16.55 - Comisarului Viviane Reding i se cere sa spuna daca in Romania a fost sau nu incalcat statul de drept. Iau cuvantul mai multi europarlamentari straini.

16.50 - Europarlamentarul PNL Norica Nicolai spune ca referendumul a fost validat si de CCR si de popor. "Poate pentru dumneavoastra doamna Reding popoarele nu conteaza, pentru majoritatea celor din aceasta sala, da.

Interventia dumneavoastra doamna Reding in aceasta vara nu a facut decat sa dezbine oamenii. Vom fi mai puternici atunci cand vom sti ce inseamna diversitate culturala, cand vom cunoaste ceva despre tarile pe care le judecam si cand vom respecta drepturile fundamentale ale popoarelor", a spus Nicolai.

16.47 - Europarlamentarul PSD Catalin Ivan ii cere comisarului Viviane Reding sa spuna de ce votul a 8 milioane de cetateni nu a contat pentru ea in aceasta vara, cum a ajuns sa fie numit puci parlamentar decizia luata de 6 din cele 8 grupuri politice din parlamentul roman.

"Ati fost un agent electoral al lui Traian Basescu, aratati si cu haina portocalie pe care o imbracati, ati reusit sa umiliti un popor intreg, sa amputati dreptul parlamentului roman.

Va felicit pentru ca ati creat un precedent periculos: ati reusit sa impuneti un presedinte de stat impotriva vointei propriului popor. Mai sunt 26 de state in UE. E o intrebare pentru colegii din celelalte state, daca se vor putea baza pe sprijinul doamnei Reding cand vor avea alegeri", a spus el.

16.43 - Cristian Preda (PDL): "Actiunile din 3-6 iulie au creat stupoare. Ce pot face europenii atunci cand o majoritate tiranica dintr-o tara destituie Avocatul poporului, destituie presedintii camerelor? Cum sa reactionezi atunci cand cetatenilor din Romania care muncesc sau studiaza in alte tari li se contesta dreptul de vot? Nu e absurd sa se conteste listele electorale dupa referendum?

CE a intervenit sa blocheze aceste lucruri, de aceea ii multumim. Acuzat de plagiat, domnul Ponta nu a avut curajul sa vina aici sa explice, ci a preferat de la Bucuresti sa acuze CE. Un asmenea politician reprezinta trecutul, nu prezentul, de aceea ii cer demisia".

16.40 - Eurodeputati independenti: "Dezbaterea este o jignire la adresa poporului roman. Este o situatie inacceptabila fata de poporul roman care a fost supus la privatiuni dramatice", spune un alt eurodeputat, in timp ce altul sustine ca Romania creeaza impresia unei republici bababiere. "Este rezultatul alegerilor alegatorilor din Romania, UE nu ar trebui sa se implice in aceste dispute", a mai spus el, care ii critica e Barroso, Reding si pe cei care s-au amestecat in criza politica din Romania.

16.33 - Ia cuvantul reprezentantul Miscarii Verzilor.

16.31 - Ia cuvantul Graham Watson (ELDR) care critica biografia presedintelui Traian Basescu, despre care spune ca a fost securist.

"Suntem de acord cu preseidintele Emil Constantinescu in scrisoarea sa catre pres. Schulz. Numirile la CCR sunt politice, nu este prima data cand domnul Basescu a fost supus unui referendum, a schimbat legea, iar prietenul sau, Avocatul Poporului, a refuzat sa o conteste la CCR. De ce se insista pe cvorum? In orice alt stat, daca majoritatea voteaza ca un presedinte sa plece, pleaca. In Europa PPE vrea sa isi consolideze puterea si primeste in randul sau lideri ca Berlusconi si Basescu",m a spus acesta.

Cel mai bun lucru pentru Romania ar fi noi alegeri, parlamentare si prezidentiale, si apoi stabilirea de noi reguli", a mai spus Watson.

16.30 - Swoboda: "Inteleg ca nu va convine ca PSD si PNl sunt la putere in Romania, dar propaganda pe care o faceti nu imi place. Nu accept sa fie spuse in aceasta institutie neadevaruri si oricum 7,5 mil inseamna mai mult decat 3,5 milioane".

