Presedintele PE, impresionat de dansurile oltenesti, Blaga il acuza ca-i face campanie lui Ponta

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 20:17
2858 citiri
Presedintele PE, impresionat de dansurile oltenesti, Blaga il acuza ca-i face campanie lui Ponta
Foto: Arhiva

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a vizitat operele marelui sculptor Constantin Brancusi, fiind primit de autoritatile din Targu-Jiu cu paine, sare si un spectacol de dansuri traditionale gorjenesti.

Martin Schulz a sosit la Targu Jiu marti dupa-amiaza, unde primarul Florin Carciumaru i-a prezentat operele brancusiene Poarta Sarutului, Masa Tacerii si Coloana Infinitului. Martin Schulz, presedintele Parlamentului European, a declarat ca a fost foarte impresionat de muzica si dansurile populare din Gorj, de operele marelui sculptor Constantin Brancusi, pe care le-a vazut acum pentru prima data, si de ospitalitatea gorjenilor.

"Am fost foarte impresionat de muzica si dansurile populare din zona, de faptul ca oameni foarte tineri danseaza si interpreteaza folclor. Asta este dovada ca o traditie de secole se pastreaza si este un lucru minunat si valoros. Astazi am aflat ca Brancuzi, cum spuneam eu, se numea Brancusi!

Este un artist iesit din comun si sunt recunoscator ca am putut sa-i vad operele. Am vizitat doar Muzeul Brancusi de la Paris. Acum ma aflu aproape de locul sau natal si sunt fericit. Inteleg de ce acest loc face parte din patrimoniul cultural al UNESCO. Aici este un loc cu valente mitice!", a declarat Martin Schulz, presedintele PE.

Primul-ministru Victor Ponta a declarat ca a venit la Targu Jiu alaturi de seful legislativului european pentru a-l convinge pe acesta din urma sa faca lobby pentru includerea Ansamblului "Brancusi" pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Din delegatia care i-a insotit in Gorj pe Martin Schulz si pe Victor Ponta au mai facut parte presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, precum si secretarul de stat pentru Cultura si Culte, Victor Opaschi.

Blaga il acuza ca-i face campanie lui Ponta

Presedintele PDL, Vasile Blaga, anunta ca PDL va participa la discursul presedintelui PE de la Parlament, dar nu va fi prezent la intalnirea propusa de acesta, precizand ca decizia este "urmare a implicarii deschise" a presedintelui Parlamentului European in campania electorala a lui Victor Ponta.

"Parlamentarii si europarlamentarii PDL nu vor lua parte la intalnirea propusa de presedintele Parlamentului European, dl Martin Schulz, care ar fi urmat sa aiba loc maine, 31 octombrie. Aceasta decizie a fost luata ca urmare a implicarii deschise a presedintelui Parlamentului European in campania electorala a domnului Victor Ponta, co-presedinte al USL. PDL saluta vizita presedintelui Parlamentului European in Romania, iar parlamentarii sai vor lua parte la sedinta comuna a Camerelor legislativului Romaniei cu ocazia discursului pe care dl Martin Schulz il va sustine la Bucuresti", se arata intr-un comunicat PDL semnat de Blaga.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Martin Schulz opera Brancusi, #presedinte PE vizita Gorj, #Martin Schulz Targu Jiu , #Uniunea Europeana