Politician german, convins ca Romania nu intra in Schengen in 2015

Luni, 05 Ianuarie 2015, ora 16:52
4588 citiri
Politician german, convins ca Romania nu intra in Schengen in 2015
Foto: Living in Greece

Politicianul german Wolfgang Bosbach, membru al Bundestag-ului si al formatiunii politice a Angelei Merkel, CDU, si-a aratat convingerea ca Romania nu va intra in Spatiul Schengen nici in anul 2015.

Potrivit oficialului german, inca exista ingrijorari cu privire la aderarea tarii noastre la Schengen.

Presedintele Consiliului European ne da o veste buna despre Schengen. Cand am putea adera

"Ramane astfel responsabilitatea Romaniei sa-si pregateasca posibilitatile de aderare", a spus Bosbach, pentru Der Spiegel, recunoscand ca sunt mari sperante si asteptari in acest sens, dupa alegerile prezidentiale, fara ca acest lucru sa schimbe insa in mod radical situatia politica din tara noastra.

In plus, politicianul german este insa convins ca Romania nu va atinge aceasta tinta in anul 2015.

Aderarea la Schengen: Ministru nou, metode noi - Ce spune Aurescu despre sansele Romaniei

Der Spiegel citeaza o declaratie facuta de Klaus Iohannis pentru o alta publicatie germana, in care presedintele subliniaza ca doreste o aderare rapida a tarii sale la zona Schengen, in timpul mandatului sau: "Daca aceasta problema s-ar rezolva, as fi foarte fericit".

Ponta: Sper ca Iohannis sa deblocheze dosarul Schengen

De asemenea, ministrul de Interne al Bulgariei, Veselin Vucikov, este convins ca tara sa merita sa intre in Spatiul Schengen cel putin la fel de mult ca Romania.

"Bulgaria merita sa adere la Spatiul Schengen cel putin cu granitele aeriene nu mai putin decat Romania", a spus ministrul, pentru agentia Focus.

Americanii avertizeaza ca Bulgaria e foarte corupta. Sofia vrea sa scape de MCV si cere ajutorul Romaniei

"Din punct de vedere tehnic suntem pregatiti, indeplinim anumite criterii stabilite anterior, multe misiuni tehnice. Suntem pregatiti pentru zona Schengen. Chiar si in ce priveste presiunea refugiatilor ne descurcam mult mai bine comparativ cu unele tari care sunt parte a Spatiului Schengen. Problema este in intregime una politica", a mai afirmat oficialul bulgar.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#politician german Romania Schengen, #ministru Bulgaria aderare Schengen, #Romania aderare Schengen , #Uniunea Europeana