Extrema dreapta franceza: Ideile noastre se afla deja la putere in Ungaria, Polonia, Austria si Italia

Duminica, 16 Septembrie 2018, ora 20:30
5105 citiri
Extrema dreapta franceza: Ideile noastre se afla deja la putere in Ungaria, Polonia, Austria si Italia
Foto: Hepta.ro

Lidera extremei drepte din Franta, Marine Le Pen, s-a felicitat duminica deoarece, in opinia sa, ideile ei ultranationaliste si antiimigratie se afla deja la putere in Ungaria, Polonia, Austria si Italia si a dat asigurari ca "revenirea la natiuni" este de neoprit, relateaza EFE si AFP.

In fata a 800 de militanti ai formatiunii, sefa Adunarii Nationale (RN, fostul Front National) a rostit un discurs in localitatea Frejus (sud), oras sub controlul RN, unde a criticat "supunerea (guvernului francez) fata de Bruxelles si fata de nebunia sa politica imigrationista".

"Astazi, prefectii (reprezentantii statului in teritoriu - n.r.) nu mai au decat o singura ocupatie, implantarea imigrantilor", a acuzat Marine Le Pen, care a abordat doua teme clasice ale extremei drepte: pericolul imigratiei si insecuritatea.

In "Ungaria, Polonia, Austria si Italia, ideile noastre se afla deja la putere", a spus eurodeputata franceza, care a amintit si de rezultatele bune ale extremei drepte la alegerile legislative din Suedia de saptamana trecuta. Le Pen a elogiat in mod special formatiunea de extrema dreapta Liga, care guverneaza Italia in cadrul unei coalitii cu formatiunea populista Miscarea Cinci Stele.

"Numarul de solicitanti de azil in Italia, de la sosirea la putere a lui Matteo Salvini, a scazut cu 65%. Trebuie pusa in aplicare o politica menita sa descurajeze imigratia", a insistat Le Pen, care a sustinut ca, daca ar fi fost ea la putere, vasul umanitar Aquarius nu ar fi debarcat pe tarmurile franceze.

Le Pen a acuzat guvernul presedintelui Emmanuel Macron ca aloca bani pentru a integra imigranti in detrimentul francezilor aflati in nevoie. Totodata, ea a pus sub semnul intrebarii motivele care ii determina pe imigranti sa plece spre Europa si a sustinut ca multi refugiati "isi fac vacantele" in tarile de origine din care au plecat.

Lidera RN a atacat si Uniunea Europeana, pe care a numit-o proimigratie, cu toate ca a evitat sa mai vorbeasca despre o iesire a Frantei din zona euro. In opinia sa, "revenirea la natiuni" este de neoprit "in intreaga lume". Marine Le Pen a apreciat ca acest curent a inceput cu votul in favoarea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana si cu alegerea lui Donald Trump ca presedinte al Statelor Unite.

Potrivit Reuters, Le Pen a lansat un apel la adresa partidelor populiste din Europa de a se uni impotriva establishment-ului liberal la alegerile europene de anul viitor si a anuntat ca formatiunea sa va face campanie impreuna cu aliatii sai din grupul Europa Natiunilor si Libertatii (GENL, constituit in principal din eurodeputati ai formatiunilor extremiste de dreapta) din Parlamentul European.

"In Franta, obiectivul nostru este sa-l invingem pe Macron. In Europa, este sa construim cu aliatii nostri, cu alte grupuri (nationaliste), o majoritate care sa o rupa cu Uniunea Europeana in descompunere si care sa actioneze in directia unei cooperari a natiunilor care isi respecta una alteia diversitatea si identitatea", a declarat Marine Le Pen.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din mai 2019, formatiunea lui Le Pen se afla practic la egalitate cu formatiunea lui Macron, La Republique en Marche (LREM) .

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#extrema dreapta Franta, #extrema dreapta UE , #Uniunea Europeana