Europarlamentar german, dezamagit dupa vizita in Romania: E inacceptabil sa-l asociezi prin minciuni pe presedintele tarii cu nazismul

Joi, 23 Februarie 2017, ora 23:16
17385 citiri
Europarlamentar german, dezamagit dupa vizita in Romania: E inacceptabil sa-l asociezi prin minciuni pe presedintele tarii cu nazismul
Foto: Facebook/Markus Ferber

Eurodeputatul german Markus Ferber s-a aratat dezamagit dupa vizita sa in Romania si a condamnat atacurile impotriva minoritatii germane si presedintelui Klaus Iohannis.

Mai mult, acesta exclude aderarea Romaniei la spatiul Schengen din cauza marilor deficite inregistrate in combaterea coruptiei.

"Sunt extrem de dezamagit ca, la 10 ani de la aderarea Romaniei la UE, nu s-au facut progrese in combaterea coruptiei si in eforturile de creare a unei justitii independente" - astfel a rezumat Markus Ferber, care e si vicepresedinte al Fundatiei Hanns Seidel, rezultatele convorbirilor purtate la Bucuresti cu politicieni si reprezentanti ai societatii civile.

Tocmai ultimele tentative ale Guvernului condus de Sorin Grindeanu de a stopa urmarirea in justitiei a numeroase cazuri de coruptie arata lipsa vointei de a rezolva problemele existente.

De aceea este inevitabila continuarea Mecanismului de Cooperare si Verificare impus Romaniei in urma cu 10 ani, a subliniat Ferber. "Nici integrarea Romaniei in spatiul Schengen nu intra in discutie din cauza marilor deficite constatate la autoritatile de urmarire judiciara, a spus europarlamentarul.

Europarlamentar german: In 12 ani, in Romania nu s-a schimbat nimic. Nu avem de ce sa ridicam MCV

Ferber condamna calomniile la adresa minoritatii germane

Eurodeputatul german a condamnat in termenii cei mai duri atacurile la adresa presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, si impotriva minoritatii germane.

"Este inacceptabil sa-i asociezi prin minciuni si calomnii pe presedintele tarii si pe minoritatea germana cu nazismul. Astept o distantare clara a Guvernului Romaniei de aceste calomnii", a insistat Ferber.

Nici investitorii germani din Romania nu au scapat de defaimari in ultimele saptamani. "Firmele bavareze sunt cei mai mari investitori din Romania, generand mii de locuri de munca. Este inacceptabil ca angajamentul lor sa fie patat de asemenea minciuni defaimatoare", a aratat el.

Ferber l-a aparat in continuare pe presedintele Iohannis, dupa ce Guvernul l-ar fi acuzat ca nu a facut nimic pentru romanii afectati de Brexit.

"Putem asigura drepturile angajatilor europeni din Marea Britanie doar printr-o prestatie comuna la nivel european. Abordari nationale, de genul celor dorite de Guvernul Romaniei de la presedinte, ingreuneaza impunerea intereselor europene comune in raporturile cu guvernul britanic. "Iohannis actioneaza inteligent si in interesul compatriotilor sai la nivel european, demers in care guvernul ar trebui sa-l sprijine", a aratat Ferber.

Ferber s-a aratat bucuros de demonstratiile societatii civile la adresa actualului Guvern.

"De 10 ani tot spun ca reformele necesare nu trebuie facute de dragul institutiilor europene, ci spre binele propriilor cetateni. Oamenii din Romania au inteles acest lucru si protesteaza in strada pentru asta. Acum este sarcina responsabililor politici din Romania de a implementa cererile poporului", a precizat Ferber.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#europarlamentar german coruptie Romania, #europarlamentar german Iohannis nazism , #Uniunea Europeana