Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Danemarca preia presedintia UE de la 1 ianuarie 2012

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 14:23
1604 citiri
Danemarca preia presedintia UE de la 1 ianuarie 2012
Foto: euobserver.com

Danemarca va prelua, de la 1 ianuarie 2020, presedintia rotativa a Uniunii Europene (UE), dupa ce aceasta functie in cadrul mecanismelor europene i-a revenit, in ultimele sase luni, Poloniei.

Mandatul Poloniei la presedintia UE, un succes - oficial guvernamental

Premierul danez Helle Thorning-Schmidt, unul dintre putinii politicieni de centru-stanga ai tarilor membre ale Uniunii Europene, si-a exprimat speranta, la summitul european de iarna, ca va pastra Europa unita, comenteaza jurnalistii de la EU Observer.

In calitate de tara careia ii revine presedintia UE, Danemarca va fi implicata in toate negocierile-cheie din Consiliul European (CE) la nivel de sefi de stat si de guvern, la fel ca si in consiile de ministrilor de specialitate.

In acest context, interesele si prioritatile tarii care detine presedintia rotativa a UE sunt, automat, importante pentru mizele pe care Romania le are in negocierile de la Bruxelles.

Amintim ca Danemarca nu este inca in zona euro, ceea ce va avantaja si Romania. In problemele legate de migratie, Danemarca a creat, totusi, un precedent periculos: a pus anul acesta controale la granitele sale, desi este membru Schengen.

Danemarca si-a reafirmat sustinerea pentru aderarea Romaniei la Schengen

Viitoarele presedintii rotative ale Uniunii Europene vor reveni unor tari precum Cipru, in a doua jumatate a anului 2012, Irlandei si Lituaniei, in anul 2013, Greciei si Italiei, in 2014, Letoniei si Luxemburgului in anul 2015, in 2016 Olandei si Slovaciei, in 2017 Maltei si Marii Britanii, Estoniei si BUlgariei in 2018, iar in 2019 Austriei si Romaniei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Danemarca presedintia UE, #Danemarca preia presedintia Uniunii Europene, #presedintia UE Polonia , #Uniunea Europeana