Mircea Toma explica interventiile oficialilor UE: Am renuntat la o parte din suveranitate

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 21:49
4557 citiri
Mircea Toma explica interventiile oficialilor UE: Am renuntat la o parte din suveranitate
Foto: Digi 24

Presedintele ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, Mircea Toma, considera ca acordul de integrare in Uniunea Europeana (UE) semnat de Romania semnifica si o mica renuntare asupra suveranitatii in favoarea Europei, insa considera ca legea fundamentala a tarii nu a fost modificata sa includa acest aspect.

"Acordul de integrare inseamna renuntarea la o parte din suveranitate, Constitutia nu a fost inca suficient modificata pentru a include asta. Sa respectam relatia cu UE. Acum facem parte dintr-o familie europeana", a spus Toma, vineri seara, la Digi 24.

Mircea Toma a facut acesta afirmatie in contextul interventiilor unor oficiali europene, precum Jose Manuel Barroso sau Viviane Reding, in Romania, pentru respectarea Constitutiei si a statului de drept.

De altfel, presedintele ActiveWatch a abordat si subiectul Liviu Dragnea, considerand ca nu i se pare fapta penala aceea de a cere informatii din teritoriu, ci doar instigarea la frauda, clar dovedita.

"Am ramas stupefiat auzind azi ca este acuzat Dragnea pentru ca a cerut informatii privind evolutia votului din teritoriu, nu mi se pare penal sa ceri informatii. Este abuziv, daca nu exista instigare la frauda electorala clara, consider ca este chemat inutil. Instigarea la a forta sa obtina un numar prin orice mijloace - asta s-ar putea sa aiba", a spus Toma.

In ceea ce priveste referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, Toma crede ca actul in sine este legal, insa ce s-a intamplat pe parcurs, prin revocarea Avocatului Poporului si a sefilor celor doua Camere, nu a fost legal.

"Referendumul este legal, cum s-a intamplat pe parcurs a fost altceva. Este foarte bine ca s-a incercat asta, cum s-a incercat asta a sarit mult calul", a incheiat Mircea Toma.

Liviu Dragnea, anchetat de DNA pentru nereguli la referendum

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este urmarit penal de procurorii DNA. Pesedistul este acuzat ca si-a folosit influenta pentru a convinge mai multi primari din judetul Teleorman sa puna pe listele de la referendum persoane fictive.

Liviu Dragnea, urmarit penal in dosarul referendumului

"Ce va pot spune este ca eu am dus o campanie in mod legal si in mod corect. Eu am fost la vot, poate si dumneavoastra ati fost la vot. Doamne fereste sa nu va cheme si pe dumneavoastra", le-a spus pesedistul, ironic, reporterilor.

#Mircea Toma Romania UE, #Mircea Toma Dragnea DNA acuzatii, #Mircea Toma referendum fraude Dragnea , #Uniunea Europeana