Iohannis, la Bruxelles. Ce va face Europa cu imigrantii care fug disperati din zone de razboi: Mai nimic bun

Autor: Ana Ilie
Joi, 23 Aprilie 2015, ora 08:06
5062 citiri
Iohannis, la Bruxelles. Ce va face Europa cu imigrantii care fug disperati din zone de razboi: Mai nimic bun
Foto: Hepta.ro

Liderii europeni intentioneaza sa convina, joi, intr-un summit de urgenta, sa retrimita in tarile de origine majoritatea imigrantilor veniti in Europa pe Marea Mediterana.

Donald Tusk, liderul Consiliului European, a convocat un summit extraordinar ca raspuns la criza imigrantilor care vin pe mare dinspre Africa de Nord, la care participa si presedintele roman Klaus Iohannis. Potrivit unui document obtinut de The Guardian, liderii europeni pun la dispozitia imigrantilor, pentru instalare in Europa, doar 5.000 de locuri in intregul teritoriu UE.

In schimb, majoritatea celor care doresc sa se stabileasca aici, supravietuiesc calatoriei pe mare si ajung in Italia, adica cel putin 150.000 (cati au ajuns anul trecut pe malurile Europei) vor fi repatriati. Programul de repatriere rapida va fi coordonat de agentia europeana Frontex.

Iohannis, de urgenta la Bruxelles pentru criza imigrantilor: Razboiul sileste oameni sa ia calea refugiului

Peste 36.000 de supravietuitori ai calatoriei pe Mediterana au ajuns deja in Italia, Malta si Grecia anul acesta si specialistii spun ca saracia si violentele ii vor impinge pe tot mai multi sa-si riste viata pe mare pentru a gasi o viata mai buna in Europa.

Destinul tragic al oamenilor fugiti din propria tara: Infrunta marea si rasismul traficantilor nemilosi

Proiectul de document final al summit-ului de joi va dezvalui ca sperantele ca europenii vor lansa o ampla operatiune de cautare si salvare pe Mediterana sunt nefondate, in pofida presiunii tot mai mari de a evita tragedii ca aceea din weekendul trecut, cand au murit inecati peste 800 de imigranti.

Cinismul traficantilor responsabili de moartea a mii de refugiati: Il au ca model pe Gaddafi si dau vina pe victime

Liderii UE vor conveni inceperea de pregatiri imediate pentru "eforturi sistematice de a identifica, captura si distruge vase inainte de a fi folosite de traficanti". Operatiunea militara declansata astfel va fi in concordanta cu dreptul international, se arata in document.

Povestile a trei imigranti care au reusit sa ajunga, pe mare, din Libia in Italia

In pofida faptului ca masurile ce urmeaza a fi convenite nu pot sa solutioneze criza, in document se arata ca prioritatea liderilor europeni este "evitarea mortii oamenilor pe mare. Asa ca am decis sa ne intarim prezenta pe mare, sa ne luptam cu traficantii, sa prevenim fluxurile ilegale de migratie si sa intarim solidaritatea interna".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#UE masuri imigranti Medietrana, #UE imigranti , #Uniunea Europeana