UE spune stop discriminarii imigrantilor - rezolutia adoptata de PE (Video)

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 15:40
2991 citiri
UE spune stop discriminarii imigrantilor - rezolutia adoptata de PE (Video)

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezolutie privind libera circulatie, in care li se cere statelor membre sa nu-i discrimineze pe muncitorii mobili din UE si sa foloseasca fondurile europene pentru a promova incluziunea sociala.

Rezolutia invita statele membre "sa respecte dispozitiile din tratat privind normele UE care reglementeaza libertatea de circulatie si sa se asigure ca principiile egalitatii si dreptul fundamental la libertatea de circulatie sunt respectate pentru toate statele membre".

Parlamentul European "contesta cu fermitate pozitia adoptata de unii lideri europeni, care au solicitat sa fie operate modificari si sa fie limitata libera circulatie a cetatenilor" si solicita statelor membre "sa evite orice masuri care ar putea afecta dreptul la libera circulatie bazat pe legislatia primara a UE".

Cearta in Parlamentul European, din cauza muncitorilor romani

Documentul "respinge total orice propunere de a plafona numarul de migranti din UE", deoarece contrazice principiul din Tratatul privind UE referitor la libera circulatie a persoanelor.

Totodata, Legislativul europeana invita CE si statele membre sa asigure aplicarea stricta a dreptului Uniunii, astfel incat sa garanteze ca toti lucratorii din UE sunt "tratati in mod egal si nu sunt discriminati in ceea ce priveste accesul la locuri de munca, conditiile de angajare si de munca, remunerarea, concedierea, prestatiile sociale si beneficiile fiscale, asigurand astfel concurenta loiala intre intreprinderi".

Autoritatile nationale sunt sfatuite sa combata "toate restrictiile nejustificate sau obstacolele" in calea dreptului de libera circulatie a lucratorilor, impreuna cu orice exploatare a lucratorilor.

Ponta ii da replica lui Cameron: Nu sunt de acord cu ingradirea libertatii de miscare in UE

Parlamentul European solicita Comisiei sa intreprinda "o monitorizare sistematica si detaliata" a modului in care se respecta dreptul fundamental la libera circulatie a lucratorilor din UE.

Textul reaminteste ca dreptul tuturor cetatenilor UE la libera circulatie in spatiul comunitar nu este afectat de faptul ca nu toate statele membre fac parte din Spatiul Schengen.

Rezolutia va fi transmisa de presedintele PE, Martin Schulz, Consiliului, Comisiei, precum si guvernelor si parlamentelor statelor membre. Marian-Jean Marinescu, Elena Basescu (PPE) si Renate Weber (ALDE) sunt europarlamentarii romani care s-au numarat printre semnatarii rezolutiei.

Citeste si:
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, 30 noiembrie, că nu a făcut nicio solicitare din partea primarului general Nicușor Dan privind subvenţia la gigacalorie....
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru...