Extrema dreapta europeana se ridica impotriva "monstrului" UE

Vineri, 29 Ianuarie 2016, ora 07:46
4898 citiri
Extrema dreapta europeana se ridica impotriva "monstrului" UE
Foto: Twitter/Marine Le Pen

Extrema dreapta europeana a lansat joi seara, cu prilejul unei reuniuni la Milano (nordul Italiei), un atac in toata regula impotriva "monstrului" care ar fi Uniunea Europeana (UE).

"Trebuie sa luptam pentru independenta si suveranitate impotriva monstrului de la Bruxelles", a declarat Marcel de Graaff, membru al Partidului pentru Libertate (PVV) din Olanda si copresedinte alaturi de Marine Le Pen - lider al Frontului National (FN) din Franta - al micului grup de parlamentari europeni eurofobi intitulat "Europa Natiunilor si Libertatii" (ENL), relateaza AFP.

ENL a tinut la Milano prima sa conventie, organizata de Liga Nordului, partid italian antieuropean si antiimigranti.

"Proiectul UE a esuat, am platit miliarde pe care nu le controlam. Am dat nastere unui monstru dictatorial si acest monstru se numeste UE", a continuat deputatul olandez.

UE "nu are solutie, nu aduce pace, aduce in schimb sute de mii de imigranti clandestini care ne ameninta femeile si copiii", a adaugat el.

Mai multi reprezentanti ai partidelor membre ale ENL au luat cuvantul in cursul serii pentru a denunta atat Comisia de la Bruxelles, care "nu este aleasa, dar negociaza tratatele" internationale, cat si sosirea masiva a imigrantilor si refugiatilor sau moneda unica.

Extrema dreapta europeana, reunita in Rusia: A slavit valorile aparate de Putin

Seful Ligii Nordului, Matteo Salvini, a criticat o Europa care "se prabuseste sub foame, imigratie si somaj".

"Sunt intr-adevar prosti sau sunt platiti sa faca pe prostii?", a afirmat el in legatura cu responsabilii institutiilor europene.

"Ei vor o Europa cu putini europeni si multi imigranti, ei platesc greselile lor cu banii nostri", a adaugat Matteo Salvini.

Marine Le Pen a fost aplaudata in picioare de publicul alcatuit din sute de militanti si simpatizanti ai acestor partide care se definesc de dreapta sau "patriotice", prezenti in sala congreselor a Targului de la Milano plasata sub inalta supraveghere politieneasca.

"Criza greaca a demonstrat ca moneda unica este impotriva democratiei", a declarat ea, denuntand printre altele sanctiunile la adresa Rusiei ori supunerea fata de interesele americane.

"Ne este de ajuns cu aceasta Uniune Europeana care ne invadeaza tot mai mult viata privata", a adaugat Marine Le Pen, lansand un apel la reintroducerea monedelor nationale care, in opinia sa, va marca sfarsitul austeritatii in Europa.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Marine Le Pen UE, #extrema dreapta Europa , #Uniunea Europeana