16.29 - Petru Luhan (PDL) il intreaba pe Swoboda daca a fost pus la curent cu ce s-a intamplat si daca stie ca 7,5 mil nu inseamna majoritatea alegatorilor din Romania.

16.25 - Ia cuvantul liderul PES, Hannes Swoboda. Ii critica pe Weber si Joseph Daul ca "au luat partea" presedintelui Basescu. Swoboda spune ca nu a fost o lovitura de stat parlamentara in Romania, pentru ca este o contradictie in sine.

"A avut loc un referendum si stiti ca Basescu stia la ce sa se astepte, de aceea a insistat asupra introducerii cvorumului. Ponta si-a respectat promisiunea, a respectat cvorumul. Mi se pare nedrept sa vorbim de o lovitura de stat. De ce nu s-a reactionat cu luni inainte fata de faptele lui Basescu? CE a tacut malc. Nu e o reflectare a obiectivitatii", a spus Swoboda, reamintind ca Traian Basescu a fost ales cu 5 milioane de voturi si respins cu 7 milioane.

"Asta ne spune cat de impopular este un presedinte. Iar boicotul vorbeste de la sine", a mai adaugat liderul socialistilor.

16.23 - Presedintele de sedinta face apel la calm si cere sa se ramana in limitele dezbaterii.

16.22 - Weber: Nu noi avem dreptul sa stabilim daca CCR actioneaza politic. PES a decis sa nu mai faca Congresul la Bucuresti, rezolvati-va problema.

16.20 - Ioan Mircea Pascu (PSD) il intreaba pe M.Weber cum se poate restabili increderea in CCR, care actioneaza politic.

16.19 Ia cuvantul Manfred Weber din partea PPE. El critica inlocuirea Avocatului Poporului independent in Romania si reducerea atributiilor CCR.

"Au existat multe ilegalitati in ceea ce priveste modul in care s-a desfasurat referendumul", a mai spus acesta, starnind nemultumirea europarlamentarului PSD Ioan Mircea Pascu.

"Premierul Ponta i-a promis presedintelui Barroso, dar nu a intreprins pasii ceruti ci a incercat sa creeze o atitudine impotriva UE", a mai spus Weber.

16.18- Viviane Reding: "Comisia si-a exprimat ingrijorarile in raportul asupra Romaniei in raportul din 18 iulie. Nu toate recomandarile s-au bucurat de o reactie sau au fost remediate. CE va continua sa monitorizeze situatia si sa mentina contactul cu autoritatile romane", a mai spus Reding, reamintind ca presedintele Basescu se va intalni cu presedintele Barroso, la fel si premierul Ponta, iar ministrul Justitiei, Mona Pivniceru va avea o intalnire cu comisarul pe justitie.

Reding a mai spus ca CE face apel la toate partidele din Romania sa contribuie la stabilizarea situatiei din Romania.

16.13 - Reding face apel la clasa politica sa renunte la atacurile la persoana, sa respecte statul de drept si independenta justitiei intr-un mod durabil. "Situatia din Romania ramane una fragila, e nevoie de atentia noastra", a mai punctat ea.

16.12 Sedinta a inceput, din partea Comisiei Europene ia cuvantul comisarul pe justitie Viviane Reding: "S-a pus sub semnul intrebarii statul de drept, echilibrul democratic. Noi am construit Europa pe independenta justitiei. CE are misiunea de a supraveghea respectarea normelor constitutionale.

In Romania, legile si OUG au fost adoptate impotriva practicilor constitutionale pentru a reduce echilibrul democratic. Judecatorii si procurorii au facut obiectul unor intimidari si presiuni din partea partidelor politice.

Reding a reamintit ca Guvernul Romaniei si-a asumat angajamente ca urmare a celor 11 puncte cerute de la Bruxelles. "Referendumul, din nefericire, nu a pus capat crizei politice. Dupa referendum s=-au produs din nou probe de presiune asupra procurorilor si judecatorilor si incercari de a influenta rezultatul. In 10 august presedintele Barroso si-a exprimat din nou ingrijorarea intr-o scrisoare trimisa premierului Ponta", a reamintit comisarul european, amintind si actiunile si declaratiile reprezentantilor Comisiei de la Venetia.

