Summit UE despre refugiati si terorism: Ce prevede proiectul de concluzii al Consiliului European

Joi, 17 Decembrie 2015, ora 12:23
2727 citiri
Summit UE despre refugiati si terorism: Ce prevede proiectul de concluzii al Consiliului European
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul de concluzii al Consiliului European ce se desfasoara joi si vineri la Bruxelles, si la care Romania este reprezentata de premierul Dacian Ciolos, ridica posibilitatea ca refugiatii din alte tari coplesite de fluxul migratoriu sa fie relocati conform schemei stabilite anterior.

Proiectul de concluzii se deschide cu subiectul imigratiei si al strategiei Consiliului pentru a face fata numarului mare de azilanti care patrund in UE. Conform documentului obtinut de Ziare.com, Consiliul solicita ca institutiile UE si statele membre sa intareasca verificarile de securitate sistematice la granitele externe ale zonei de libera circulatie Schengen, sa indentifice, inregistreze si amprenteze sistematic imigrantii si sa creeze puncte de receptie pentru ca aceste obiective sa fie indeplinite.

Ciolos, la Bruxelles: Merge la Consiliul European si sa-i viziteze pe ranitii din #Colectiv

Statele membre trebuie sa implementeze deciziile de relocare a refugiatilor din cele trei tari coplesite de numarul acestora (Italia, Grecia si Ungaria), masura careia i se opun mai multe state, inclusiv Romania.

Mai mult, in document se arata ca se va lua in considerare includerea, printre aceste state beneficiare deja ale deciziilor de relocare, altor state membre aflate sub presiune si care au cerut acest lucru - fara a se mentiona insa din ce tari ar urma sa fie mutati refugiatii.

Textul mai face referire la intoarcerea imigrantilor ce nu au primit drept de sedere in tarile de origine precum si sustinerea acordata statelor membre pentru aceasta operatiune, precum si la implementarea relocarii cotelor de refugiati aferente fiecarui stat membru.

Progresul obtinut in aceste chestiuni urmeaza sa fie analizat la intalnirea din februarie a Consiliului European.

Mandatul lui Ciolos la Bruxelles: Ce are Romania de spus in privinta teroristilor, refugiatilor si zonei euro

In chestiunea luptei impotriva terorismului, proiectul de concluzii al Consiliului European mentioneaza ca recentele atacuri teroriste din Franta demonstreaza urgenta cu care trebuie distribuite informatiile intre statele membre, cu privire la persoanele ce au legatura cu terorismul.

Este crucial, se arata in document, ca statele membre UE sa implementeze verificari sistematice si coordonate la granitele externe, inclusiv asupra persoanelor care se bucura de dreptul de libera circulatie.

Mai mult, Consiliul va examina rapid propunerile Comisiei de combatere a terorismului si privind armele de foc, cu precadere interzicerea armelor semi-automate.

Textul atinge si subiectul masurilor restrictive ce trebuie impuse banilor ce ajung sa finanteze terorismul, cu prioritate extinderea masurilor de ingradire a activitatilor Statului Islamic in Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#concluzii Consiliu European imigranti, #concluzii Consiliu European refugiati , #Uniunea Europeana