UE spune stop discriminarii imigrantilor - rezolutia adoptata de PE (Video)

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 15:40
3248 citiri
UE spune stop discriminarii imigrantilor - rezolutia adoptata de PE (Video)
Foto: caleaeuropeana.ro

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezolutie privind libera circulatie, in care li se cere statelor membre sa nu-i discrimineze pe muncitorii mobili din UE si sa foloseasca fondurile europene pentru a promova incluziunea sociala.

Rezolutia invita statele membre "sa respecte dispozitiile din tratat privind normele UE care reglementeaza libertatea de circulatie si sa se asigure ca principiile egalitatii si dreptul fundamental la libertatea de circulatie sunt respectate pentru toate statele membre".

Parlamentul European "contesta cu fermitate pozitia adoptata de unii lideri europeni, care au solicitat sa fie operate modificari si sa fie limitata libera circulatie a cetatenilor" si solicita statelor membre "sa evite orice masuri care ar putea afecta dreptul la libera circulatie bazat pe legislatia primara a UE".

Cearta in Parlamentul European, din cauza muncitorilor romani

Documentul "respinge total orice propunere de a plafona numarul de migranti din UE", deoarece contrazice principiul din Tratatul privind UE referitor la libera circulatie a persoanelor.

Totodata, Legislativul europeana invita CE si statele membre sa asigure aplicarea stricta a dreptului Uniunii, astfel incat sa garanteze ca toti lucratorii din UE sunt "tratati in mod egal si nu sunt discriminati in ceea ce priveste accesul la locuri de munca, conditiile de angajare si de munca, remunerarea, concedierea, prestatiile sociale si beneficiile fiscale, asigurand astfel concurenta loiala intre intreprinderi".

Autoritatile nationale sunt sfatuite sa combata "toate restrictiile nejustificate sau obstacolele" in calea dreptului de libera circulatie a lucratorilor, impreuna cu orice exploatare a lucratorilor.

Ponta ii da replica lui Cameron: Nu sunt de acord cu ingradirea libertatii de miscare in UE

Parlamentul European solicita Comisiei sa intreprinda "o monitorizare sistematica si detaliata" a modului in care se respecta dreptul fundamental la libera circulatie a lucratorilor din UE.

Textul reaminteste ca dreptul tuturor cetatenilor UE la libera circulatie in spatiul comunitar nu este afectat de faptul ca nu toate statele membre fac parte din Spatiul Schengen.

Rezolutia va fi transmisa de presedintele PE, Martin Schulz, Consiliului, Comisiei, precum si guvernelor si parlamentelor statelor membre. Marian-Jean Marinescu, Elena Basescu (PPE) si Renate Weber (ALDE) sunt europarlamentarii romani care s-au numarat printre semnatarii rezolutiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#rezolutie PE imigranti, #discriminare imigranti PE, #discriminare rezolutie PE, #imigranti romani , #Uniunea Europeana