Zid de 130 de kilometri intre Grecia si Turcia, propus de seful Imigrarii din Franta

Marti, 13 Martie 2012, ora 23:04
3293 citiri
Zid de 130 de kilometri intre Grecia si Turcia, propus de seful Imigrarii din Franta

Asa cum SUA si Israelul au cate un zid, si Uniunea Europeana trebuie sa isi construiasca unul, la granita dintre Grecia si Turcia, sustine Arno Klarsfeld, presedintele biroului francez pentru imigratie si integrare.

Arno Klarsfeld s-a pronuntat, luni, in favoarea constructiei unui zid lung de 130 de kilometri intre Grecia si Turcia, dupa modelul celui existent intre SUA si Mexic, informeaza Europe1.

Avocatul a pus in balanta, pe de o parte "o Europa prospera", si de cealalta parte "restul lumii, care are razboaie, sufera, are privatiuni, etc.", explicand ca este important sa se blocheze intrarea imigrantilor in Europa.

Ar fi o chestiune de "bun simt", considera Arno Klarsfeld, constructia unui zid similar cu cel dintre "SUA si Mexic... unde se patruleaza continuu".

Initiativa avocatului francez intervine in plina dezbatere europeana pe tema granitelor Greciei. Mai multe state UE au cerut Atenei sa isi intareasca controalele la granita, pentru a pune capat fluxului de imigranti ilegali, majoritatea fugind din fata Primaverii Arabe, si care intra in Europa pe aici.

Sapte ministri europeni ai Justitiei si Afacerilor Interne au avertizat ca, daca Grecia nu-si intareste controalele la granita cu celelalte state europene, vor fi nevoite sa reinstituie controalele la frontiere, eliminate in 1995, in urma acordului Schengen.

"Ramane deschisa intrebarea ce se intampla cand o tara nu se afla in pozitia de a putea sa-si pazeasca suficient granitele - asa cum se intampla cu Grecia", a spus ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich.

La randul sau, ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, a spus ca granita turco-elena este "deschisa ca o usa de grajd".

Presedintele francez, Nicolas Sakrozy, aflat in plina campanie de realegere, a amenintat ca retrage Franta din zona Schengen, daca Uniunea nu isi intareste politica fata de imigratie.

Bucata de granita care cauzeaza atatea probleme are 192 de kilometri si este reprezentata in majoritate de raul Evros. Aproximativ 55.000 de persoane au intrat in Grecia, pe aici, in 2010, adica jumatate din imigratia anuala din Grecia.

Autoritatile elene au cerut ajutor de la UE, pentru a putea controla granita si au ridicat deja un gard lung de noua kilometri, de sarma ghimpata, de-a lungul bucatii de granita terestra.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#zid granita Grecia Turcia, #imigratie ilegala Uniunea Europeana, #imigranti Turcia Grecia, #zid imigranti Grecia Turcia , #Uniunea Europeana