Romania sub lupa Europei

Europarlamentarul Cristian Preda a explicat pentru Ziare.com ca dezbaterea a fost convenita de majoritatea grupurilor din PE, dupa ce socialistii si liberalii europeni se opusesera pe 2 iulie, la ultima reuniune a plenului european inaintea vacantei de vara, sa se discute despre Romania.

La dezbatere vor fi prezenti reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Consiliului Uniunii Europene. In mod surprinzator, premierul Ponta nu a dorit sa participe si sa sustina punctul de vedere al guvernului si al USL, desi ar fi avut posibilitatea sa ceara acest lucru, asa cum a facut premierul Viktor Orban cand Ungaria a intrat in vizorul deputatilor europeni.

"Guvernul se plange ca in Europa e difuzata o interpretare a faptelor care nu e cea corecta, iar atunci cand are posibilitatea sa se exprime nu o face", a comentat Preda.

Cristian Preda: E stupefiant ca Ponta nu merge la dezbaterea din PE

In schimb, mai multi lideri USL au anuntat conferinte de presa la Strasbourg, in care vor apara punctul de vedere al parlamentului si guvernului de la Bucuresti, dar ei nu au acces la sedinta de plen a PE.

La dezbateri se vor auzi insa opiniile europarlamentarilor romani din PSD si PNL, precum si ale colegilor lor de grup din parlamentul european. Din partea PDL vor vorbi Cristian Preda si Monica Macovei.

Dezbaterea nu se va incheia cu o rezolutie, in schimb este de asteptat sa fie facut public un punct de vedere institutional al Comisiei Europene, dar si al Parlamentului European, fata de evenimentele politice din aceasta vara de la Bucuresti.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14257 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
84 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Azi la Strasbourg ,

s-a mutat o parte din Parlamentul Romaniei cu discurs dambovitean cu tot . Ii molipsim si pe astia !

 

Ponta si-a tras coada si a sters putina

Stiam ca Ponta este Prim-Mincinos dar ca este si Prim-Lash nu stiam, ma surprinde. Oricum, cred ca fata de 1989 am avansat, avem la conducerea tarii baieti cultzi, unul din Isaccea insetat de cultura a dorit chiar sa mai repete niste ani de facultate iar altul , un ucenic a fosilei KGB-iste in dorul de a deveni mai doctor decat fosta academician doctor de renume mondial a plagiat fara sa stie( ca el nu era acolo) capitole intregi ale unor somitati in materie de drept. Ce pacat ca unii nu vor sa respecte munca cinstita si onesta a acestor tinere sperante ! Acuma stiu de ce Ponta nu a venit : aia de la UE nu se ridicau la valoarea lui!

 

Am vazut catzei latrand la dulai

Catzeii din USL s-au repezit cu furie sa latre la dulaii din UE deoarece acestia i-au pus la respect. Or dulaii nu-si pun mintea cu acesti amarati de cotei, daca ar vrea doar o *** sa le dea i-ar culca pe toti la pamant dintr-o lovitura. Adica ce cred aceste javre rapanoase din USL, ca dupa ce au furat cca 2 milioane de voturi si au bulversat o tara sa mai fie si felicitati de UE? Hai, veniti acasa si puneti-va pe treaba, mai faceti si voi ceva, inteleg ca vreti sa fiti lasati in pace de justitia romana dupa ce ati furat la greu , intelg ca de aceea vreti sa o si puneti la coltz sa asculte de voi, dar nu credeti ca trebuie sa mai faceti si cate ceva pentru poporul care v-a pus acolo in Parlament? Nu-i asa ca va deranjeaza ca dupa ce ati furat din gros nu sunteti lasati sa va bucurati linistiti de agoniseala?

 

parere

Romanii sunt cei care ar trebui luati in seama,nu Basescu si cu ai lui,noi am decis ceva la referendum,chiar suntem ignorati de toata lumea.

