Ziare.com

Primul medicament care scade consumul de alcool, aprobat in UE

de Ionela Samoila
Joi, 28 Februarie 2013, ora 23:15

   

Primul medicament care scade consumul de alcool, aprobat in UE
Agentia europeana a medicamentelor a aprobat lansarea pe piata a unui medicament care inhiba pofta de bautura in cazul alcoolicilor, conform analizelor de laborator ce stau la originea acestui tip de tratament.

Tratamentul a fost conceput de finlandezii de la Biotie Therapies si va fi produs si distribuit de danezii de la Lundbeck. Medicamentul va fi lansat pe piata sub denumirea de Selincro.

Conform testelor de laborator, medicamentul este primul de acest gen lansat in Europa, intrucat reduce cu 60% consumul de alcool, dupa sase luni de tratament, ceea ce inseamna o scadere medie echivalenta cu o sticla de vin pe zi, scrie AFP.

"Selincro este recomandat pentru reducerea consumului bautura la pacientii adulti cu o dependenta de alcool si un consum cu grad ridicat de risc (peste 60 de grame pe zi la barbati si peste 40 de grame pe zi in cazul femeilor), fara a produce simptome fizice de sevraj", au transmis cele doua laboratoare.

Selincro se administreaza pe cale orala, de fiecare cand pacientul anticipeaza nevoia de a bea alcool, preferabil cu doua ore inainte de inceperea consumului.

Cifrele arata ca 14 milioane de europeni sufera de alcoolism, doar 8% dintre ei fiind supusi unui tratament.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8284 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor