Romania rurala primeste 8,1 miliarde de euro de la Comisia Europeana

Marti, 26 Mai 2015, ora 19:22
3911 citiri
Romania rurala primeste 8,1 miliarde de euro de la Comisia Europeana

Comisia Europeana a adoptat, marti, Programul de dezvoltare rurala (PDR) al Romaniei, prin care sunt trasate prioritatile tarii noastre pentru utilizarea celor aproximativ 9,5 miliarde de euro disponibile in perioada 2014 - 2020. Finantarea totala din partea Uniunii Europene este de 8,128 miliarde de euro.

Programul de dezvoltare rurala al Romaniei se concentreaza in principal asupra a 3 domenii prioritare, se arata in comunicatul CE.

Este vorba despre promovarea competitivitatii si restructurarea sectorului agricol din Romania; protectia mediului si schimbarile climatice; si stimularea dezvoltarii economice, crearea de locuri de munca si o calitate mai buna a vietii in satele din Romania.

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan, a aratat care sunt avantajele aprobarii programului pentru Romania.

"Asa cum am subliniat in timpul vizitei mele recente in Romania, acest program are potentialul sa ofere un sprijin insemnat zonelor rurale. Unul dintre cele mai mari atuuri ale conceptului acestui program il reprezinta prioritatile principale, insa fiecare stat membru sau regiune pot gandi programe care se potrivesc situatiei lor particulare.

Acest lucru este evident acum - programul Romaniei concentrandu-se pe modernizarea fermelor si restructurarea in vederea cresterii competitivitatii sectorului agricol, pe conservarea biodiversitatii si promovarea practicilor agricole prietenoase cu mediul inconjurator, in paralel cu realizarea investitiilor pentru dezvoltarea economiei rurale si imbunatatirea calitatii vietii in satele romanesti", a afirmat acesta.

Sprijinul pentru dezvoltarea rurala este al doilea pilon al Politicii agricole comune, furnizand statelor membre un pachet de finantare UE gestionat la nivel national sau regional in cadrul programelor multianuale cofinantate. In total, sunt prevazute 118 programe in toate cele 28 de state membre.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#finantare sate Romania, #Programul de dezvoltare rurala Romania , #Uniunea Europeana