Claie peste gramada am scos la iexport tot ce are mai bun politica

damboviteana: vesnica opozitie si galceava umana. Subiectivismul veros, respectiv incultura mioritica intelegatoare, au reusit performanta de a ne scoate in fata europei exact ca ala care nu-i destul daca nu e si, un pic macar, fudul. Inclin sa cred ca usl exceleaza in inteligenta cantata de Brucan; altfel nu se poate explica, cu minima ratiunea, indarjirea cu care combat sarlamentarii nostri in pe. Intamplator acestia au trecut de mult de era hotiei grosiere nationaliste si au reusit sa motiveze cu succes latura sociala benefica a politicianului carpacit cu functie publica: in primul rand suntem o natiune care respecta ceva, de bun simt si morala autentica, dupe care ne afisam legitimitatea suspendarii celor tz milioane de combatanti ai frontului rosu de hotzi. Explicatia este deosebit de simpla: ca sa ai subiect de furat obligat trebuie sa mai si produci; adevarat ca riscul de a produce este contagios, dar merita probat, macar sa faci distinctia clara dintre omenie si batjocura.

 

Severin parlamentaru' n-a luat cuvantul sa-l apere pe sefu'Tonta?

Ala mai lipsea ca sa fie impresia deplina!
Cred ca dupa fazele de astazi se gandesc si europenii cum sa faca sa dea afara Rromania din UE!

ma bucur ca

madam v.r. a fost nevoita sa asculte si ce-au avut de spus altii in afara de pdl-ishti, macar sa rumege si ea cele spuse, dar la rece, si sa bage la bibilica ca lucrurile in ro au avut si au o alta desfasurare mai aproape de realitatea romaneasca...ce tupeu pe madam sa defileze cu sacou portocaliu, scroa.fa provocatoare. Stie madam de aspazia c-a fost condamnata la parnaie? Dar de judecatorul ccr-ist care ia si pensie babana de ***?

 

@cititori

Ce tare esti! Imi place mai ales cum vezi faza cu sacoul. Meseriasule, stiu cu cine ai votat.

Oricum

Cel mai meserias este, de departe, d-nul parlamentar Corneliu Vadim Tudor. Seamana cu cativa colegi, la fel de meseriasi, de pe aici.

 

Hi hi hi ....

Va place cum am exportat politica damboviteana in P.E. ??? hi hi hi....cum se cearta aia acolo??? hi hi hi.....cum altii hotarasc pt noi ??? hi hi hi....cum reinvie incet dar sigur al 3-lea Reich si o sa ne instaleze un guvern europofil nu germanofil cum a fost in anii 40....iar noi o sa ne hlizim in continuare ca prostii.....hi hi hi

 

@bundy 79

- tu in mod sigur ! vad ca ai si inceput antrenamentele !

Unde-i PONTA ? Pai s-a fracut mic ca sa incapa...

...in gaura din care a iesit.

 

offtopic

la fel procedezi si tu de recomanzi si la altii?!?

Basescu-administrator al unui teritoriu neautonom cu suveranitate

limitata;Probabil,dupa ce se va vinde ce a mai ramas de vindut prin tara va fi liniste.Vom fi cu totii menajerele si zidarii Europei;

 

@IOSIF VISSARIONOVICI

- tu scapi ! ca te duce putin , moca in siberia !

Socialistii nu se dezmint

Acum inteleg adevarata doctrina socialista.Minciuna este la rang de virtute,chiar si-n parlamentul european.Liderul pes.Swoboda,ia cuvantul in PE.,citeste de pe o hartie,ultimile acuzatii aduse de Ponta,lui Basescu,invocand cele 7,4 mil. votanti.Cum e turcu-i,si pistolu.Alt-fel spus,toti socialistii se hranesc cu acelas ***,indiferent unde locuesc.

 

jerom...

aveam alta impresie despre tine...te credeam european...din pacate m-am inselat,asa cum te inseli si tu in privinta lui Ponta.Sau o faci ptr.bani? Nu cred...exista un alt motiv...semeni bine cu Ponta,cel putin la caracter!

 

Urmeaza alegeri

in toamna :-)))))))

@tata lor

- indiferent de rezultat , atata timp cat suntem in ue , respectam regulile !

vanzatorul de tara

jos cu el, trebuie suspendat si destituit urgent si apoi judecat in dosarul Flota di altele

 

petrica nika...

nica nu ai bun in minte...Aici e vorba de Ponta,tata...nu de Basescu.Fi mai la obiect...!

