Ziare.com

Raportul Romaniei in cadrul MCV, adoptat in unanimitate in Consiliul Afaceri Generale

Marti, 18 Martie 2014, ora 22:48

   

Raportul Romaniei in cadrul MCV, adoptat in unanimitate in Consiliul Afaceri Generale
Consiliul Afaceri Generale, reunit marti la Bruxelles, a adoptat in unanimitate raportul Comisiei Europene cu privire la progresele inregistrate de Romania si Bulgaria in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), publicate la 22 ianuarie 2014.

La reuniune a participat din partea Romaniei secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul de Externe.

"Concluziile reflecta progresele realizate de Romania in privinta recomandarilor Comisiei si a obiectivelor de referinta MCV. Astfel, Consiliul saluta progresele pe care le-a facut Romania in multe domenii, cu accent pe consolidarea in continuare a bilantului pozitiv al principalelor institutii judiciare si de integritate. Consiliul considera ca, in viitor, Romania ar putea indeplini obiectivele mecanismului prevazute in acest sens, daca va continua sa inregistreze progrese", se arata in comunicatul citat.

Raportul MCV: Parlamentul, numirile procurorilor sefi si inlaturarea lui Papici - criticate

Presa externa, despre MCV: Romania sa trimita infractorii dupa gratii

Pe de alta parte, in pregatirea Consiliului European de primavara, care are loc in perioada din 20 - 21 martie, ministrii afacerilor externe sau afacerilor europene din statele membre UE au avut un schimb de opinii asupra proiectului de concluzii, cu accent pe Semestrul European, competitivitatea industriala, pachetul 2030 privind energia si schimbarile climatice, Uniunea Bancara si relatiile externe.

In domeniul relatiilor externe UE, discutiile de la nivelul CAG si in cadrul dejunului de lucru cu Presedintele Van Rompuy, au vizat si cele mai recente evolutii referitoare la situatia din Ucraina.

In context, secretarul de stat roman a reiterat sustinerea pentru consolidarea relatiei UE - Ucraina, pledand pentru semnarea Acordurilor de Asociere si a Acordului Cuprinzator si Aprofundat de Comert Liber cu Ucraina.

Referitor la Republica Moldova si Georgia, a subliniat necesitatea urgentarii, pe baza unui calendar cat mai ambitios, a semnarii Acordului de Asociere si a Acordului Comprehensiv si Aprofundat de Comert Liber cu Republica Moldova, pentru a sprijini eforturile acesteia de apropiere de UE. Totodata, a informat asupra evolutiilor recente legate de regiunea transnistreana, exprimand preocupare fata de declaratiile Tiraspolului, se mai arata in comunicatul de presa.

C.B.
Citeste mai multe despre raport MCV 2014 adoptat
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1573 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor