Romania, amenintata cu suspendarea din Consiliul European (Video)

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 23:28
14516 citiri
Romania, amenintata cu suspendarea din Consiliul European (Video)
Foto: locally.de

Tensiunile de pe scena politica din tara noastra nu raman fara ecou in Europa. Acum, Romania este amenintata cu suspendarea din Consiliul European.

Liderul eurodeputatilor crestin-democrati germani, Markus Ferber, a declarat, pentru Adevarul, ca va initia procedura de suspendare a Romaniei din Consiliul European pentru "lipsa standardelor minime functionarii statului de drept".

"Sunt extrem de ingrijorat in legatura cu situatia din Romania. Ceea ce se intampla este impotriva spiritului si principiilor Uniunii Europene. Voi contacta Comisia Europeana si institutiile europene pentru a face toti pasii necesari in vederea suspendarii voturilor Romaniei din Consiliul European, pentru lipsa asigurarii standardelor minime functionarii statului de drept", a explicat Ferber.

Meciul Basescu-USL, etapa suspendarii - presedintele, chemat joi in Parlament

Eurodeputatului german a precizat, insa, ca procedura va fi una complicata, fiind nevoie de vot in Parlamentul European.

Neamtul s-a declarat dezamagit de pozitia socialistilor si a liberalilor, care au refuzat o dezbatere in plen, la Strasbourg, pe tema situatiei din Romania.

Totodata, Ferber este categoric in ceea ce priveste monitorizarea Comisiei Europene asupra justitiei romanesti. "Categoric, da. Este necesar ca un control sa continue", a mentionat liderul eurodeputatilor crestin-democrati germani.

"In Germania, nerespectarea unei decizii a Curtii Constitutionale este de neconceput. Cum sa faci asa ceva? Este imposibil!", a mentionat Ferber. Desi Germania a fost unul dintre aliatii Romaniei in privinta aderarii la Schengen, Ferber apreciaza ca si acest obiectiv este pus acum sub semnul intrebarii.

"Exista ingrijorari serioase in Germania", a adaugat parlamentarul german, explicand ca suspendarea voturilor in Consiliul European poate fi initiata de Comisia Europeana cu avizul Parlamentului, dar si de catre parlamentari, prin vot, sau la initiativa mai multor state membre.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Romania suspendare UE, #suspendare Uniunea Europeana, #Markus Ferber sanctiuni Romania , #Uniunea Europeana