 

@petricanica

Esti un frumos si inteligent reprezentant al masei de vot populare. Este o lauda!

 

USL-asii au arsuri la ficat, semn ca gratarul lui Basescu ....

....functioneaza si are ce praji.

Monica Macovei era isterica a scarbit asistenta,

Azi Macovei Monica si-a semnat condamnarea definitiva in Parlamentul European.Poate ati observat isi ducea ,in timp ce vorbea ,mana la piept ,alcoolul isi faceefectul, sau paote rautatea acestei procurore staliniste raspunzatoare pentru crime impotriva umanitatii alaturi de Basescu Traian.

Mi-a placut doamna Macovei

E adevarat ca d.oamnei Macovei ii place sa traga la masea dar macar azi putea sa se abtina. De altfel aceasta calitatea o si leaga de domnul Basescu si el un consumator fervent

Romii nostri dragi s-au integrat bine in PSD

si au provocat mare deranj la Strasbourg, dupa ce si-au pus poalele-n cap sau ceea ce cred ei ca poate fi campanie electorala .

Redding, la al treilea mandat de comisar european...

cere ca manuel barosso sa fie propus si el pentru al treilea mandat ca presedinte al comisiei europene!
Atata nesimtire n-am mai pomenit, reprezentanta unuia dintre cele mai nationaliste popoare de pe glob, cere prelungirea carierei unuia dintre cei mai lipsiti de personalitate presedinti ai comisiei europene!
O taranca ingamfata si avida de putere care nu se mai poate dezlipi de fotoliul de comisar! Si noi mai radem de basescu, un marinar sarman, incult si vulgar! A luat-o urat de tot in freza astazi, viviane redding, s-a facut de ras in toata Europa! In mintea ei credea ca, gata, ii pune pe toti la colt! E uite ca a-nghitit-o si-o sa-i stea in gat multa vreme! Cat despre basescu, un om cu atat de putin bun simt, un comunist atat de lipsit de demnitate, n-am mai vazut de la adrian severin! Se vede ca-s urmasii lui ceausescu, indiferent de ce cred sustinatorii partidelor din care fac parte!

Tu iei dorintele tale drept realitati?

Trezeste-te jupane!

Sova

azi iti dai examenul in fata multora care si-au pus toate nadejdile in tine.Viitorul tau in politica depinde de siretlicurile tale de avocatel .In caz contrar ,angajatii vor trebui sa contribuie la prosperitatea intregii familii.

 

offtopic

de fapt la fel ca toti "trepa./du..sii" PDl de pe acest forum. (din tara si mai ales din diaspora)

PS: de abia astept 2014 sa va vad cum o sa plangeti dupa "conducatorul vostru prea-iubit"

Mult a fost , putin mai este!

... pana la intrarea in normalitate.

usl,o adunatura de turmentati

Acesti usl-isti sunt ori grei de cap ori copi fara minte.O tot trag intr-una cu ...daca conteaza votul a celor 7,5 milioane sau nu.Daca usl-istii erau interesati sa apere votul celor multi,desi in realitate nu au fost multi,inainte de referendum schimbau legea si nu acceptau sa se intruneasca cvorumul de 50%+1 din totalul de pe listele de alegatori.Este inadmisibil ca sa pleci la tereaba cu o lege iar dupa ce vezi ca nu ti-a iesit treaba sa spui ca legea nu era buna.cesti oameni sunt de o anomalie de nemaivazut si trebuiesc ignorati

Toti romanii incercati sa convingeti rudele si cunostiintele de la sate , de ce la parlamentare nu trebuiesc votati cei din usl.
1)Convingetii ca usl sa opus la propunerile lui Basescu de a se trece la parlament unicameral si la reampartirea teritorial-administrativa a romaniei ce ar fi adus o reducere a cheltuielilor bugetare cu peste 2 miliarde de euro anual
2)USL a dat lovitura de stat pentru al scapa pe patriciu de puscarie care a fost achitat desi se cerea o condamnare de 20 de ani
3)Basescu a fost fortat de imprejurimi sa taie din salarii/pensii,intrucat USL sa opus reformelor de la punctul unu.
Noi,un grup de femei care inca ne organizam,vom contacta toate cunostintele de la sate si le vom transmite acest mesaj.Ganditi-va ca acum USL se bazeaza pe faptul ca ar putea sa nu organizeze sectii de votare in diaspora iar cu votul de la tara vor castiga extrem de mult.Populatia cu drept de vot de la sate este deloc neglijabila ea fiind total dominata de mafia usl iar din cei 11 milioane de cetateni ce triesc in comune/sate ,peste 9 milioane sunt cu drept de vot,multi tineri si copii nu prea mai sunt acolo.
Nu subestimati,usl-ul daca se foloseste de cetatenii de la sate pot castiga la parlamentare cu un procent de peste 65%,la cat sunt capabili sa fure.

Un regim pus in formol. Pană la alegeri.

Unul dintre principalele vicii consta in coruptia institutionalizata, consolidata sub regimul DEMISULUI, in ciuda unor aparente, uneori prea zgomotoase chiar, create de actiunile celor peste 5.000 de procurori, ale comsiarilor ANAF - s-a vazut cine le-a fost conducatorul - sau asa-zisei lupte pentru integritate declansata de ANI.

Cine a schimbat trei premieri in sase luni? Evident, DEMISUL. Cine se face vinovat de coruptie? Evident, regimul DEMISULUI. Cine e responsabil pentru faptul ca ne plasam pe ultimul loc in materie de utilizare a fondurilor europene? Acelasi regim. Care nu a reusit sa absoarba decat 7 la suta din ceea ce ni s-a dat. Si, atentie, in numai trei luni, Guvernul USL a ajuns la 10 la suta. Cine este de vina ca suntem pe primul loc in nereguli privind accesarea fondurilor UE? Guvernele regimului DEMISULUI. Cand a venit Ponta, jocurile erau facute. Patru programe operationale erau blocate pentru ilegalitati. Un exemplu concludent e zona achizitiilor publice. De cate ori nu am scris si nu am vorbit despre faptul ca aici s-au savarsit fraude de 10 miliarde de euro intr-un singur an? Constatate de Curtea de Conturi. Sub regimul DEMISULUI.
Regimul DEMISULUI este tinut in formol de UE. Doar pana la alegeri. Dupa care, pa!

Gadafi n-are stare...

USL-asii au aratat lipsa de masura si de bun simt

si la Parlamentul European.

In loc sa discute cu argumente si sa dezbata probleme de fond ei s-au dedat si aici la atacuri la persoana comisarului Reding. Ba ca e imbracata in portocaliu, ba ca e omul lui Basescu, ba ca face apara

Ies de pe Ziare.com

din ce in ce mai des,si pentru mai mult timp. Nu mai prelucrez intoxicari de la neoSecu!

Acuma,ce sa zicem, ce ti-ar place sa auzi?

Varianta1: "O, ramai, ramai la mine, te iubesc atat de mult, ale tale doruri toate, numai eu stiu sa le-ascult.."
Varianta 2: "Drum bun, carare batuta, si cin'te-o prinde sa te-nvarta.."
Alege-o pe care vrei...

Revolutionarii lui Ponta si conationalii romi

au pornit cruciada impotriva lumii civilizate , disperati de lipsa banilor si de teama ca o sa-i manince paduchii si nu o sa mai apuce sa mareasca pensiile si salariile .

Adevarul a iesit la suprafata!

Oare mai indraznesc sa comenteze ceva basistii dupa aceasta dezbatere? Oare mai reuseste aparatul de propaganda a suspendatului sa minta romanii ca Europa este impotriva actiunii USL-ului? Cred ca este evident ca doar cei cativa lideri ai PPE-ului au facut partizanat politic si l-au sustinut pe basescu!

Iata inca o dovada!

dovada clara a lasitati "prea iubitului nostru premier".Oare numai cu astfel de oameni se poate guverna in Romania?!USLasilor,e al vostru!Iata va reprezinta in primul rand pe voi...!Esiti in strada si cereti demisia...ca voi l-ati pus in fotoliu...pentru curajul si desteptaciunea cu care e inzestrat,saracul.

 

@tataia

vad ca furati tot:nume,identitati,nikuri samd. Daca sunteti constienti de ce castigati cedand moralitate,principii,ideologii....BANUL este ratiunea voastra de a fi! Tot lacomia o sa va piarda!....si invidia dintre voi! Neamtu vs.Udrea... c.preda vs.mru....

E prosti,asa ca nu-i lua in seama !....:)

...si-au luat-o urit de tot !!!

Romania aparata impotriva lui Basescu de englezi,francezi,greci...

Citat:Vivian Reding :"Trag doua invataminte: Avem nevoie de o abordare independenta si obiectiva. Justitia trebuie sa fie oarba, sa nu cunoasca culorile partidelor, ci sa reactioneze conform statului de drept."Aceasta concluzie este trasa dupa ca a fost atacata si criticata pentru atitudineaIRESPONSABILA,partinica in favoarea mafiotului si infractorului inca nejudecat Basescu Traain,dar ca urmare a interventiei execrabile a impostoarei si falsei "juriste"Macovei Monica care a recunoscut ca DNA face anchete politice aflate in ziarele romanesti.A fost momentul in care Vivian Reding si-a dat seama ca a fost inselata de PDL-Basescu Macovei.Exceptionala interventia europarlamentarului Graham Watson , care a spus clar si raspicat Basescu Traain este ilegitim la Cotroceni adica Basescu Traain uzurpa ,PENAL o functie oficiala.
Renare Weber a aparat cu demniatte raspicat si temeinic Romania,impotriva denigratoarei penale Macovei ,dar si fata de atitudinea antidemocartica a Vivianei
Reding.

da nea' BECALI Gigi nu a luat cuvantul ?...

numai papagali avem in PE, cine i-a ales sa-i manance copti! romania v-a ajunge pasalic unguresc!

Azi la Strasbourg s-a discutat situatia creata de PDL-Basescu,

Asa cum prea bine a aspus europarlamentarul grec Angourakis care a imputat comisarului Reding ca nu a luat atitudine fata de coruptia si mafia regimului Basescu Traian care a disperat poporul roman.Suspendarea si apoi demiterea teroristului international Basescu Traian nu este a lui Victor Ponta ,personal, votul a fost liber si democrat exprimar de electoratul roman,pe el,pe electoratul roman l-a terorizat mafiotul Basesuc Traian.Premierul roman nu avea ce cauta astazi in Parlemnetul European pentru simplu motiv ca nu-i europarlamentar.Sa intelegem din insistenta teroristilor PDL ca urma ca Vitor Ponta sa fie atacat,toate asasinat azi la Strasbourg?

Ce nemernic

L-am vazut pe nenorocitul ala de Preda Cristian cum mintea ca un p0rc. Pacat de scoala lui ca am inteles ca e profesor universitar. Vai de mama ei de universitate cu asa profesori.

Azi la Strasbourg ,

s-a mutat o parte din Parlamentul Romaniei cu discurs dambovitean cu tot . Ii molipsim si pe astia .

7,45 milioane l-au DEMIS pe UZURPATOR.

Watson:Mandatul lui Băsescu este ILEGAL.

...asta spunem și noi,că Uzurpatorul este DEMIS dar este agățat de putere de Baroasse,Reding,Gordon...și incă vreo cațiva printre care și cel mai temut traficant de armament,Vicktour Bout cu care este prieten de cand lucrau amandoi la Anvers.

Gadafi doarme...este obosit...

7,45 milioane au votat pentru DEMITEREA Uzurpatorului.

Swoboda către Reding: De ce nu ați reacționat și față de faptele lui Băsescu?Ăh? De ce?

DEMISUL este susținut de Reding,Baroasse,Gordon...și de cel mai mare traficant de arme al tuturo timpurilor:Vicktor Bout cu care este prieten la catarame de pe vremea cand lucrau la Anvers...

Gadafi stă pe ganduri...a stins lumininile din Modrogan...

bai Vadime=WC tudor de unde ai aparut???

bai Vadime=WCtudor de unde ai aparut??? te pomenesti ca ai fost pus la pastrare in Beciurile CIA di Afganistan sau de pe Dimbovita??? Ia-l si pe PoNta Plagiatorul cu tine si formai " noua celula de partid" dupa aceea plecati sa va intilniti cu ceausescu si Stalin...drum Bun!!!

USL a mutat circul in Parlamentul European.

Este bine sa vada si europenii ce calitate execrabila au europarlamentarii USLinosi.....

Din pacate USL au in Swoboda un aliat

exact dupa chipul lor .

Stim acum de ce Austria a luat asa mare halca din averea Romaniei ....

Basescu si popularii europeni au fost calcati in picioare

Acum s-a spus adevarul !

 

Cătelusii din-tai... stii tu ce se intamplă cu ei! Hă, hă, hă!

Intai i-au cuvantul, lătrătorii mecanici.

Razi cat poti, c-ai să razi a oftică... .

Au vorbit liderii grupurilor PS, ALDE si Verzii

Unde este leaderul grupului Popular European ?
Ii este rusine de ce a facut sau doar se ascunde ?

Cum sa fie Ponta la Bruxelles cand nu il vrea

Nu are ce cauta Ponta la Bruxelles cand nimeni nu il vrea acolo? Cum sa se duca un plagiator,un mincinos acolo?

USL este dispusa sa faca o lege a referendumului in care,la votul..

....de demitere cu cvorum, ca asa este corect, cel ce pierde sa plece ?

Daca presedintele pierde pleaca, daca parlamentul pierde, sa fie dizsolvat imediat si sa se guverneze prin decrete prezidentiale pana la noile alegeri parlamentare si alegerea noului parlament ?

Basescu este de acord si prefera o noua suspendare.

Unde-i Ponta??

Din cate observ printre parlamentarii romani prezenti la Strasbourg vad ca principalul responsabil de lovitura de stat nu e acolo si aici ma refer la dottore Ponta

 

Ponta ar trebui sa dispara de pe scena politica !

S-a ascuns de rusine pentru tot rau pe care l-a facut acestei tari ! Cu ce obraz sa se mai afiseze in fata romanilor si ce credibilitate sa mai aiba acest procuror cu diplome false, acest mincinos dovedit caruia i s-a ceur mai pe ocolite demisia, deoarece UE nu il doreste si il face de ras. In locul lui as emigra intr-o tara bananiera, de rusine...

Braking News

Braking News: 200 de femei au avortat in timpul discursului de la Strasbourg al Monicai Macovei. Sotii celor 200 de femei si tati ai copiilor avortati o vor actiona in Justitie pe doamna europarlamentar Monica Macovei.

Ponta nici nu are ce cauta aici !

Se pare ca Romania ajunge din nou in vizorul Occidentului din cauza ambitiilor lui Ponta si Antonescu de a pune mana pe justitie si pe puterea totala !! Odata cu venirea acestor excroci la putere, mai exact al puciului uSL, Romania a devenit o tara izolata pe plan extern. Presedintele impreuna cu asociatii sai vor trebui sa faca multe eforturi intr-un timp foarte scurt pentru ca Romania sa recastige increderea partenerilor sai… Datorita iresponsabilitatii actiunilor domnilor Ponta, Antonescu si chiar Voiculescu acum tara a devenit o problema pentru Europa !!

Pușcărie

Pentru cei doi impostori care au impins Romania in haos.O lume intreagă le spune in față că sunt doi hoți ,iar ei o țin pe-a lor.Iar noi suportăm consecințele.Deșteaptă-te romane pană nu-i prea tarziu.

@draculafilm

- eheeee , daca mama dumneavoastra asculta si ea discursu' ...

Pupinbasestilor, gata, am vazut ce Europa....

... va sustine!
"popularii" sunt mai curand "poponarii" europeni.
reding, o parasuta batrana, poansonata de toti de baros, resapata apoi, dar expirata.
macovei, o instabila psihic, cat pe ce sa fie bagata in camasa de forta de presedintele sedintei, preda, un individ "mic" care nu stiut ce sa spuna!
Concluzia e cea trasa de un lord englez, Graham Watson, care in discurs a afirmat ca ciclopul e terminat.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor